Soffor

Divansoffa & schäslong

310st produkter
706078(4).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Förvaring
Tvättbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Avtagbar klädsel
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

En divansoffa är en perfekt möbel när man vill ha en plats för total avkoppling, men också få plats med många gäster i vardagsrummet. Hos Furniturebox hittar du enkelt och bekvämt en divansoffa på nätet. De finns i en mängd olika utföranden och modeller. Varför inte satsa på en i lyxig sammet eller en riktigt stor och generös modell som verkligen inbjuder till avkoppling och mysiga stunder. För den trångbodda som ändå vill ha en lyxig och skön soffa passar en divanbäddsoffa utmärkt. Med en sådan kan man både sitta bekvämt på dagarna och sova skönt på nätterna, utan att behöva ta för mycket plats i anspråk.

Lyft vardagsrummet med en bekväm divansoffa

Den första möbel man ser när man stiger in i ett vardagsrum är i regel soffan, därför är det viktigt att lägga lite extra tanke på val av modell. Divansoffans stora fördel är att du kan lägga upp dina ben och sitta riktigt komfortabelt. Idag finns dessa soffor i en mängd olika storlekar, färger och modeller. Välj till exempel en i stilrent vitt eller en med lite mer förlåtande grå klädsel. Det är också mycket snyggt att välja en soffa i någon härlig och klar färg. Den ger garanterat hela rummet ett lyft och kommer att imponera på dina gäster.

Vad kännetecknar en divansoffa?

Idag finns det en mängd olika varianter att välja mellan, men det som främst utmärker en divansoffa är att den erbjuder en eller flera liggdelar. Divanen är en förlängd sittsektion som tillåter dig att sträcka ut benen med bekvämt armstöd vid soffslutet. En divansoffa rymmer plats för många och finns i olika storlekar. Med en divansoffa skapar du en inbjudande och öppen känsla. Den kan med fördel placeras längs med en vägg, eller i ett hörn om man inte önskar att divandelen ska skärma av resten av rummet. Men en divansoffa är även perfekt om du önskar dela av ett stort rum och använda divanen som avgränsare.

Vad är skillnaden mellan divan och schäslong?

Många benämner divansoffan som en schäslongsoffa, men faktum är att det rent designmässigt är två helt olika soffmodeller. Bortsett från att båda är avsedda för att ligga i, är en schäslong är egentligen en fristående fransk möbel som saknar koppling till divansoffan. Man skulle kunna säga att en schäslongsoffa är ett mellanting mellan divansoffa och hörnsoffa. Schäslongsoffan har en divandel, men med öppet avslut istället för ett armstöd vid soffslutet som divansoffan har. Hos oss hittar du även dubbeldivansoffa och soffa med divan och schäslong, det vill säga soffor med både divan och öppet avslut. Dessa kallas för U-soffor eller L-soffor.

Höger- eller vänsterställd divansoffa?

Om soffan benäms som en högerdivan eller en vänsterdivan beror helt enkelt på vilken sida divanen sitter på. Om du är ute efter en l formad soffa har du kanske redan en tanke kring soffans placering och givetvis vill du att den ska passa ditt hems planlösning. En divansoffa vänster har en divandel som sitter på vänster sida när du står framför soffan, och vise versa med en divansoffa eller l soffa höger. Sitter du i soffan blir det uppfattningen alltså tvärtom.

Hur väljer jag rätt divansoffa för mitt hem?

Börja med att fundera på vilket utrymme du har att utgå från, samt vilken stil du har och förmedla i ditt hem. Rätt storlek är viktigt av praktiska skäl, men också för att skapa ett rum som ser väl inrett ut. I ett stort vardagsrum är det snyggt att låta en stor divansoffa dominera. Har du ett mindre rum så är det klokt att välja en liten divansoffa eller liten soffa med schäslong i nätt modell. När du ska välja material och färg så rekommenderar vi att du tänker igenom hur soffan är tänkt att användas. Om den kommer att vara mittpunkten i ett hem med barn så är det fördelaktigt att välja en divansoffa i skinn, läder eller avtagbar tygklädsel. En divansoffa i sammet är både trendigt och vackert, men kräver lite mer vård och underhåll än en divansoffa i bomullstyg. Vad gäller färg så är en svart divansoffa i ett mörkt hörn sällan ett bra val. Givetvis kan du lysa upp med rätt belysning, men kanske är det då bättre att satsa på ljusa toner en beige divansoffa eller en ljusgrå divansoffa. Komplettera sedan med prydnadskuddar och filtar i härliga färger.

Köp en billig divansoffa online

Hos oss på Furniturebox hittar du ett stort utbud av billiga divansoffor av hög kvalitet. Sjunk ner i en härligt mjuk och djup divansoffa men enastående komfort. Välj bland olika storlekar, modeller och stilar och hitta den som passar just dig och ditt hem. Kanske är du ute efter en stilsäker howard divansoffa, en modern vit divansoffa i läder eller en blå divansoffa i lugna och harmoniska toner. Vi erbjuder divansoffor i klassiska, moderna och unika stilar. Följ din känsla och beställ din nya divansoffa billigt online hos oss på Furniturebox. Om du är på jakt efter en soffa med två schäslonger så erbjuder vi prisvärda och bekväma U-soffor. För dig som går i tankarna på ett soffbord till divansoffa så erbjuder vi även ett stort utbud av snygga soffbord i många olika storlekar, modeller och stilar.