Matplats

Matbord & köksbord

1 611st produkter
2223290(16).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

Ett riktigt fint matbord skapar inte bara ett attraktivt blickfång i hemmet, utan det bjuder även in till att sitta ner tillsammans och njuta av maten. Matbordet är ofta hemmets mittpunkt där man umgås, spelar spel och samlar alla sina vänner.

Att välja rätt matbord

Det finns många olika modeller och storlekar på matbord och vilken typ du väljer beror på vad du tycker är fint, hur många sittplatser du behöver och vilken typ av bord som passar in i hemmets storlek och stil. Har du ett litet hem kanske du inte får plats med något större bord, men det finns många fina matbord som är mindre i storleken. Det kan även vara smart att investera i ett bord som är förlängningsbart, för då kan du snabbt och enkelt trolla fram extra sittplatser om du har middagsgäster. Måtten är en viktig aspekt att ta i beaktande när man ska köpa ett nytt bord. Blir det för stort kan hela rummet kännas för trångt, men blir det för litet kanske man inte kan nyttja möbeln till fullo.

Att köpa matbord och matsalsbord online

När man ska köpa ett runt matbord online eller ett nytt köksbord är det ännu viktigare att hålla koll på måtten än om man köper det i en fysisk möbelaffär. Detta är för att man inte kan skapa en visuell bild av om möbeln kommer att passa in i rummet eller inte. Utöver att hålla koll på diametern, bredden och längden bör du också se efter hur högt bordet är. Ett bekvämt köksbord ska man kunna vila armarna på utan att det blir obekvämt, det får vare sig vara för högt eller lågt. Är man väldigt lång eller väldigt kort kan man behöva köpa matbord som har justerbara ben, eller sätta dit egna möbelben. Tänk på hur ditt bord kommer att levereras. Det kan vara en bra idé att mäta dörröppningarna hemma för att vara säker på att du får igenom din möbel efter leveransen.

Vanliga frågor om att köpa matbord online

Hur vet jag vilken storlek som passar?

När du köper ett matbord på nätet är det som sagt viktigt att du mäter det utrymme där du vill att ditt nya matbord ska stå samt jämför dessa mått med måtten på möbeln du vill ha. Du hittar dessa mått under varje produkt. Utöver det så är det vad du kommer använda bordet till samt antalet medlemmar i hushållet som avgör hur stort eller litet köksbord du ska välja. Även om du har lite plats hemma kan du hitta ett större köksbord som passar in utmärkt. Våga lek lite med former och välj kanske ett köksbord med asymmetrisk design för att få mer sittplatser och en möbel som passar in bättre i ditt hem.

Hur sköter jag om mitt köksbord?

För att ditt matbord ska hålla sig fint länge gäller det att du sköter om det på rätt sätt, men hur du gör det beror på vilket material ditt bord är tillverkat av. Ett träbord kan med tiden få repor och märken i bordsytan och kan då behöva slipas och lackas eller målas om. Det kan även behöva oljas om då och då för att behålla den fina färgen. Ett metallbord kan behöva putsas upp då och då, medan stål- eller betongbord är underhållsfria. För att undvika att ditt matsalsbord blir repigt rekommenderas det att du använder tallriksunderlägg och torkar av efter varje måltid. Vill du undvika fula vattenmärken bör du även använda glasunderlägg.

Behöver jag montera själv?

Hur just ditt bord kommer att levereras kan skilja sig åt beroende på tillverkare. Många matbord, köksbord och matsalsbord kommer färdigmonterade och är redo att sättas på plats där du vill ha det. Andra bord kan behöva monteras ihop och vid dessa fall medföljer det fulla instruktioner om hur du går tillväga. Våra matbord är enkla att montera ihop och det krävs inte någon särskild kunskap för att lyckas. Du ser ofta i produktbeskrivningen på varje produkt i sortimentet som kräver montering, men är du osäker kan du kontakta vår kundtjänst och fråga. Om du behöver några särskilda verktyg för att montera ihop bordet står noterat i beskrivningen av bordet.

Vad är skillnaden på matbord och sidobord?

Ett matbord är tillverkat specifikt för att användas som ett utrymme där man äter, medan ett större sidobord är tillverkat för att man ska ställa saker på det, men inte använda det lika aktivt. Matsalsbordet har en bordsskiva som är behandlad på ett sätt som gör det lämpligt att använda aktivt. Det kan till exempel ha behandlats genom att ha lackats, vaxats eller oljats in. Den andra stora skillnaden är att matbordet är tillverkat för att vara ergonomiskt när man sitter vid det och äter, vilket innebär att det ofta är högre än vad sidobord är. Ofta är det konstruerat för att vara stabilare än vad andra bord är, eftersom man som sagt använder matbordet mer aktivt än vad man gör med sidobord.