Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarshoppen - hitta dina semesterfavoriter!

Kategorier

Sängar

Kontinentalsäng

902 st produkter
Visar 24 av 902 produkter
1
...
38

Populära filtreringar

För att du skall känna dig pigg och glad hela dagen är det nödvändigt att du sover gott på nätterna. Åtta timmar i fel säng kan vara en mardröm för såväl kroppen som sömnen, därför är det viktigt att du väljer en kontinentalsäng som du verkligen trivs med.

En kontinentalsäng som passar dig

 • | Fast eller mjuk kontinentalsäng?

  | Förr sa man alltid att en hård säng var bra för dig med dålig rygg. Detta stämmer inte. Istället är det din kroppsform, din storlek och din sovställning som avgör. Det viktigaste när du köper en ny kontinentalsäng är att du kan sova bekvämt i den. För att din rygg skall må så bra som möjligt är det också viktigt att din ryggrad har möjlighet att förbli rak hela natten. Du skall alltså inte sjunka ned för mycket i madrassen, men du skall inte heller ligga och balansera ovanpå. När du köper en kontinentalsäng på nätet är det därför viktigt att du har detta i åtanke innan du bestämmer dig för en modell.
 • Hur stor skall kontinentalsängen vara?

  | En kontinentalsäng med en bredd på 80 - 140 centimeter är gjord för en person. Är ni två som delar på sängen bör ni därför välja en modell med en storlek på mellan 160 och 180 centimeter eller uppåt. Man brukar också säga att det skall finnas 10 centimeter till godo från ditt huvud till huvudändan samt från dina fötter till fotändan. Detta för att du skall kunna röra dig fritt under natten utan att hamna utanför madrassen. Om du eller din partner är längre än 190 centimeter bör ni därför välja en säng som är 210. En riktigt bekväm kontinentalsäng skall kunna uppfylla alla dina krav.
 • Påverkar min sovställningen valet av säng?

  | Som tidigare nämnts spelar din sovställning också stor roll när det kommer till val av säng. Detta för att din kropp skall få bästa möjliga avlastning under nattens gång. Om du sover på rygg brukar en mediumfast till fast madrass vara att rekommendera. Det viktigaste vid denna ställning är att dina skuldror och dina höfter får tillräckligt stöd. Om du istället sover på sidan är det viktigt att din axel och höft har möjlighet att sjunka ned en bit, detta för att dina ryggrad skall kunna vara så rak som möjligt. Om du tillhör dem som sover på mage bör du istället ha en madrass som hindrar din mage och ditt bröst från att sjunka ned alldeles för djupt.
 • Hur viktig är bäddmadrassen?

  | I din nya kontinentalsäng ligger bäddmadrassen allra längst upp och alltså närmast din kropp. När du väljer bäddmadrass bör du därför satsa på en variant med lite extra komfort. Du kan till exempel välja att investera i en madrass som andas, så att du på så vis förblir torr och sval hela natten. För att din madrass skall behålla sin funktion så länge som möjligt bör du ta hand om den på rätt sätt. Bäddmadrassen mår till exempel bra av att vändas med jämna mellanrum. Du kan även dammsuga och vädra den regelbundet för att minimera förekomsten av damm och liknande.