Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 1993 produkter
1
...
84

Populära filtreringar

Matgrupper för din matsal eller din matplats är förmodligen det viktigaste möbelvalet du kommer att göra. Matbordet är hemmets hjärta - den naturliga samlingsplats där du umgås med familj och vänner både till vardags och fest. Några av de viktigaste stunderna i livet, tillbringar du just här!

Att välja rätt matgrupp

När du ser utbudet av matbord med stolar online behöver du hålla huvudet kallt och fundera igenom vad just ditt rum kräver för matgrupp. Matsalsgrupper finns i alla storlekar och stilar, och det är inte säkert att alla passar just dig. Funktionen kan vara avgörande när du väljer material och form. Den stil du eftersträvar i hemmet behöver speglas av din matgrupp. Hur många du vill ska få plats vid bordet, avgör måtten på matgruppen du väljer. Men du kan naturligtvis också välja ett bord med iläggsskivor eller en utdragbar del så matgruppen fungerar både för den lilla familjen och för den större middagsbjudningen. Oavsett hur stor eller liten grupp du vill ha är det alltid en bra idé att välja en designmöbel av god kvalitet, och att jämföra i ett stort utbud innan du bestämmer dig.

En matgrupp monterar du enkelt själv

Att köpa matgrupper på nätet är både enkelt och prisvärt. Dels kan du överskådligt se ett stort utbud och jämföra matgrupper sida vid sida, dels kan du spara pengar på att montera din designmöbel i hemmet. Med en bra monteringsanvisning som tillhör möbeln, och lite tålamod behöver ingen vara osäker på ett möbelköp online i stället för i en vanlig affär. Tvärtom, köper du på nätet, har du tillgång till support som hjälper dig igång om du behöver. Du behöver inga montörer. Öppna ditt paket eller dina paket försiktigt och lägg ut alla delarna på golvet. Läs monteringsanvisningen, och kontrollera att alla delar är med. Följ sedan stegen ett i taget. Ett tips när du ska montera bordsben på en skiva, är att alltid ha en mjuk filt under bordskivan när den ligger upp och ned på golvet, så slipper du repor på din nya fina bordsyta.

Vad jag behöver veta om matgrupper före köp

En prisvärd matgrupp

Prisvärda matgrupper är de som ger dig en bra livslängd på grund av sin goda kvalitet. Det kan innebära att du köper en matgrupp som är gjort av ett särskilt tåligt material, som exempelvis trä från gummiträd eller andra hårda träslag, metall eller konstrotting. Matgrupper värda sitt pris ger dig också trivsel. Du ska njuta av att slå dig ned till dukat bord i goda vänners sällskap, så stolarna ska vara sköna att sitta på länge och lätta nog att flyttas utan att dra på golvet. Du ska njuta av att duka fram en enkel vardagsrätt som blir speciell just för att du dukar det vackra bordet med en duk, ett ljus, en blomma, eller något annat fint som passar till. Bra design är alltid vackert.

En modern matsalsgrupp kan varieras

Matgrupper kan vara klassiska med en tillbakablick på den gamla tidens salongsmöblemang eller moderna med blicken mot framtiden. En modern designmöbel blir klassisk så småningom, men den ger dig framför allt möjlighet att uttrycka din egen stil, och välja fritt. Moderna matgrupper är stilrena, mer avskalade, men varierar ändå i det oändliga. Du väljer om du ska ha glas eller trä i bordsskivan och om det i så fall ska vara målat eller naturligt träfärgat. Du väljer om du ska ha klädda eller nakna stolar, och om du vill ha en enhetlig eller blandad stil. Du kan få stolens klädda sits i tyg eller skinn. Du kan få bordets ben i metall. Du kan få stolarna i genomskinlig ofärgad eller färgad plast. Den moderna stilen är inte en - utan många.

Runda och ovala matgrupper

När du vet var du vill ha din matgrupp, behöver du fundera över formen. Matsalens form påverkar nämligen hur du kan använda bordet. Ett runt eller ovalt bord passar bra i ett fyrkantigt rum och rymmer fler som sitter tätt tillsammans. Det är oslagbart om du vill ha en riktigt social och härlig samtalsmiljö där ingen hamnar på en kant. Formen ger alla vid bordet bra överblick över sällskapet och alla kan sitta naturligt avslappnade utan att behöva luta sig framåt eller bakåt för att samtala. Kontrollera dock att du kommer att ha minst 60 cm utrymme för att dra ut stolarna på alla sidor om bordet även om ni sitter många runt det. Tänk också på att en karmstol tar mer utrymme än en utan karmar så att syftet med det runda bordets möjlighet att samla många då kan förloras.

Rektangulära eller fyrkantiga matgrupper

Ett rektangulärt bord passar bättre utmed en vägg, eller i ett långsmalt rum och kan också skapa mer utrymme åt en dukning för var och en vid bordet än det runda. Väljer du ett rektangulärt bord, var noga med att se hur benens placering fungerar om ni vill sitta många. Om du inte köper en grupp, utan väljer stolar och bord separat - mät gärna de stolar du tänkt dig, för att se hur de fungerar ihop med bordsbenen. Stolens bredd kan vara skillnaden mellan att få plats två eller tre på långsidan, och en eller två på kortsidan. Höjden på ditt bord är också viktig, och det gäller alla matgrupper: rektangulära som runda och ovala. Idag blir vi människor längre och längre vilket påverkar möbelmåtten. Gamla stolar och nya bord, eller nya stolar och gamla bord, fungerar inte tillsammans, om inte bordsskivan är ca 30 cm över sitsen på din stol vilket den bör vara för att alla ska få bra plats med benen. Tänker du på dessa tumregler, kommer du att blir nöjd med ditt köp av matgrupp.