Inomhusbelysning

Vägglampa & väggbelysning

823st produkter
1811473(2).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Lämplig för
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form
Stil
Typ
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Dimbar
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Med vägglampor på väggarna lyser du upp ditt hem och skapar enkelt ett behagligt och inbjudande sken. En vägglampa kan fylla flera olika funktioner beroende på vilken lamptyp du väljer. Du kan skapa en vilsam mysbelysning eller en riktad punktbelysning.

Inred med vägglampor som passar ditt ändamål

När du ska köpa vägglampor bör du fundera på var dessa ska användas. Kanske söker du en vägglampa som ger ett behagligt sken att läsa i, eller är det en lampa som lyser upp i badrummet som du är ute efter? När det kommer till belysning brukar man tala om tre olika typer av ljus: stämningsljus, allmänljus och arbetsljus. Väggarmaturer ger i allmänhet ett lugnt och vilsamt ljus. De passar utmärkt som belysning över en säng. Om du har en större yta att lysa upp är det ofta estetiskt tilltalande att kombinera flera vägglampor på rad. En väggarmatur på var sida om en soffa eller en spegel är ett effektfullt sätt att skapa ett trevligt stämningsljus. Med den här typen av lampa kan du även välja att punktbelysa en inredningsdetalj eller något annat objekt som du vill dra blickarna till.

Så installerar du vägglampor

Du kan själv installera din nya vägglampa. Installationens olika steg beror på vilken typ av lampa du valt. Om produkten är utrustad med en stickpropp monterar du enkelt lampan på egen hand med skruv och plugg. Det kan dock vara en fördel att vara två personer som hjälps åt för att väggarmaturen ska skruvas fast rakt och snyggt på det valda stället. Fasta installationer får utföras av vem som helst i torra utrymmen där det inte föreligger brandrisk. Om du är det minsta osäker på hur din armatur ska installeras bör du ta hjälp av en behörig elektriker. Välj ljuskällor med en styrka som är ämnad för dina nya snygga vägglampor och ditt behov av ljus. I vårt utbud av vägglampor online hittar du prisvärda produkter som passar för ditt ändamål.

Att tänka på vid köp av vägglampor

Vilket rum ska vägglampan placeras i?

Vid köp av vägglampor är den första frågan du bör ställa dig i vilket rum och till vilket ändamål lampan ska användas. I hallen kan en vägglampa eller en spotlight användas för att punktbelysa till exempel en spegel eller en klädhängare. I vardagsrummet skapar väggarmaturerna ett behagligt sken när de sitter över en låg bokhylla eller en fåtölj. När de placeras i lagom höjd över sovrummets säng eller sängbord ger väggarmaturerna en bra ljuskälla att läsa i. Fundera hur du vill att ljuset ska vara riktat och på vilken plats lampan ska sitta innan du köper dina nya vägglampor på nätet.

Hur stark belysning behöver jag?

Vägglampor används ofta för att skapa stämningsljus eller punktbelysning. Då taklampor eller flera kombinerade spotlights ämnar sig bättre för en bra allmänbelysning så används väggarmaturer i första hand för att lysa upp ett begränsat område. Hur starkt ljuset är beror på ljuskällans styrka samt hur lampan är utformad. Rent generellt kan man säga att moderna vägglampor ger en behaglig belysning som lämpar sig väl för läsning eller andra aktiviteter som kräver extra ljus koncentrerat till en mindre yta. I ett större rum kan det vara mycket effektfullt att installera flera väggarmaturer på rad. På så sätt kan de på ett snyggt sätt lysa upp större möbler som en låg bokhylla eller en tv-bänk.

Hur skapar jag ett behagligt ljus?

När du använder flera olika lampor blir rummet genast mer levande. Vägglampor kan ge en funktionell belysning, de kan också användas för att skapa en mysig stämning. Blanda fler olika ljuskällor i ett rum för spännande övergångar mellan olika sorters ljus. Tycker du att det räcker med en enda lampa i för att lysa upp ett rum? Prova att addera flera ljuskällor och upptäck vilken skillnad en varierad belysning kan göra. Om du vill punktbelysa ett speciellt objekt är det en god idé att noga igenom vilken typ av vägglampa du ska köpa. Ska lampan vara riktbar och vilken styrka ska ljuskällan ha? Utforska vårt utbud av lampor och välj en modell som passar din stil.

Vilken typ av vägglampa kan jag använda i badrummet?

Belysning i våtutrymmen som badrum har hårdare krav än de som installeras i husets övriga rum. Ditt badrum är indelat i fyra olika zoner som kräver olika IP-klasser. Tänk på att fasta installationer i badrum alltid ska utföras av en behörig elektriker. Söker du belysning till din badrumsspegel? Då är väggarmaturer ett utmärkt val. När ljuset kommer i ögonhöjd lyser det upp som allra bäst och skapar utmärka förutsättningar när du ska raka dig eller sminka dig. Vägglampor är även ett utmärk komplement till annan belysning för att du lättare ska kunna se smuts och damm hålla ditt badrum rent och fräscht.