Belysning

categoryTopBlock
Allt inom belysning
+10 000st produkter
Sortera på

Den viktigaste inredningsaspekten i ett rum är belysningen. Med hjälp av den kan du sätta en ton för hela din inredning. Du kan göra rummet stort och ljust eller vilsamt och mysigt, enbart genom vilken typ av belysning du väljer.

När du ska belysa ett rum finns det vissa grundpelare du kan utgå ifrån. Ett rum behöver ljus från golv till tak för att på så vis få flera dimensioner och få en härlig atmosfär. Det här gör du enklast genom att blanda ljuskällor och få rummets hela belysning från flera snygga lampor. För att se rummet och få en grund att utgå ifrån behöver du en indirekt allmänbelysning i form av en stor armatur. Jämnt fördelat över rummet ska olika sorters dekorationsbelysningar finnas. Slutligen ska du placera ut punktbelysning på sådant du vill belysa extra, som en utvald vägg eller specifika objekt. Med hjälp av en dimmer kan du sedan kontrollera ljusstyrkan på de olika ljuskällorna för att på så sätt skapa precis den blandning av ljus du önskar. När du shoppar belysning på nätet kan du enkelt se många olika modeller och lättare hitta precis det du söker för ditt specifika ändamål.

Så installerar du belysning

När du ska köpa belysning är det mer än enbart armaturen som behöver inhandlas. Vilken typ av sladd behöver lampan eller ingår den? Vilken typ av ljuskälla behövs och hur ska lampan fästas upp? Köper du en bords- eller golvlampa är det oftast bara en ljuskälla som behöver köpas till samt eventuellt en förlängningssladd. Det är en belysningstyp som du enkelt installerar själv. En takarmatur eller en spotlight kan dock krävas att man är två som hjälps åt och önskar du en dimmer till din takbelysning är det något som lämpligen en elektriker installerar för att det ska bli korrekt utfört. Billig belysning betyder inte bristfällig belysning, så det finns många kronor att spara genom att handla hos oss på Furniturebox. Vi har ett brett och varierat sortiment av både klassiska och moderna designlampor till fantastiska priser.

Hur får jag ett bra allmänljus inomhus?

När du ska skapa ett bra allmänljus inomhus är det viktigt att ha en större armatur som sprider mycket ljus. Detta hittar du vanligtvis i kategorin eller spotlights. Lampor som sprider mycket ljus och ger dig en fin atmosfär till ett helt rum är en riktigt prisvärd belysning. Tänk på att behandla belysningen som en egen inredning istället för bara "en lampa", så blir det både roligare och bättre val i slutändan. Försök att hitta belysning som passar din nuvarande inredning eller sätt en ton för ett oinrett rum genom att välja taklampan. Det finns både diskreta lampor som knappt syns och spektakulära snygga lampor som både är dekorativa och funktionella.

Hur skapar jag bäst belysning utomhus?

Normalt sett när man talar om utomhusbelysning är det ofta ett dyrt och krävande projekt. Lyktstolpar och andra större ljuskällor för utomhusbruk är ett svårt ämne vilket många gånger gör att man drar sig för att belysa utsidan alls. Men det behöver inte vara så svårt att man låter bli helt. Det finns många typer av modern belysning för utsidan som är både billig och lätt att installera. Med hjälp av lampor och lyktor kan du ge en veranda, balkong eller uteplats en behaglig atmosfär året om. Istället för att bara sätta enstaka belysning på exempelvis ett bord eller en vägg, försök att arbeta med flera ljuspunkter för att lysa upp hela uterummet för en trevligare helhet.

Hur får jag den rätta dekorationsbelysningen?

Dekorationsbelysning kommer i flera olika former. Det kan vara sådant som exempelvis hyllbelysning, eller ljusslingor. Många tänker på ordet "mysbelysning" och det ordet beskriver kategorin väl. När du satt en bra allmänbelysning behöver ditt rum flera olika typer av dekorationslampor för att skapa en helhet. Med den här typen av belysning kan du verkligen sätta din personliga stil och välja lampor som passar både inredningen och personligheten. Mindre lampor kan behöva flyttas flera gånger innan de hittar sin bästa plats, så våga testa flera placeringar för att hitta rätt. På julen är det lätt att välja säsongsbetonade dekorationsbelysningar som ofta ger hemmet en varm och inbjudande atmosfär. Försök att anamma den helheten i dina rum även övriga året med din personliga stil som kompass.

Hur får jag den bästa punktbelysningen?

När det kommer till punktbelysning är det viktigt att konstatera om det är belysning som ska lysa upp ett specifikt objekt eller om det ska hjälpa dig att se extra bra på en bestämd plats. Ett konstverk eller en fondvägg som du önskar att belysa, behöver en stark punktbelysning som är möjlig att rikta. Detta löser du lättast genom en spotlight, som finns både som enskilda spottar eller på skenor om flera ljuskällor. Om du istället behöver en lampa för att se bättre på en bestämd plats kan skrivbordslampor eller hjälpa dig med det rätta ljuset. Fundera ut hur du vill att ljuset ska vara riktat före du köper din lampa för att lättare veta vilken sorts punktbelysning du söker.

Filter
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA