Vardagsrum

Bäddsoffa

1 185st produkter
REA
Sortera på
1195017.jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Bäddmått
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

En bäddsoffa är en väldigt praktisk möbel som kombinerar behovet av sittplatser med en utdragbar gästsäng. Det finns många olika modeller att välja mellan och tack vare det stora urvalet går det att hitta den perfekta färgen som passar in perfekt med hemmets inredning.

Välj en bäddsoffa som passar dig

Det finns väldigt många olika modeller när det kommer till bäddsoffor och därför är det viktigt att du funderar på hur du kommer att använda din soffa. Behöver du ha en dubbelsäng eller räcker det med en enkelsäng? Har du plats för det hemma rekommenderas en med dubbelsäng, för då har du alltid plats för två personer när det behövs. En bra bäddsoffa ska vara lätt för dig att bädda ut, fundera på vilken modell som skulle fungera bäst för dig. Vissa bäddsoffor måste man dra upp sitsarna och locket på, räta ut stålkonstruktionen inuti och sedan veckla ut madrassen. Andra bäddsoffor behöver man bara dra ner två hakar som sitter i ryggen för att skapa en madrass. Denna typ av bäddsoffa är lite enklare, men perfekt för dig som ofta har gäster eller som bor i en liten bostad och vill ha en kombination av säng och soffa för att spara plats i ditt sovrum.

En bäddsoffa som passar i rummet

När du köper en bäddsoffa online är det viktigt att du ser på måtten samt mäter i det rum där du vill placera den. Måtten hittar du vid varje produktbeskrivning. Mät ut både bredd, höjd och djup. Glöm inte att det ska gå att bädda ut soffan utan att den stöter in i en vägg eller stor möbel, mät även ut längden på bredden. Tänk även på att du bör mäta dina dörröppningar för att garantera att du får in soffan i det rum den ska placeras efter leveransen. Så länge du är noggrann med mätningen är det enkelt att köpa bäddsoffa på nätet och det har även många fördelar att göra det. För det första finns det ofta många mer modeller, färger och typer av klädsel att välja mellan. Dessutom kan du sitta hemma i lugn och ro och välja ut den perfekta soffan för dig och ditt hem.

Fakta och tips om bäddsoffa

Vilken modell passar mig?

När du funderar på vilken modell du vill ha bör du hålla i åtanke att din bäddsoffa troligtvis kommer användas mer som en vanlig soffa än vad den gör utbäddad. Därför är det viktigt att du väljer tillräckligt med sittplatser, samt att du väljer en design som du tycker är snygg. En divansoffa kan exempelvis både vara en skön bäddsoffa och en vanlig soffa som har mycket plats att sträcka ut sig på. Som tidigare nämnt är det bra att välja en soffa som är enkel att bädda ut ifall du har gäster ofta eller själv använder bäddsoffan ofta. Då kan en modell som du enkelt fäller ner för att skapa sängen passa utmärkt.

Är en bäddsoffa bekväm att sova i?

Dagens moderna bäddsoffor har utvecklats med ett fokus på att vara så bekväma som möjligt. Det är därför inte särskilt obekvämt att sova på en bäddsoffa, även om det kanske inte riktigt kan uppnå fullt samma komfort som en vanlig säng. Bäddsoffan är konstruerad för att vara en tillfällig säng, men trots det finns det många modeller som är riktigt bekväma och som används ofta utan att påverka komforten. Det finns exempelvis många studenter som bor i studentrum som väljer att sova i en riktigt bekväm bäddsoffa istället för en säng, för att spara plats och för att det är praktiskt.

Vilket typ av klädsel ska jag välja?

Det finns många olika typer av klädsel att välja mellan när det kommer till soffor och vilken man väljer kanske allra mest har med ens personliga smak att göra. Väljer man tygklädsel är det en bra idé att välja en soffa vars överdrag kan tas bort och tvättas, eftersom tyg ofta behöver rengöras någon gång om året eller vid behov. Väljer du ett tygöverdrag kan det vara en bra idé att välja ett som har en viss struktur, eftersom det gör det mer slitstarkt än ett tyg som är helt slätt. Vill du hellre slippa underhållet som tygklädsel kräver kan du med fördel välja en lädersoffa. Då torkar du enbart av klädseln med en fuktig trasa eller med en särskild spray för att hålla det rent.

Varför välja en bäddsoffa?

Det finns många anledningar till att välja en bäddsoffa istället för en soffa som man inte kan bädda upp. Överlag är det alltid bäst att köpa en soffa som man kan växa med, eftersom det ofta är en stor investering som man inte gör så ofta. Soffan ska kanske vara med i många år framöver och därför är det bra att se till att det finns många sittplatser och bekväma lösningar. Bäddsoffan låter en alltid ha en extrasäng redo i hemmet, vilket är perfekt när det kommer gäster. Idag är dessa soffor riktigt bra konstruerade, vilket gör att det knappt går att se en skillnad mellan en vanlig soffa och en soffa som går att bädda ut. Därför kan det vara ett smart val att välja bäddsoffor istället.