Skippa sidhuvud och gå vidare.

Dags att SOMMARFYNDA på årets stora SOMMARREA!

Kategorier

Soffbord & vardagsrumsbord

Brickbord

696 st produkter
Visar 24 av 696 produkter
1
...
29
Extra bord kan komma till nytta i de flesta hem. Ett brickbord är ofta litet och själva bordsytan är omgiven av en kant, precis som en traditionell bricka. Kanten ser till att inget kan falla över bordskanten och man kan även använda lite lättare bord som en praktisk serveringsbricka.

Servera med ett brickbord

  • Hur sköter jag om mitt nya bord?

    En möbel som man sköter om ordentligt får en längre livslängd. Det finns snygga brickbord i många olika material och det är just materialet som avgör hur du ska sköta om bordet. Har du ett brickbord av målat trä till exempel, då kan du behöva måla om det då och då för att det ska hålla sig fint. Det kan även vara en bra idé att använda underlägg för dryck och mat för att undvika vattenfläckar och andra svårborttagna märken. Har du ett bord av metall kan du också behöva använda underlägg för att undvika märken och repor. Då och då kan du behöva putsa upp metallen så den håller sig fin och utan fläckar.
  • Hur sköter jag rengöringen av bordet?

    Har man en möbel som man är rädd om är det viktigt att rengöra den regelbundet och helst ska man torka av den efter varje användning. För denna typ av möbel gäller detta särskilt om man ställer mat eller dryck på bordet. Ett brickbord torkar man enklast bara av med en trasa som är fuktad med vatten. Modeller som är tillverkade i trä är behändiga brickbord, eftersom det inte krävs något speciellt rengöringsmedel. För bord som är tillverkade i metall är det dock en bra idé att använda ett rengöringsmedel som är specialtillverkat för just den metall bordet består av.
  • Ska jag välja metall eller trä på mitt brickbord?

    De vanligaste materialen som brickbord är tillverkade i är metall och trä, även om denna typ av möbel givetvis finns i andra material som plast och glas. Fördelen med att välja ett brickbord i metall är först och främst utseendet. Metall, som till exempel koppar, fångar ljuset på ett fint sätt och detta gäller även om man exempelvis ställer levande ljus på bordet. Metallbord ger en modern känsla och blir till ett naturligt blickfång där det placeras. Fördelen med träbord är att de går att få i många olika fina färger, så man kan enkelt hitta ett som passar ens smak perfekt. Det går även enkelt att måla om bordet själv efter ett tag om man så önskar. Ett träbord är ofta lättare än metallbord, vilket är bra om man vill flytta runt bordet.