Sovrum

Säng

1 454st produkter
1235616(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Förvaring
Varumärke
Tvättbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Antal personer
Form
Med belysning
Funktion
Bäddmått
Antal liggplatser (st)
Komfortzoner
Sängtyp
Stil
Typ
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Avtagbar klädsel
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

Vi spenderar ungefär en tredjedel av all vår tid i sängen. Vi sover runt 227 700 timmar under ett liv, förhoppningsvis sker detta i sängen. Sängar kan alltså ses som väldigt viktiga för att vi ska kunna ha det bra.

Sängar - hållbar komfort

Sängar är de möblerna som du faktiskt spenderar den största delen av ditt liv i. Då känns det kanske extra viktigt att just den möbeln är komfortabel nog för att sömnen ska fylla sitt syfte. Meningen med all tid i sängen är ju att dina energidepåer ska fyllas på. Och naturligtvis bör då sängen även vara hållbar med tanke på all den tid som spenderas där. Det du bör tänka på när du ska köpa sängar är att det finns olika sorter och modeller för olika behov. Vissa behöver verkligen en som formar sig exakt efter kroppsformen, andra föredrar hårda, och så finns de som vill ha extra mjuka som man verkligen sjunker ner i. Det är en smaksak för dig och din kropp (samt eventuell samsovare) att enas om.

Sängar - en möbel att trivas i

Prisvärda sängar är sängar som håller länge, har hög komfort och även är snygga nog att passa in i rummet. Det kan vara värt att lägga några extra kronor på att få den perfekta sängen, när man vet vilken viktig möbel det är för just ditt välbefinnande. Precis som med all inredning till hemmet finns det olika stilar, och den personliga smaken måste få ha en talan. Det finns alltid något som passar just dig, håll bara ögonen öppna. När du söker online blir allt även väldigt lättöverskådligt och du lär snabbt hitta sängen som passar just dig och ditt hem. Flera varianter av kontinentalsängarär väldigt populära. Lättare montering av sängben och dylikt kan tillkomma. Sen är det bara att hoppa ner i sängen och börja njuta.

Att tänka på vid köp av sängar

Hård eller mjuk säng?

Sängar finns i olika hårdhet och det som spelar in i valet av hård eller mjuk säng är bland annat hur mycket du väger och om du helst sover på mage eller rygg. En hårdare säng passar dig som sover mycket på mage medan den lite mjukare sängen passar bättre för dig som helst sover på rygg. När du köper sängar på nätet finns ofta information om fastheten beskrivet i produktens varubeskrivning. I till exempel en har du hela tre madrasser som ska göra det bekvämt för dig, vilket ger sängen en alldeles speciell komfort, och även gör ett speciellt intryck i inredningen då en sådan säng blir extra hög.

Är sängbenen viktiga för en bekväm säng?

Alla sängar är inte bekväma sängar. Ibland kan man frestas av en idé som passar inredningen perfekt men som inte är så perfekt när det kommer till komfort. Att skippa sängbenen kan vara en sådan idé. Vill du ha den mysiga orientaliska känslan i ditt sovrum rekommenderas då i stället extra korta sängben, som lätt döljs under ett hängande överkast och möbeln får den golvnära känslan ändå. Sängbenen är trots allt inte till för enbart syns skull, de gör nämligen väldigt stor nytta för sängens bekvämlighet. Har du dessutom lätt att få ryggproblem bör du absolut inte slarva med sängbenen.

Stor eller liten säng för barn?

När det kommer till barn som är för stora för spjälsäng kan tankarna gå isär. Hur stor säng bör de ha? Visst kan det både vara möjligt och även lämpligt att köpa en stor vuxensäng till barnet direkt. Då behöver du göra några medvetna val innan du genomför ditt köp. Det du måste tänka på då är att barnet inte ska kunna ramla ner från hög höjd, riktigt låga sängben är då att rekommendera. Det ska heller inte finnas några mellanrum som barnet kan fastna och skada sig i. Vill du dock vara helt säker på att sängen är anpassad och säker är den bästa rekommendationen att köpa just en korrekt utformad till barnet.

Säng med sänggavel eller utan sänggavel?

Sängar utan kan vara både snyggt och stilrent, och inredning är en viktig del för att kunna trivas i ett hem. Det man bör tänka på är dock att många tillbehör till möbler fyller någon form av funktion och även nytta. När det kommer till sänggavlar finns det en synbar inredningsnytta då din säng kan bli en helt ny möbel beroende på vilken gavel du byter till. Det är ett lätt och smidigt sätt att förnya inredningen i sovrummet på. Men så finns även den praktiska nyttan, såvida du inte har din säng mitt i rummet så kommer väggen att solkas ner av mörka fläckar om du inte pryder sängen med en fin passande gavel.

Hur länge håller en säng?

Hur länge en säng håller beror på flera olika faktorer som kvalitet, användning och vilka krav du har på din säng. Dock är ett generellt råd att byta ut din madrass vart 5-10 år men varje säng är unik så tiden kan variera. Du kan dock förlänga detta genom att regelbundet vända på madrassen, på så vis kan du förlänga livslängden för din säng. 

Vilken säng är bäst?

Vilken säng är bäst är individuellt. Gillar du en hårdare säng så är det förmodligen en hård säng du ska satsa på, gillar du en mjukare säng så är det den sängtypen som du ska leta efter. 
Det är med andra ord väldigt viktigt att du utgår från dina behov och preferenser när du väljer säng. Det är du som vet bäst vilken säng du föredrar. Den bästa sängen är den som passar dig och beror på din kroppsbyggnad samt vad just du föredrar när det kommer till komfort för din säng.