Skippa sidhuvud och gå vidare.

Summer deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: 300OFF

Avslutas om:

Visar 24 av 1198 produkter
1
...
50

Populära filtreringar

Sideboards & skänkar är mycket praktiska och stilrena möbler som både ger dig en avlastningsyta och dold förvaring. Det finns modeller av sideboard och skänk som passar så gott som alla hem och inredningsstilar. Dessutom kan de stå i rum med begränsad höjd till exempel vid en snedvägg.

Hur man väljer sideboard eller skänk

Eftersom ett sideboard eller en skänk är så mångsidiga möbler så finns det saker att tänka på för att se till att du väljer en som du gillar. Om du väljer ett sideboard med glasdörrar får du en möjlighet att visa upp till exempel dina prydnadssaker eller kristallglas, något som kan ge inredningen en spännande känsla. Om du hellre vill gömma undan saker och få så mycket förvaring som möjligt, välj ett sideboard med dold förvaring. Nästa viktiga fråga är vilken stil som passar din inredning och smak. Genom att jämföra olika modeller av sideboard online kan du i lugn och ro hitta den modellen av sideboard som passar dig bäst. Här kommer du också att kunna läsa om olika stilar och modeller så att du lättare kan välja den som är rätt för just dig.

Montering och placering av sideboard & skänk

Vissa sideboard och skänk monteras ihop på plats i hemmet och i andra fall är de redan ihopsatta och lyfts bara på plats. Ett fåtal skänkar och sideboards kräver en enklare montering men i de flesta fall behöver man bara placera dem där man vill ha dem i hemmet. Mindre och lättare möbler kan man ställa på plats själv medan större och tyngre möbler i sten eller massivt trä kräver att man är fler personer som hjälps åt. Om du är intresserad av att köpa ett sideboard kan det vara en god idé att ta reda på om modellen du gillar kräver montering. Kom ocks ihåg att det är mycket viktigt att fästa ditt sideboard i väggen om modellen kräver just detta. När luckorna öppnas flyttas tyngdpunkten och skåpet kan falla framåt. Detta gäller alla modeller, både större och mindre modeller, dyrare som billiga sideboard och skänkar.

Att tänka på innan ett köp

Välja rätt sideboard & skänk

Sideboards och skänkar är väldigt mångsidiga och det är lätt att göra dem mer personliga tack vare avlastningsytan på toppen av möbeln. Ett par fotografier, en snygg ljusstake eller andra prydnadsobjekt uppe på möbeln ger en personlig touch till din inredning. Men först måste du så klart ha rätt möbel. Det kan vara till stor hjälp att leta efter inspiration på nätet men kom samtidigt ihåg att det som passar i ett rum inte nödvändigtvis passar lika bra i ett annat. Om du har ett modernt hem passar moderna varianter väldigt bra men det kan också vara effektfullt med kontraster, till exempel ljust/mörkt eller gammalt/ nytt.

Sideboards och skänkar i olika rum

Ett snabbt och enkelt sätt att ta reda på vilken typ som passar dig är att se till rummet som du vill placera möbeln i. I hallen till exempel har man ofta mycket kläder och saker som man vill kunna lägga undan, då passar ett större sideboard med dold förvaring bra. Om du vill ha ett sideboard i matsalen kanske det passar bättre med en modell med glasluckor så att finporslinet syns. Hur stort sideboard du vill ha beror på om det ska användas som avlastningsbord eller främst som en inredningsdetalj. Oavsett vad du har för planer med din nya möbel så finns det gott om prisvärda varianter att välja mellan.

Att välja rätt material

Skänk och sideboard görs i alla tänkbara material, framför allt trä, sten och metall. Tyngre möbler i sten och metall är så klart svårare att ställa på plats och flytta på vid en ommöblering. Olika material kräver också olika mängder och typer av underhåll. Oftast räcker det med att se till att din möbel är ren men om du väljer ett sideboard med en stenyta är det bra att tänka på att vissa typer av sten, till exempel marmor och kalksten, är mer krävande än andra sorter. Det är också viktigt att tänka på att det kan det kan vara vissa skillnader i nyans och marmorering mellan olika stenar, även om de är av samma sort. I övrigt är det stilen och känslan som avgör vilket material som passar dig bäst. En skänk och sideboard i trä passar i de flesta hem.

Unika sätt att använda skänk & sideboard på

Som vi redan har nämnt är sideboards och skänkar väldigt mångsidiga möbler och det finns flera sätt att använda dem i din inredning, sätt som många kanske inte tänker på. Här är några idéer: en låg skänk i hallen kan fungera som en sittbänk och göra det lättare att ta på och av sig skorna. Om du har en soffa som står mitt i ett rum kan det vara snyggt med ett sideboard bakom soffryggen. Det ger inte bara en praktisk förvaring och en plats att ställa ifrån sig kaffekoppar och liknande på, utan det skapar även känsla av en genomtänkt möblering av rummet. Om du behöver råd eller har en fråga om vårt sortiment så är du välkommen att kontakta vår hjälpsamma kundservice via telefon eller mail!