Skippa sidhuvud och gå vidare.

Våren närmar sig, spana in det senaste till uteplatsen!

Visar 8 av 8 produkter

Det finns få saker som är så stämningsskapande som en gammaldags fotogenlampa. Den ger ett varmt och hemtrevligt sken och lågan brinner lugnt och stabilt. Du kan ha fotogenlampan både inomhus och utomhus. Den passar på terrassen, i trädgården eller i vardagsrummet. Glaskupan skyddar lågan och gör att den inte fladdrar eller släcks av vinddrag. De fotogenlampor vi säljer på Furniturebox kan du ställa på ett bord eller hänga från taket och de är precis likadana som när de började tillverkas för 150 år sedan. Modellerna är tidlöst vackra och passar utmärkt i ett modernt hem.

Vanliga frågor och svar

  • Måste jag använda fotogen i min fotogenlampa?

    Nej, det man använder till fotogenlampor nuförtiden är vanlig lampolja som finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer. Att det heter fotogenlampa beror på att modellen började tillverkas i slutet av 1800-talet och då var det fotogen man använde.
  • Kan jag köpa nytt glas till min fotogenlampa?

    Ja, du kan köpa nytt glas och andra tillbehör eftersom fotogenlampor är omtyckta och fortfarande tillverkas. Den bomullsveke som sitter i lampan har väldigt lång livslängd men det går att köpa ny bomullsveke också.
  • Är det giftigt att andas in lukten från lampan?

    Nej, den är inte farlig att inandas när den förbränns och när man bränner lampolja så blir det en svag doft som de flesta tycker luktar hemtrevligt. Som med alla kemiska produkter ska man naturligtvis förvara dem ansvarsfullt och hantera dem med försiktighet. Fotogenlampor är till för att användas både inomhus och utomhus och för att skapa en fin, ombonad stämning i ditt hem.