Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 1982 produkter
1
...
83

Populära filtreringar

Vi spenderar ungefär en tredjedel av all vår tid i sängen. Vi sover runt 227 700 timmar under ett liv, förhoppningsvis sker detta i sängen. Sängar kan alltså ses som väldigt viktiga för att vi ska kunna ha det bra.

Sängar - hållbar komfort

 • Hård eller mjuk säng?

  | Sängar finns i olika hårdhet och det som spelar in i valet av hård eller mjuk säng är bland annat hur mycket du väger och om du helst sover på mage eller rygg. En hårdare säng passar dig som sover mycket på mage medan den lite mjukare sängen passar bättre för dig som helst sover på rygg. När du köper sängar på nätet finns ofta information om fastheten beskrivet i produktens varubeskrivning. I till exempel en har du hela tre madrasser som ska göra det bekvämt för dig, vilket ger sängen en alldeles speciell komfort, och även gör ett speciellt intryck i inredningen då en sådan säng blir extra hög.
 • Är sängbenen viktiga för en bekväm säng?

  | Alla sängar är inte bekväma sängar. Ibland kan man frestas av en idé som passar inredningen perfekt men som inte är så perfekt när det kommer till komfort. Att skippa sängbenen kan vara en sådan idé. Vill du ha den mysiga orientaliska känslan i ditt sovrum rekommenderas då i stället extra korta sängben, som lätt döljs under ett hängande överkast och möbeln får den golvnära känslan ändå. Sängbenen är trots allt inte till för enbart syns skull, de gör nämligen väldigt stor nytta för sängens bekvämlighet. Har du dessutom lätt att få ryggproblem bör du absolut inte slarva med sängbenen.
 • Stor eller liten säng för barn?

  | När det kommer till barn som är för stora för spjälsäng kan tankarna gå isär. Hur stor säng bör de ha? Visst kan det både vara möjligt och även lämpligt att köpa en stor vuxensäng till barnet direkt. Då behöver du göra några medvetna val innan du genomför ditt köp. Det du måste tänka på då är att barnet inte ska kunna ramla ner från hög höjd, riktigt låga sängben är då att rekommendera. Det ska heller inte finnas några mellanrum som barnet kan fastna och skada sig i. Vill du dock vara helt säker på att sängen är anpassad och säker är den bästa rekommendationen att köpa just en korrekt utformad till barnet.
 • Säng med sänggavel eller utan sänggavel?

  | Sängar utan kan vara både snyggt och stilrent, och inredning är en viktig del för att kunna trivas i ett hem. Det man bör tänka på är dock att många tillbehör till möbler fyller någon form av funktion och även nytta. När det kommer till sänggavlar finns det en synbar inredningsnytta då din säng kan bli en helt ny möbel beroende på vilken gavel du byter till. Det är ett lätt och smidigt sätt att förnya inredningen i sovrummet på. Men så finns även den praktiska nyttan, såvida du inte har din säng mitt i rummet så kommer väggen att solkas ner av mörka fläckar om du inte pryder sängen med en fin passande gavel.
 • Hur länge håller en säng?

  | Hur länge en säng håller beror på flera olika faktorer som kvalitet, användning och vilka krav du har på din säng. Dock är ett generellt råd att byta ut din madrass vart 5-10 år men varje säng är unik så tiden kan variera. Du kan dock förlänga detta genom att regelbundet vända på madrassen, på så vis kan du förlänga livslängden för din säng.
 • Vilken säng är bäst?

  | Vilken säng är bäst är individuellt. Gillar du en hårdare säng så är det förmodligen en hård säng du ska satsa på, gillar du en mjukare säng så är det den sängtypen som du ska leta efter.Det är med andra ord väldigt viktigt att du utgår från dina behov och preferenser när du väljer säng. Det är du som vet bäst vilken säng du föredrar. Den bästa sängen är den som passar dig och beror på din kroppsbyggnad samt vad just du föredrar när det kommer till komfort för din säng.