Soffbord

Soffbord

2 133st produkter
REA
Sortera på
1316147(5).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

Soffbord är en möbel som är ett måste i de flesta hushåll eftersom vi spenderar så pass mycket tid i soffan. Det perfekta soffbordet låter oss duka upp lite gott inför filmkvällen, lägga ifrån oss tidningen eller boken efter läsningen och har dessutom gott om plats för några fina dekorationer.

Välj rätt soffbord för dig

Ett soffbord placerar man vanligtvis framför soffan i vardagsrummet, men det går givetvis att använda soffbordet precis som man önskar och placera det vid sidan av soffan eller i ett annat rum om man vill. Ska du köpa soffbord och använda det framför soffan bör du dock tänka på att höjden på bordet är så pass lågt eller högt att det blir en ergonomisk lösning. Fundera även lite på om du kommer behöva lite extra plats att ställa ifrån dig och förvara saker på. Gör du det kan det vara smart att välja ett bord som är flerdelat och har en eller flera hyllor under den övre bordsskivan. Vissa bord har även utdragbara lådor, lyftbara lock och andra typer av smarta lösningar som både är estetiska och praktiska. Behöver du bara ett bord utan någon förvaring kan du exempelvis välja en mycket avskalad och stilren design som ger ett luftigt intryck.

Att köpa soffbord online

När man köper ett soffbord på nätet kan det såklart vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i verkligheten, men med hjälp av bilderna och måtten som står listade vid varenda produkt kan man ändå få en ganska klar bild. Det finns många fördelar med att köpa soffbord online, varav en av dem är att utbudet ofta är stort och varierat. I denna kategori hittar du exempelvis många olika modeller som är utvalda tack vare deras fina design, höga kvalitet och för att de håller bra priser. Bland dessa bord kan du hitta varianter som är tillverkade i olika material såsom glas, trä, metall eller plast. Alla material har sina fördelar och till syvende och sist är det din egen smak som bestämmer vilket bord du väljer att köpa.

Vanliga frågor om soffbord

Vilket material ska jag välja?

Soffborden i denna kategori är tillverkade av många olika material och det är inte bara det estetiska som spelar in när man väljer vilket material som passar en bäst. Många moderna soffbord är tillverkade av metall, glas eller sten. Metall är lätt, vilket gör det enkelt att flytta runt om man vill det, åtminstone om bordsskivan är tillverkad av ett lätt material. Glas ger ett luftigt intryck som passar in i de flesta rum, men nackdelen är att man kan behöva torka av bordsskivan ganska ofta. Stenbord är helt underhållsfria och tåliga mot skador, men det är ett tungt material och gör därför möbeln svår att flytta. Ett soffbord i trä är klassiskt och tidlöst vilket passar i de flesta hem. Det kan dock lätt få repor samt vattenmärken och behöva oljas in då och då.

Ska jag välja ett stort eller litet soffbord?

Återigen beror det lite på hur du vill använda ditt soffbord. Det är lätt hänt att man använder soffbordet mer än vad man först tänker sig och både middagstallriken, vinglasen och skålar med snacks kan behöva få plats på bordet. Ha detta i åtanke när du väljer storleken på ditt bord, men även om du tror att det kommer användas mycket behöver du inte välja det största bordet. Det kan räcka att välja ett nätt bord med flera hyllplan. Bland våra billiga soffbord online kan du även hitta satsbord vilket är en otroligt praktisk lösning. Med denna typ av bord kan man nämligen dra ut de bord man behöver och när man inte har användning för dem kan man låta dem vara inskjutna.

Hur sköter jag om mitt soffbord?

Som tidigare nämnt kräver olika typer av material olika typer av skötsel, hur du ska ta hand om ditt soffbord beror på vilket material ditt bord består av. De produkter som kräver särskild skötsel kommer ofta med produktblad som beskriver hur du ska gå tillväga. Du kan även hitta denna information under det soffbord som du är intresserad av och därifrån kan du ta del av våra skötselråd. Vissa träbord kan behöva oljas in då och då, medan en del metallbord kan behöva putsas upp med hjälp av en särskild metallputs. En del stenbord, till exempel sådana som är tillverkade av marmor, måste förbehandlas väl med hjälp av specialanpassade produkter.

Skapa ett blickfång i hemmet

Ett snyggt soffbord har en tendens att dra blickarna till sig, inte minst om det är kombinerat ihop med en riktigt snygg soffa. Till skillnad från matbordet kan soffbordet ha lite mer fri utformning eftersom vi inte sitter vid det på samma sätt. Det kan vara strukturerat på ett ovanligt sätt med olika nivåer, satsbord eller hyllplan. Det kan även vara traditionellt och ha en rustik känsla vilket skänker en varm atmosfär där det placeras. Oavsett om du föredrar en avskalad och stilren kontemporär design i ditt hem, eller om du hellre inreder traditionellt kan du hitta ett bord som passar din smak och lyfter det rum där det placeras. Låt soffan och soffbordet bli blickfånget i vardagsrummet!