Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 24 av 308 produkter
1
...
13

Populära filtreringar

En divansoffa är en perfekt möbel när man vill ha en plats för total avkoppling, men också få plats med många gäster i vardagsrummet. Hos Furniturebox hittar du enkelt och bekvämt en divansoffa på nätet. De finns i en mängd olika utföranden och modeller. Varför inte satsa på en i lyxig sammet eller en riktigt stor och generös modell som verkligen inbjuder till avkoppling och mysiga stunder. För den trångbodda som ändå vill ha en lyxig och skön soffa passar en divanbäddsoffa utmärkt. Med en sådan kan man både sitta bekvämt på dagarna och sova skönt på nätterna, utan att behöva ta för mycket plats i anspråk.

Lyft vardagsrummet med en bekväm divansoffa

 • Vad kännetecknar en divansoffa?

  Idag finns det en mängd olika varianter att välja mellan, men det som främst utmärker en divansoffa är att den erbjuder en eller flera liggdelar. Divanen är en förlängd sittsektion som tillåter dig att sträcka ut benen med bekvämt armstöd vid soffslutet. En divansoffa rymmer plats för många och finns i olika storlekar. Med en divansoffa skapar du en inbjudande och öppen känsla. Den kan med fördel placeras längs med en vägg, eller i ett hörn om man inte önskar att divandelen ska skärma av resten av rummet. Men en divansoffa är även perfekt om du önskar dela av ett stort rum och använda divanen som avgränsare.
 • Vad är skillnaden mellan divan och schäslong?

  Många benämner divansoffan som en schäslongsoffa, men faktum är att det rent designmässigt är två helt olika soffmodeller. Bortsett från att båda är avsedda för att ligga i, är en schäslong är egentligen en fristående fransk möbel som saknar koppling till divansoffan. Man skulle kunna säga att en schäslongsoffa är ett mellanting mellan divansoffa och hörnsoffa. Schäslongsoffan har en divandel, men med öppet avslut istället för ett armstöd vid soffslutet som divansoffan har. Hos oss hittar du även dubbeldivansoffa och soffa med divan och schäslong, det vill säga soffor med både divan och öppet avslut. Dessa kallas för U-soffor eller L-soffor.
 • Höger- eller vänsterställd divansoffa?

  Om soffan benäms som en högerdivan eller en vänsterdivan beror helt enkelt på vilken sida divanen sitter på. Om du är ute efter en l formad soffa har du kanske redan en tanke kring soffans placering och givetvis vill du att den ska passa ditt hems planlösning. En divansoffa vänster har en divandel som sitter på vänster sida när du står framför soffan, och vise versa med en divansoffa eller l soffa höger. Sitter du i soffan blir det uppfattningen alltså tvärtom.
 • Hur väljer jag rätt divansoffa för mitt hem?

  Börja med att fundera på vilket utrymme du har att utgå från, samt vilken stil du har och förmedla i ditt hem. Rätt storlek är viktigt av praktiska skäl, men också för att skapa ett rum som ser väl inrett ut. I ett stort vardagsrum är det snyggt att låta en stor divansoffa dominera. Har du ett mindre rum så är det klokt att välja en liten divansoffa eller liten soffa med schäslong i nätt modell. När du ska välja material och färg så rekommenderar vi att du tänker igenom hur soffan är tänkt att användas. Om den kommer att vara mittpunkten i ett hem med barn så är det fördelaktigt att välja en divansoffa i skinn, läder eller avtagbar tygklädsel. En divansoffa i sammet är både trendigt och vackert, men kräver lite mer vård och underhåll än en divansoffa i bomullstyg. Vad gäller färg så är en svart divansoffa i ett mörkt hörn sällan ett bra val. Givetvis kan du lysa upp med rätt belysning, men kanske är det då bättre att satsa på ljusa toner en beige divansoffa eller en ljusgrå divansoffa. Komplettera sedan med prydnadskuddar och filtar i härliga färger.