Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarshoppen - hitta dina semesterfavoriter!

Kategorier

Inomhusbelysning & lampor

Sänglampa

114 st produkter
Visar 24 av 114 produkter
1
...
5

Populära filtreringar

Belysning i sovrummet spelar större roll än vad många tror så se till att välja sänglampa med omsorg. Sovrumsbelysning kan ge varmt, stämningsfullt ljus för helgens frukost på sängen men även praktisk belysning för de kvällar då du vill läsa en bra bok. Oavsett om du är ute efter en hängande sänglampa, en vägghängd sänglampa eller en sängbordslampa på fot så har du hittat helt rätt. Hos oss på Furniturebox hittar du snygga sänglampor till sovrummet i flera olika stilar och utföranden. Välkommen att utforska vårt utbud och köp din sänglampa billigt online.

Vanliga frågor och svar

  • Ska jag välja vägghängd, hängande eller sänglampa på fot?

    Vilken slags sänglampa du ska välja beror bland annat på om du har ett stort eller litet sängbord. Om du har ett litet sängbord är det en bra idé att satsa på vägghängd eller takhängd belysning. Dessa typer av sovrumsbelysning är något krångligare att installera men fördelen är att de ger dig mer plats på sängbordet och är väldigt snygga. Om du ändå vill ha en stående variant så bör du satsa på en liten sänglampa för att ha plats för böcker eller ett glas vatten. Ett stort nattduksbord låter dig ta ut svängarna mer. Fundera även på vilket slags ljus du behöver i sovrummet eftersom olika sänglampor ger olika typer av belysning. Om du läser mycket kan en läslampa med riktbart ljus vara en lösning. Om du istället är ute efter mysbelysning och stämningsljus kan du satsa på en snygg sänglampa med dimmer så att du kan variera ljusstyrka efter behov. Trots dessa riktlinjer så bör du utgå efter eget tycke och smak när du ska köpa sänglampor så att du blir nöjd med både funktion och utseende.
  • Vilken stil ska jag välja på mina sänglampor?

    När du har sett över vilka krav och behov du har på sovrumsbelysning så kommer vi till den roliga delen där du får vara kreativ; att välja stil och utseende. Ofta har vi två sängbord och för att få en enhetlig och stilren känsla bör du välja två likadana sänglampor på var sida om sängen. Du kan också vara modig och ha en snygg sänglampa stående på ena sidan av sängen och en sänglampa på väggen på andra sidan. Så länge du väljer sänglampor i samma stil och färgskala kan du få till ett intryck som är både sammanhängande och spännande. Våga leka med olika material och färger. En vägglampa i mässing blir supersnyggt tillsammans med en svart sänglampa. Det finns massor av snygga vägglampor hos oss på Furniturebox så att du med säkerhet kan hitta en lampa till sovrummet som passar din stil.
  • Hur stor ska min sänglampa vara?

    Storleken på din sänglampa beror bland annat på sängbordens och sovrummets storlek, vilken typ av sänglampa du vill ha, samt hur mycket annan belysning det finns i rummet. Ju större rummet är desto större sänglampa kan du välja. En tumregel som du kan utgå från är att lampans bredaste punkt ska vara en tredjedel av sängbordets storlek. Med en sänglampa från taket eller en vägglampa i ditt sovrum kan du utgå från samma principer. Detta är bara riktlinjer så var inte rädd för att inte följa reglerna när du väljer sänglampor. Låt kreativiteten flöda och skapa din egen fridfulla och ombonade prägel i hemmets rum för återhämtning.