Alla Belysning

Golvlampor

955st golvlampor
Deals
Sortera på
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Form
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Golvlampor är dekorativa och ger en härlig, inbjudande stämning i hemmet. Oavsett om du vill ha bakgrundsljus, en läslampa eller mysbelysning finns det alltid en golvlampa för dig. Om det behövs kan du enkelt flytta dem och placera någon annanstans.

Vad man bör tänka på när man köper golvlampor

Lampor och ljuskällor behöver vi alla och en stilren ljuskälla är ofta pricken över i när det kommer till inredning. Golvlampor är mångsidiga och kan fylla flera olika funktioner, bland annat kan de ge inbjudande mysbelysning, praktiskt bakgrundsljus, allmänbelysning eller fungera som läslampa. Tack vare att de är enkla att flytta omkring kan en lampa uppfylla flera, eller till och med alla, av de funktionerna. Med det sagt kan det vara bra att ha en allmän idé om vad du vill att syftet med din golvlampa ska vara för att kunna ta ett smart beslut. Den här artikeln kommer att hjälpa dig att välja rätt och genom att titta på golvlampor online kan du fundera och jämföra olika modeller i lugn och ro utan att du ens behöver lämna ditt hus.

Att ställa golvlampor på plats

När golvlampan först uppfanns var de tunga och otympliga möbler, men det har ändrats. Golvlampor är generellt sätt lätta att ställa på plats och flytta om det behövs. Däremot finns det vissa modeller som är tyngre än andra. En del golvlampor har flera olika lampor som kan riktas åt olika håll, de modellerna kan vara något svårare att flytta men det är ändå något man kan göra på egen hand. Genom att bestämma på förhand var din nya golvlampa ska stå kan du förenkla möbleringen ytterligare. När du jämför golvlampor på nätet är det lätt att fundera på hur olika lampor passar in i ditt hem och var de skulle kunna stå för att komma till bäst nytta. Med många prisvärda golvlampor att välja mellan kan nästan vem som helst hitta en modell som passar dem.

Golvlampor

Vilken typ av lampa passar bäst i en golvlampa?

En sak som är bra att ha i tankarna när du väljer golvlampa är hur pass starkt ljus du behöver. Om du planerar att använda din golvlampa som läslampa till exempel kan ett starkt ljus passa perfekt. Många moderna golvlampor kommer med inställningsbart ljus, så att du kan anpassa om du vill ha starkt eller svagt ljus. LED lampor blir allt mer populära och kan vara ett bra alternativ om du funderar på att köpa golvlampor. LED lampornas popularitet beror till stor del på att de har lång livslängd och mycket låg energiförbrukning, vilket är bra både för miljön och plånboken.

Vilken design passar mitt rum bäst?

När det gäller möbler som kan göra så mycket för ett rum som golvlampor är det viktigt att välja en modell som passar din inredning och storleken på ditt rum. Det kan vara till stor hjälp att leta efter inspiration på nätet och se hur andra har inrett. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det som ser fantastiskt ut i ett enormt vardagsrum med mörk och dramatisk inredning kanske inte passar lika bra i ett litet barnrum. Om du till exempel har ett modernt hem passar moderna golvlampor mycket bra, men självklart kan man också prova sig fram genom att leka med kontraster, som till exempel gammalt/ nytt eller ljust/ mörkt.

Golvlampor som dekoration?

Som vi redan har nämnt finns det många praktiska fördelar med att använda en golvlampa, men de kan även användas för att ge en viss stil eller känsla till rummet. Några exempel på när det passar bra är om ditt rum redan har bra belysning, eller om du vill ha det mörkare i rummet för att kunna titta på TV. En annan praktisk aspekt med golvlampor är att de kan ställas in så att de punktbelyser en viss del i rummet. Till exempel kan en golvlampa vara riktad mot ett prydnadsobjekt som du vill dra uppmärksamhet till. Att ställa en uppåtriktad golvlampa i ett hörn kan ge en dramatisk och pampig känsla till hela rummet.

Uplights, allmänljus, eller läslampa?

Golvlampor brukar delas in i tre olika grupper, de är; uplights, allmänljus/ mysbelysning, och läs- eller funktionslampa. Läslampor har justerbara huvuden så att du ska kunna rikta ljuset på din bok. De har ofta starkt ljus. Lampor som är gjorda för att ge allmänljus eller mysbelysning har ofta svagare ljus eller är de riktade upp mot taket. Det kan vara väldigt effektivt för att höja stilnivån i ditt rum. Om du har svårt att bestämma dig vilken av dessa typer som passar dig bäst kan uplights vara en bra idé. De kombinerar nämligen fördelarna från allmänljus lamporna och läslamporna. Uplights har två eller flera ljuspunkter. En av dessa är riktade uppåt och ger ett behagligt ljus i hela rummet, medan den andra har en riktbar arm och kan användas som läslampa.