Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 24 av 120 produkter
1
...
5

Populära filtreringar

Golvlampor är dekorativa och ger en härlig, inbjudande stämning i hemmet. Oavsett om du vill ha bakgrundsljus, en läslampa eller mysbelysning finns det alltid en snygg golvlampa för dig. Om det behövs kan du enkelt flytta din golvlampa och placera någon annanstans.

Vad man bör tänka på när man köper golvlampor & golvbelysning

 • Vilken typ av lampa passar bäst i en golvlampa?

  ✓ En sak som är bra att ha i tankarna när du väljer golvlampa är hur pass starkt ljus du behöver. Om du planerar att använda din golvlampa som läslampa till exempel kan ett starkt ljus passa perfekt. Många moderna golvlampor kommer med inställningsbart ljus, så att du kan anpassa om du vill ha starkt eller svagt ljus. LED lampor blir allt mer populära och kan vara ett bra alternativ om du funderar på att köpa golvlampor. LED lampornas popularitet beror till stor del på att de har lång livslängd och mycket låg energiförbrukning, vilket är bra både för miljön och plånboken.
 • Vilken design på snygg golvlampa passar mitt rum bäst?

  När det gäller möbler som kan göra så mycket för ett rum som golvlampor är det viktigt att välja en modell som passar din inredning och storleken på ditt rum. Det kan vara till stor hjälp att leta efter inspiration på nätet och se hur andra har inrett med golvlampa billig. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det som ser fantastiskt ut i ett enormt vardagsrum med mörk och dramatisk inredning kanske inte passar lika bra i ett litet barnrum. Om du till exempel har ett modernt hem passar moderna golvlampor mycket bra, men självklart kan man också prova sig fram genom att leka med kontraster, som till exempel gammalt/ nytt eller ljust/ mörkt.
 • Golvlampor som inredningsdetalj?

  Som vi redan har nämnt finns det många praktiska fördelar med att använda en snygga golvlampor, men de kan även användas för att ge en viss stil eller känsla till ett rum. Några exempel på när det passar bra med en snygg och billig golvlampa är om ditt rum redan har bra belysning och du kanske vill ha mysbelysning i det mörkare i rummet för att kunna titta på TV. En annan praktisk aspekt med golvlampor är att de kan ställas in så att de punktbelyser en viss del i rummet. Till exempel kan en golvlampa vara riktad mot ett prydnadsobjekt som du vill dra uppmärksamhet till. Att ställa en uppåtriktad golvlampa i ett hörn kan ge en dramatisk och pampig känsla till hela rummet.
 • Uplights, allmänljus, eller läslampa?

  ✓ Golvlampor brukar delas in i tre olika grupper, de är; uplights, allmänljus/ mysbelysning, och läs- eller funktionslampa. Läslampor har justerbara huvuden så att du ska kunna rikta ljuset på din bok. De har ofta starkt ljus. Lampor som är gjorda för att ge allmänljus eller mysbelysning har ofta svagare ljus eller är de riktade upp mot taket. Det kan vara väldigt effektivt för att höja stilnivån i ditt rum. Om du har svårt att bestämma dig vilken av dessa typer som passar dig bäst kan uplights vara en bra idé. De kombinerar nämligen fördelarna från allmänljus lamporna och läslamporna. Uplights har två eller flera ljuspunkter. En av dessa är riktade uppåt och ger ett behagligt ljus i hela rummet, medan den andra har en riktbar arm och kan användas som läslampa.