Skippa sidhuvud och gå vidare.

Våren närmar sig, spana in det senaste till uteplatsen!

Visar 24 av 831 produkter
1
...
35

Populära filtreringar

För att ett hem både ska kännas ombonat och samtidig vara praktiskt att leva i behövs flera ljuskällor. En av de viktigaste belysningarna som finns i ett rum är taklampan eftersom den ofta bidrar med det mesta av belysningen. Hos Furniturebox hittar du mängder av snygga taklampor för alla hem.

Välj rätt taklampor för ditt hem

 • Räcker endast en taklampa för full takbelysning?

  Många gör misstaget att bara använda en taklampa som enda belysning i ett rum. Visst har taklampor förvisso förmågan att lysa upp en större yta, men det är viktigt att komplettera dem med flera mindre ljuskällor för att skapa atmosfär i rummet. Tänk på taklampan som en allmänbelysning, men satsa också på punkt- och dekorationsbelysning som spotlights, bordslampor, golvlampor och ljusslingor. Det gör att ditt hem får en mycket mer ombonad känsla. Det kan också vara en idé att inte bara ha en enda taklampa i ett rum. Prova att hänga upp två eller flera snygga taklampor och upplev hur du både får bättre belysning och behagligare atmosfär.
 • Hur väljer jag lampa?

  När du står inför ett köp av en ny taklampa finns det en rad saker du bör tänka på. Du bör till exempel fundera över vilka behov lampan ska uppfylla. Behöver du en bra arbetsbelysning kan det vara bra med en lampa som går att höja och sänka efter behov. I vardagsrummet vill man ofta kunna anpassa belysningen. För myskvällar är det till exempel skönt med en mjuk belysning. Då passar det bra att välja en lampa som går att kombinera med en dimmer. Du bör naturligtvis också tänka på din övriga inredning när du köper taklampor. Se till att din nya lampa kompletterar den på ett snyggt sätt. Hos Furniturebox hittar du prisvärda taklampor för alla stilar.
 • Är det svårt att installera en taklampa?

  Oftast finns i ditt hem redan uttag och krok i taket för taklampa. Det gör att du helt enkelt bara behöver plugga i lampan och hänga upp den på rätt höjd. Om man inte vill hänga lampan på samma plats som uttaget finns är det enklaste sättet att hänga en krok där du vill ha lampan och sedan leda sladden från uttaget dit. Vill du inte att sladden ska vara synlig i taket måste du anlita en elektriker för att flytta på uttaget. Du bör också anlita en fackman om du ska installera dimmer till din lampa eftersom detta är mer komplicerat. Felaktiga elinstallationer kan i värsta fall leda till olyckor, något som du vill undvika.
 • Går det att anpassa belysningen?

  Om du inte väljer en taklampa med dimmer finns det ändå sätt att anpassa belysningen på, så att du får den ljusstyrka du vill ha. Skärmen på lampan gör till exempel mycket för atmosfären. Väljer du en lampa med en mörkare skärm blir belysningen mjukare medan en ljus skärm släpper igenom mer ljus och lyser därför skarpare. Det är också fint att välja taklampor med struktur som ljuset kan lysa igenom. Det ger ett vackert ljusskådespel på golv och väggar. Du kan också anpassa belysningen med val av ljuskälla. Det finns olika typer av ljuskällor i olika styrkor och med olika färgton på ljuset. Vill du ha ett varmt ljus är det ett bra val att välja en ljuskälla med låg färgtemperatur.