Soffbord

Brickbord

680st produkter
Deals
Sortera på
1005589(6).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Förvaring
Förvaringstyp
Höj och sänkbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Förlängningsbart
Form
Med belysning
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals
Extra bord kan komma till nytta i de flesta hem. Ett brickbord är ofta litet och själva bordsytan är omgiven av en kant, precis som en traditionell bricka. Kanten ser till att inget kan falla över bordskanten och man kan även använda lite lättare bord som en praktisk serveringsbricka.

Servera med ett brickbord

Denna typ av bord kommer i alla möjliga färger och är tillverkade av många olika material. Formen är vanligtvis rund eller fyrkantig och man brukar använda bordet som ett litet sidobord eller ett mindre soffbord. Små nätta brickbord kan som sagt användas som en praktisk serveringsbricka. Då dukar man helt enkelt upp på bordet och sedan kan man bära iväg det och placera det där man vill äta. Den upphöjda kanten förhindrar att maten ramlar ner på marken. När du köper brickbord online har du ofta många olika varianter att välja mellan. Behöver du ha ett soffbord kan du med fördel köpa en större modell, men vill du använda möbeln som ett serveringsbord bör du som sagt välja en nätt och lätt variant som tillåter dig att bära på det utan någon större ansträngning.

Rätt mått på ditt brickbord

När du ska köpa ditt brickbord på nätet är det bra att komma ihåg att kolla igenom produktens mått. Detta för att du ska vara säker på att det är så stort eller litet som du önskar. Om du ska köpa brickbord för att ha det som en del av ett möbelarrangemang eller som ett soffbord är det en god idé att jämföra måtten med det område där du ska placera det. Detta för att du då kan vara säker på att bordet passar in där du vill ha det. Eftersom det är svårt att visualisera ibland hur stor en möbel är när man bara ser den online kan måtten hjälpa en. Lägg även märke till hur högt eller lågt bordet är. Ska du använda bordet som soffbord kan det vara en god idé att välja ett bord som har ungefär samma höjd som soffan sitthöjd.

Vanliga frågor om brickbord

Hur sköter jag om mitt nya bord?

En möbel som man sköter om ordentligt får en längre livslängd. Det finns snygga brickbord i många olika material och det är just materialet som avgör hur du ska sköta om bordet. Har du ett brickbord av målat trä till exempel, då kan du behöva måla om det då och då för att det ska hålla sig fint. Det kan även vara en bra idé att använda underlägg för dryck och mat för att undvika vattenfläckar och andra svårborttagna märken. Har du ett bord av metall kan du också behöva använda underlägg för att undvika märken och repor. Då och då kan du behöva putsa upp metallen så den håller sig fin och utan fläckar.

Hur sköter jag rengöringen av bordet?

Har man en möbel som man är rädd om är det viktigt att rengöra den regelbundet och helst ska man torka av den efter varje användning. För denna typ av möbel gäller detta särskilt om man ställer mat eller dryck på bordet. Ett brickbord torkar man enklast bara av med en trasa som är fuktad med vatten. Modeller som är tillverkade i trä är behändiga brickbord, eftersom det inte krävs något speciellt rengöringsmedel. För bord som är tillverkade i metall är det dock en bra idé att använda ett rengöringsmedel som är specialtillverkat för just den metall bordet består av.

Ska jag välja metall eller trä på mitt brickbord?

De vanligaste materialen som brickbord är tillverkade i är metall och trä, även om denna typ av möbel givetvis finns i andra material som plast och glas. Fördelen med att välja ett brickbord i metall är först och främst utseendet. Metall, som till exempel koppar, fångar ljuset på ett fint sätt och detta gäller även om man exempelvis ställer levande ljus på bordet. Metallbord ger en modern känsla och blir till ett naturligt blickfång där det placeras. Fördelen med träbord är att de går att få i många olika fina färger, så man kan enkelt hitta ett som passar ens smak perfekt. Det går även enkelt att måla om bordet själv efter ett tag om man så önskar. Ett träbord är ofta lättare än metallbord, vilket är bra om man vill flytta runt bordet.

Finns det några inredningstips?

Det går att inreda med ett brickbord på många olika sätt. Ett större bord som är lite lägre höjd på kan till exempel bli riktigt fint som ett soffbord, medan ett mindre bord kan placeras ut som ett sidobord i vilket rum man än önskar. Många väljer att använda brickborden som dekorativa bord. Då placerar man möbeln precis där man önskar och sen kan man sätta ut en fin växt, några fotografier eller andra prydnadssaker som man vill ska stå framme. Brickbordet är mycket mångsidigt och kan även användas i badrummet för lite extra avlastningsyta. Det kan till exempel vara ett utmärkt bord att ställa av sig smink och sminkverktyg på, eftersom kanterna förhindrar att något trillar ner i golvet och går sönder.