Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 1719 produkter
1
...
72

Populära filtreringar

Soffor är möbler att vila i, att slänga sig ner i efter en hård arbetsdag, men även att umgås i en kväll med familjen och vännerna. För en del blir det även en möbel att sova i när sängen av olika anledningar inte finns tillgänglig.

Soffor har alltså många funktioner, men inte minst är det en vacker möbel som ska passa in i rummet och intrycket man vill förmedla med sin inredning. Vad passar i just ditt hem? Behöver du en stor soffa att umgås i när hela släkten kommer på besök, eller räcker det med en liten 2-sits för dig och hunden och TV-kvällarna? Har du plats för en stor hörnsoffa, eller kanske en med en lite mindre divan, en soffgrupp med 3-sits och fåtöljer, eller en simpel klassisk rak soffa som de såg ut förr? Valmöjligheterna är enorma, bara din fantasi och eventuellt planlösningen sätter gränserna. När du köper soffor på nätet är de indelade i kategorier vilket gör det enkelt för dig att få en överblick och lätt kunna se vilken typ av soffa du är intresserad av.

Stora soffor & små soffor för alla behov

Stora generösa soffor är väldigt mysiga att ha hemma, men desto mindre mysiga att frakta hem från affären och uppför trapporna. Då är det bra att det finns fullgoda alternativ till detta. En av alla fördelar med att köpa soffor online på Furniturebox är att du alltid erbjuds ett smidigt leveranssätt. Var dock noga med att kolla upp måttet på paketet och mät din dörröppning innan du beställer, så att du inte står där sen med en soffa fast ute i trapphuset för att den inte kommer in genom dörren. Beroende på vilket slags soffa du har beställt kan det tillkomma lite jobb med montering för dig som köpare, vilket inte brukar vara några som helst problem tack vare de enkla och tydliga instruktionerna i bruksanvisningen.

Att tänka på vid köp av soffor

 • Bäddsoffa eller vanlig soffa?

  | Soffor får ibland agera som sängar, vilket de inte alltid är gjorda för. Att sova i en soffa är på lång sikt inte bra för vare sig din rygg eller soffa. Det sliter ut soffan på ett sätt den inte är gjord för, och det förstör din rygg. Komforten i en soffa har fokus just på att man sitter i den. Nya soffor kan naturligtvis hålla ett bra tag även om du sover i dem, men planerar du att sova i din soffa är en alltid att rekommendera. Soffan slipper då förlora sin form och sittkomfort eftersom du bäddar ut den när det är dags att sova, och belastningen fördelas på ett bättre sätt.
 • Hållbar eller utbytbar soffa?

  | En soffa är för många en investering i hemmet, en investering i en möbel som ska hålla länge och kunna hänga med på några flyttar om allt vill sig väl. För andra är den en inredningsdetalj som gärna får bytas ut och förnyas när man vill ge rummet ett nytt uttryck. I de senare fallen är ett alternativ soffor med utbytbara klädslar, om man nu inte vill byta ut hela soffan. Det går förstås även att köpa billiga soffor om man vet med sig att köpet kommer att upprepas inom en snar framtid. Vill man ha en riktigt stabil och extra hållbar soffa är det nog däremot värt att lägga en extra slant för det.
 • Hörnsoffa eller soffgrupp?

  | En soffgrupp är ett arrangemang där en eller flera soffor kombineras med en fåtölj eller två. Det är passande för dig som är i behov av många sittplatser runt soffbordet. Om vi ser lite bakåt i tiden var detta ett vanligt förekommande alternativ i allrummen. Nu för tiden är den stora vräkiga hörnsoffan ett vanligare alternativ. En stor tar upp mycket plats i ett rum och är på grund av det kanske inget man har i gästrummet eller på kontoret, de stora modellerna lämpar sig bäst för vardagsrum där familj och vänner samlas. Det finns dock mindre alternativ för dig som önskar, då det numera finns hörnsoffor i alla storlekar.
 • Hur inreder jag smart med soffor?

  | Soffor gör stor skillnad för din inredning, den kan vara punkten som hela rummet utgår ifrån, eller fungera som pricken över i när det kommer till temat i din inredning. En divansoffa eller en soffa med schäslong är ett fint alternativ till hörnsoffa, då den är lite mindre i storlek och ger ett luftigare intryck i rummet. En divan är en längre del i ena änden av soffan. Den har inget hörn eller extra ryggstöd bakom den längre delen, utan det är bara som en längre del att lägga upp benen på. Naturligtvis kan divanen även fungera som extra platser att sitta på när sällskapet är stort.