Sängar

Kontinentalsäng

1 102st produkter
1298088(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Bäddmått
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

För att du skall känna dig pigg och glad hela dagen är det nödvändigt att du sover gott på nätterna. Åtta timmar i fel säng kan vara en mardröm för såväl kroppen som sömnen, därför är det viktigt att du väljer en kontinentalsäng som du verkligen trivs med.

En kontinentalsäng som passar dig

En kontinentalsäng passar dig som vill uppleva extra hög komfort, hela natten igenom. Sängen är dessutom följsam och formar sig efter din kropp, något som garanterar en god natts sömn. Denna typ av säng består av en kvalitativ sängbotten med eller utan fjädrar, en resårmadrass med pocketresår eller bonellresår och en bäddmadrass. Ett flertal madrasser är dessutom vändbara och har en fast och en medelfast sida. Om du delar säng med någon annan kan denna typ av bäddmadrass alltså vara att rekommendera. Du hittar enkelt din nya kontinentalsäng online. Här är utbudet större och du får snabbt en bra överblick över de olika modellerna. På nätet går det dessutom snabbt och lätt att jämföra de olika produkterna med varandra, något som garanterar att du kommer få den absolut bästa sängen för dina pengar.

En stilren kontinentalsäng för ett vackrare sovrum

När du skall köpa kontinentalsäng är det viktigt att du inte enbart fokuserar på sängens funktion, du bör också ha dess utseende i åtanke. Om det visar sig att sängen inte alls passar in i sovrummet är risken nämligen stor att du aldrig kommer tycka om den, hur bekväm den än må vara. Eftersom det finns ett stort antal modeller att välja mellan bör det dock inte vara speciellt svårt att hitta en prisvärd kontinentalsäng du gillar både utseende- och funktionsmässigt. Dels kan du välja mellan en rad olika diskreta färger, något som garanterar att sängen smälter in i sovrummet, dels kan du välja till en elegant sänggavel. Om du delar säng med någon annan är det också viktigt att sängen är så pass stor att ni båda kan slappna av ordentligt i den.

Vanliga frågor om kontinentalsängar

Fast eller mjuk kontinentalsäng?

Förr sa man alltid att en hård säng var bra för dig med dålig rygg. Detta stämmer inte. Istället är det din kroppsform, din storlek och din sovställning som avgör. Det viktigaste när du köper en ny kontinentalsäng är att du kan sova bekvämt i den. För att din rygg skall må så bra som möjligt är det också viktigt att din ryggrad har möjlighet att förbli rak hela natten. Du skall alltså inte sjunka ned för mycket i madrassen, men du skall inte heller ligga och balansera ovanpå. När du köper en kontinentalsäng på nätet är det därför viktigt att du har detta i åtanke innan du bestämmer dig för en modell.

Hur stor skall kontinentalsängen vara?

En kontinentalsäng med en bredd på 80 - 140 centimeter är gjord för en person. Är ni två som delar på sängen bör ni därför välja en modell med en storlek på mellan 160 och 180 centimeter eller uppåt. Man brukar också säga att det skall finnas 10 centimeter till godo från ditt huvud till huvudändan samt från dina fötter till fotändan. Detta för att du skall kunna röra dig fritt under natten utan att hamna utanför madrassen. Om du eller din partner är längre än 190 centimeter bör ni därför välja en säng som är 210. En riktigt bekväm kontinentalsäng skall kunna uppfylla alla dina krav.

Påverkar min sovställningen valet av säng?

Som tidigare nämnts spelar din sovställning också stor roll när det kommer till val av säng. Detta för att din kropp skall få bästa möjliga avlastning under nattens gång. Om du sover på rygg brukar en mediumfast till fast madrass vara att rekommendera. Det viktigaste vid denna ställning är att dina skuldror och dina höfter får tillräckligt stöd. Om du istället sover på sidan är det viktigt att din axel och höft har möjlighet att sjunka ned en bit, detta för att dina ryggrad skall kunna vara så rak som möjligt. Om du tillhör dem som sover på mage bör du istället ha en madrass som hindrar din mage och ditt bröst från att sjunka ned alldeles för djupt.

Hur viktig är bäddmadrassen?

I din nya kontinentalsäng ligger bäddmadrassen allra längst upp och alltså närmast din kropp. När du väljer bäddmadrass bör du därför satsa på en variant med lite extra komfort. Du kan till exempel välja att investera i en madrass som andas, så att du på så vis förblir torr och sval hela natten. För att din madrass skall behålla sin funktion så länge som möjligt bör du ta hand om den på rätt sätt. Bäddmadrassen mår till exempel bra av att vändas med jämna mellanrum. Du kan även dammsuga och vädra den regelbundet för att minimera förekomsten av damm och liknande.