Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 24 av 37 produkter
12

Om du har mer än ett barn, eller om ditt barn har många vänner som tycker om att sova över, då kan en våningssäng vara en bra investering. Sängen tar minimalt med plats men erbjuder ändå behaglig sömn hela natten igenom.

Sov skönt i en våningssäng

 • Kan mitt barn växa med sängen?

  De flesta barn gillar tanken på att sova i våningssäng, framförallt om de får möjlighet att sova i den övre delen. Eftersom barnet spenderar stor tid i sängen är det dock viktigt att du investerar i en bekväm våningssäng och inte bara i en snygg sådan. Det kan dessutom vara smart att köpa en säng ditt barn kan växa med. I dag finns det ett flertal delbara modeller att välja mellan, modeller som snabbt och lätt går att omvandla från en hög säng till två separata sängar. Självklart uppfyller även dessa modeller alla säkerhetsföreskrifter och är precis lika hållbara som ej delbara sängar.
 • Hur är det med säkerheten?

  En våningssäng är precis lika säker som en traditionell säng. Alla modeller är utrustade med en stabil säkerhetsram som löper kring den övre sängen och hindrar barnet från att trilla ner. Innan du genomför köpet kan du också läsa om den maximala belastningen för de olika produkterna. Det barn som väger minst bör sova i den översta sängen, dock skall du ha barnets ålder i åtanke eftersom allt för små barn inte bör sova i denna typ av säng. Idag är det inte speciellt svårt att hitta en säker och prisvärd våningssäng. Om du handlar på nätet blir det dessutom betydligt enklare för ditt barn att vara med och bestämma.
 • Ser rummet mindre ut med en våningssäng?

  Om du har ont om plats hemma är en våningssäng definitivt att rekommendera. Eftersom denna bygger på höjden och inte på bredden får barnen mer golvyta att leka på. Den tomma golvytan gör dessutom att rummet kommer kännas större och luftigare. Om du placerar våningssängen intill en vägg kommer den inte heller få rummet att framstå som mindre än vad det är. Om utrymmet är litet kan det också vara klokt att välja en säng målad i ljusa färger. Detta eftersom mörka färger har en tendens att få mindre utrymmen att framstå som ännu mindre. Vill barnen ändå ha en svart säng kanske de blir nöjda med svarta kuddar och sängkläder.
 • Loftsäng eller våningssäng?

  En loftsäng och en våningssäng kan många gånger vara förvillande lika, skillnaden är dock stor. Våningssängen består nämligen av två sängar medan loftsängen bara har en. Båda modellerna återfinns dock allt som oftast i barnrum och är särskilt lämpliga för mindre utrymmen. Har du bara ett barn kan kanske loftsängen vara ett bättre alternativ än våningssängen. Dessa är många gånger utrustade med extra funktioner, så som skrivbord, rutschkanor och förvaringsmöjligheter. Under loftsängen finns det gott om plats att placera såväl tv-apparater som leksaker och annat. Vad du i slutändan väljer är helt upp till dig och din familjs alla behov.