Skippa sidhuvud och gå vidare.

Dags att SOMMARFYNDA på årets stora SOMMARREA!

Kategorier

Soffbord

Soffbord marmor

32 st produkter
Visar 24 av 32 produkter
12

Populära filtreringar

Marmor är verkligen ett material som fått en nyrenässans och blivit supertrendigt. Inte konstigt att soffbord av marmor är så uppskattade eftersom skivorna är lätta att kombinera med andra material som exempelvis olika typer av metaller så som mässing eller koppar. Marmorskivor kan slipas i flera olika former och det finns allt från ovala till kvadratiska soffbord. Dessutom finns marmor i flera olika färger. Världens mest kända marmor är carraramarmor från Italien som är vit eller blågrå. Det finns såklart även andra marmorarter, bland annat från Sverige, och flera färger som exempelvis grön eller svart att välja bland våra marmorsoffbord online. Marmorbord är lätta att sköta om, och tas det väl om hand håller det i flera livstider.

Ta hand om ditt soffbord marmorbord

Marmor uppstår när kalksten genom naturens egna processer förändrar bergartens struktur. Det är ett material som används till både golv, möbler och prydnadsföremål och har varit ett älskat material i tusentals år. För att bordet ska hålla sig vackert länge är det viktigt att det tas om hand korrekt. Marmor är ett material som är poröst därför bör du vara noga att ta reda på utspilld vätska så att det inte tränger in i bordet och lämnar en bestående fläck. Det behöver givetvis inte ske på sekunden men vissa syrliga vätskor kan bleka färgad marmor och andra påverka glansen om de inte tas om hand ganska omgående. Därför ska borden inte heller rengöras med vissa rengöringsmedel som innehåller syra.

Ett unikt och tåligt bord

När du beslutat dig för att köpa marmorsoffbord får du ett bord som är unikt. Det finns inget marmorbord, eller bordsskiva, som är exakt den andra lik på grund av de unika marmoreringarna. Borden är väldigt tåliga och klarar av både värme och kyla. Tänk på att det är ett tungt material så för att skydda golv och mattor kan det vara en god idé med möbeltassar.