Soffbord

Marmorbord

289st produkter
REA
Sortera på
1225994(7).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Förvaring
Förvaringstyp
Varumärke
Höj och sänkbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Antal personer
Förlängningsbart
Form
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

Marmor är ett tidlöst och trendigt material som vi både ser i badrum, kök och på andra möbler. Att ha ett eller flera marmorbord i sitt hem ger ett stilrent och vackert intryck, samtidigt som du får en hållbar möbel.

Så kan du inreda med marmorbord

Marmorbord passar för flera olika användningsområden. Först och främst behöver du naturligtvis veta vad du vill använda bordet till. Man kan med fördel både använda exklusiva marmorbord som soffbord i vardagsrummet för att få till den känsla i rummet man är ute efter, eller använda det som avställningsbord i hallen eller sovrummet. Eftersom marmor är ett stilrent material går det med fördel att kombinera flera bord i samma rum, antingen i olika storlekar eller i samma. Det kan exempelvis vara trevligt att istället för att ha ett soffbord investera i flera. Precis som med all annan inredning handlar det i grund och botten om att man skall tilltalas av det bord man väljer. Det är också klokt att utgå från hur resten av inredningen i ens hem ser ut när man väljer bord, så att alla detaljer i hemmet passar ihop.

Att ta hand om ett marmorbord

När man skall köpa marmorbord levereras de oftast nedmonterade. Det första man behöver göra då är naturligtvis att skruva ihop bordet. Det gör man genom att följa de monteringsanvisningar som följer med bordet när man får hem det. Oavsett om man köper ett marmorbord online eller i en affär skall man också lära sig hur man tar hand om materialet. Det är fråga om ett naturmaterial, en stensort. Det gör att det är känsligt för fukt, men så länge man genast torkar upp eventuellt spill är det inga problem. Marmor är ett poröst material vilket ger en tydlig karaktär åt det, och ingen skiva är exakt likadan som den andra. När man vill rengöra bordsytan mer grundligt skall man använda speciellt rengöringsmedel för sten. Sådana medel går att köpa i de flesta välsorterade möbelaffärer.

Hur man använder sitt marmorbord på bästa sätt

Vilken färg passar bäst?

När man köper ett marmorbord på nätet kan man enkelt jämföra de olika modellerna med varandra. Marmor är ett material som finns i många olika färger. Vilken färg som passar bäst i ens hem handlar främst om tycke och smak. De ljusa marmorskivorna ger också en ljusare känsla till rummet, medan mörkare skivor ger en tydlig karaktär. Fördelen med en mörkare skiva är att det tar lite längre tid innan det syns att den är smutsig. Oavsett vilken färg ditt marmorbord har tar du hand om dem på samma sätt, det är alltså enbart utseendet som förändras och inte funktionen.

Var kan jag använda ett marmorbord?

Ett marmorbord passar allra bäst att ha inomhus eller under tak eftersom det är känsligt för fukt. Om man har hittat prisvärda marmorbord man tänkt ha utomhus bör man därför se till att det placeras under tak, så att eventuellt regn inte landar direkt på bordet. Den här typen av bord är därför inte det bästa valet att ha som köksbord eftersom det ofta uppstår klodd och spill på dem, men det kan däremot användas både som sidobord, vardagsrumsbord eller prydnadsbänk. Så länge man ser till att ta hand om sitt bord är det möjligt att ha det i princip var som helst.

Hur kan jag variera mitt marmorbord?

Många marmorbord har ett löstagbart underrede. Det gör att man enkelt kan byta ut benen på bordet ifall man vill ge bordet ett annat utseende. Själva konstruktionen på benen finns i olika varianter, så även med deras hjälp kan man variera utseendet på sitt bord. Ifall man vill ha den möjligheten lönar det sig att undersöka om det går att byta ut underdelen innan man bestämmer sig för vilket bord man vill köpa. För att få borden att synas extra mycket kan man också välja att ha flera bord men använda sig av skivor i olika färger. Då kommer de olika färgerna på marmorn synas ännu tydligare och ge ett djupare intryck.

Hur kan jag lyfta fram mitt marmorbord?

Ett marmorbord reflekterar ljus väldigt fint, och om man har möjlighet kan man då välja att rikta belysning mot bordet för att ge det sin rättmätiga plats i inredningen. Eftersom bordsytan är vacker i sig själv har man inte så stor nytta av dukar eller andra textiler på bordet. Mindre detaljer som ger fokus är däremot tacksamma. Exempelvis passar den här typen av bord bra ihop med olika metallfärger. Därför kan det vara vackert att pryda bordet med exempelvis ljusstakar i mässing eller skålar av guld. I kombination med marmorn kommer både bordet och föremålet att synas ännu tydligare i det rum de står i.