Skippa sidhuvud och gå vidare.

CYBER MONDAY - snart är det för sent!
Upphör om:

Visar 24 av 29 produkter
12

Finns det något bättre än att läsa en riktigt bra bok? När du ska läsa är bra belysning verkligen a och o. Kryp upp i sängen, soffan eller favoritfåtöljen och tänd läslampan. Hos oss på Furniturebox hittar du läslampor i flera olika färger, material och utföranden. Välkommen att spana in alla snygga läslampor och hitta din favorit idag.

Vanliga frågor och svar om läslampa

  • Vilken typ av läslampa ska jag välja?

    Det finns flera olika typer av läslampor att välja mellan. Ofta placeras läslampan i sovrummet och då är det vanligast att montera en läslampa på väggen eller att köpa en läslampa att klämma fast på sänggaveln. Det finns även vägglampor med inbyggda läslampor som fungerar utmärkt när du är ute efter både punktbelysning och stämningsljus. Om du vill ha läsbelysning till fåtöljen i vardagsrummet kan du istället satsa på en läslampa på golvet eller en läslampa på bordet bredvid. Det finns även läslampor för tak som kan vinklas enligt behov. Innan du ska köpa läs lampa bör du tänka igenom vilka krav du har på den och var den ska placeras. Ska läslampan sitta i barnrummet för sagostunden innan läggdags eller behöver du punktbelysning när du stickar i soffan? När du har bestämt dig kan du utgå från hur mycket utrymme du har för din läslampa. En vägglampa som läslampa blir perfekt för mindre rum eftersom du utnyttjar hela rummet medan en läslampa på fot fungerar toppen på ett sidobord eller på sängbordet.
  • Ska jag har varmt eller kallt ljus på min läslampa?

    En läslampa kan användas på flera olika sätt och färgtemperaturen har visat sig ha inverkan på oss. En läslampa med kallt ljus har visat positiva effekter när du ska studera eller arbeta och behöver hålla dig alert under en längre stund. En läslampa med kallt ljus passar därför perfekt för dessa ändamål. Om du är en person som tycker om att läsa innan läggdags kan det vara bra att vara medveten om att det kalla vita ljuset kan göra det svårare för dig att somna. Du kan då välja varmt ljus på din läslampa istället. Det varma ljuset har en mer lugnande effekt på ögonen. Om du vill kunna anpassa ljusstyrkan kan du satsa på en dimbar läslampa. Tänk över hur din läslampa ska användas och välj därefter ljuskälla efter dina behov.
  • Hur väljer jag en läslampa som passar min inredningsstil?

    När du ska köpa läslampa kan du leta efter en lampa som går bra ihop med resten av rummets inredningsstil. Försök att följa en röd tråd och välj en läslampa i material eller färger som redan finns i hemmet. Kantiga läslampor i material som silver eller stål ger ett modernt och stilrent intryck medan läslampor i mässing eller lampor med tygskärm kan göra att rummet känns mer klassiskt. Tänk även på att storleken på läslampan har betydelse. Ett litet sängbord kräver en liten läslampa medan en golvlampa som läslampa kan få ta mer plats. Som med all inredning så behöver du inte följa några regler när det kommer till den estetiska biten, det är helt enkelt en fråga om personlig preferens.