Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarshoppen - hitta dina semesterfavoriter!

Kategorier

Matbord & köksbord

Runt matbord

158 st produkter
Visar 24 av 158 produkter
1
...
7

Populära filtreringar

Om du inte bjuder in för många gäster, är det en stor fördel att ha ett runt matbord. Du slipper att placera någon på en kortsida. Det blir lätt att föra samtal och ingen känner sig utestängd. Å andra sidan, för att gardera dig, kan du köpa ett runt matbord som är möjligt att förlänga.

Vanliga frågor och svar

  • Vilka storlekar har runda matbord?

    Runda matbord har många gånger en diameter på etthundratrettio till etthundrafemtio centimeter. Runt ett sådant bord får du ledigt plats att duka för minst fyra personer. Om du sedan sätter in en förlängningsskiva ökar du bordet med ungefär en halv meter. De runda matborden har i allmänhet en höjd på cirka sjuttiofem centimeter.
  • Finns runda matbord i marmor?

    Med en bordsskiva i marmor får du ett vackert och stabilt bord som dessutom väger tungt. Ett snyggt marmorbord blir lätt till rummets blickpunkt. Ett sådant bord skall du vara rädd om. Skulle något spillas på bordet skall du omedelbart torka av det. Självklart använder du en bordsduk eller tabletter som underlägg vid måltider för att skydda bordsskivan.
  • Vilka underreden har runda matbord?

    Runda matbord i trä har inte sällan snygga ben som lagts i kryss. Ett sådant bord ger ett mycket rustikt intryck och bordet står dessutom stabilt. Det finns ett antal runda matbord med bordsskiva i glas. De har oftast underrede eller ben i metall, inte sällan med fantasifulla konstruktioner och utformningar. En enkel och sparsmakad stil på runda matbord blir sådana som har pelarben med en skiva som ligger an mot golvet.