Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 24 av 100 produkter
1
...
5

Fåtöljer utgör ett självklart och inbjudande komplement till soffan i vardagsrummet. För den som bor på en liten yta kan de helt ersätta en soffa. Om du vill ha möjlighet att sitta riktigt bekvämt och kunna sträcka ut dig ordentligt bör du satsa på en fällbar fåtölj. Om detta är något som tilltalar dig gör du klokast i att köpa reclinerfåtölj på internet. På så vis får du en bättre överblick över utbudet samtidigt som det blir enklare att jämföra olika produkter med varandra. Du väljer enkelt en modell och storlek som passar ditt hem. Det blir dessutom lättare att involvera övriga familjemedlemmar i köpet.

Biofåtölj & reclinerfåtölj

 • Vad är en reclinerfåtölj?

  En snygg reclinerfåtölj erbjuder komfort utöver det vanliga. Tack vare den lilla spak, eller vred, som sitter placerad på fåtöljens ena sida fäller du snabbt och lätt upp det utfällbara fotstödet. På samma vis kan du även reglera det steglösa ryggstödet. Ett flertal modeller har även såväl gung- som snurrfunktion. Hos oss på Furniturebox hittar du ett brett utbud av reclinerfåtöljer tillverkade av slitstarka material, något som är en fördel för dig som har barn eller husdjur. De är dessutom enkla att torka av och hålla rena och fräscha. Fåtöljen passar också utmärkt i biorummet och garanterar många härliga timmar framför den stora duken.
 • Är en reclinerfåtölj bra vid ryggproblem?

  En elektrisk fåtölj utrustad med reclinerfunktion och steglöst fällbar rygg är ett utmärkt val för den med ryggproblem och andra liknande bekymmer. Detta eftersom det läggs stor vikt på att få varje del av en reclinerfåtölj rätt, allt från armstöd, ryggstöd och fotstöd, till själva sittytan. En reclinerfåtölj med inbyggd fotpall är utformad för att rätta sig efter din kropp och ge ordentligt med stöd för rygg, nacke, svank och ben. Den genomtänkta designen av reclinerfåtöljer hjälper dig helt enkelt att sitta “rätt”, och förhindra besvär som kan uppstå som följd av att man sitter för länge i en fåtölj.
 • Finns det olika komfortnivåer?

  Olika reclinerfåtöljer kan anses skilja sig vad gäller komfort beroende på bland annat modellens konstruktion och stoppning. I många fall är det högst individuellt vad som anses vara komfortabelt. När man skaffar sig en reclinerfåtölj är det därför viktigt att den lever upp till just dina förväntningar och önskemål. Fundera på vilken modell som skulle passa dig bäst. Önskar du en stilren och enkel modell, eller vill du ha det där lilla extra som en ordentligt rymlig reclinerfåtölj med tjock stoppning och lyxiga funktioner? I vårt sortiment hittar du reclinerfåtöljer med inbyggd fotpall, eller nättare modeller med medföljande fotpall.
 • Vilken reclinerfåtölj är bäst?

  Vilken reclinerfåtölj som kommer passa bäst för just dig beror delvis på hur stort utrymme du har till förfogande i ditt hem, men givetvis är faktorer som kroppsform och förväntningar också avgörande. I vårt sortiment kan du välja mellan större modeller och mindre mer nätta reclinerfåtöljer. Fundera på vilken storlek som kommer fungera bäst för dig, hur mycket plats du har över för en reclinerfåtölj och om du behöver en stor eller liten modell för att sitta riktigt bekvämt. En mindre modell kommer nämligen inte att ge samma komfort som en större, d.v.s för långa och storvuxna personer kan det vara en god idé att undvika de minsta modellerna och istället satsa på en stor reclinerfåtölj.
 • Påverkar storleken hur stabil fåtöljen är?

  Till viss del. Med det menar vi att det är viktigt att välja en reclinerfåtölj i rätt storlek utifrån personen som önskar nyttja den. Köper man en för liten reclinerfåtölj och en större (eller tyngre) person sitter i den, kan fåtöljen nämligen bli lite mindre stabil och vinglig som en följd. Som vi har nämnt tidigare så har storleken även betydelse för komforten i hel het. Med andra ord är det viktigt att utgå från den tänkta användaren när du väljer reclinerfåtölj.
 • Vad bör jag tänka på vid materialval av klädseln?

  Självklart vill man att fåtöljen ska passa utseendemässigt i rummet den ska stå placerad i. I viss mån kanske nuvarande inredning har en avgörande roll för val av material och stil. Praktiska aspekter bör dock också vägleda i valet av materialval, rätt material gör nämligen att din reclinerfåtölj inte bara håller längre, utan underlättar även skötsel och underhåll. Tygklädsel är slitstarkt och tåligt, men är också känsligt för spill och fläckar. Om du vet med dig att det finns en risk för att fåtöljen utsätts för spill och annat smuts så kanske någon av våra reclinerfåtöljer i konstskinn eller konstläder är ett bättre val för dig. TIll skillnad från tyg så är konstläder lätt att torka av om en mindre olycka skulle vara framme. Likaså syns fläckar tydligare på ljusare material. Fundera på vilket material- och färgval som skulle vara en bra idé för dig. I vårt sortiment kan du välja mellan olika material och färger för att hitta det som passar just dig bäst.