Alla Mattor

Ullmattor

539st ullmattor
49c51a992a6fe16eca8d458a0a94660b87a3f287.jpg
Shoppa Stilen | #Furniturebox
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Form
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Det finns ett stort utbud av ullmattor online att välja bland, en för varje hem, rum och smak. Mattor i ull är mjuka för fötterna och lätta att inreda med. De fungerar lika bra att ha i barnkammaren som i vardagsrummet eller köket. Ull har vanligtvis en vackert grå nyans i ofärgade mattor men självklart finns det även modeller i sprakande färger och härliga mönster. Ullmattor är dessutom väldigt lätta att sköta om. Tänk dock på att nya mattor lätt noppar och att det är en naturlig del i mattans liv. Det är enkelt att ta bort nopporna och de minskar i takt med åldringsprocessen. Tar du väl hand om din ullmatta har den en väldigt lång livslängd.

Ullmattor är lätta att sköta om

Ull är ett naturligt material som har många fördelar när det används i mattor. Först och främst är de lätta att städa och sköta om. Tack vare de fetter som finns i ull blir mattorna smutsavvisande. Smuts tränger inte in fibrerna utan lägger sig på ytan och kan lätt dammsugas upp eller skakas bort. Skulle en fläck uppstå kan du på de flesta mattor behandla enbart fläcken som du gör på andra ylleplagg. Tänk på att läsa just din mattas skötselråd eftersom avvikelser kan förekomma. Även en ullmatta kan bli smutsig och bör då lämnas in till en professionell mattvätt. Du bör även snurra på din matta med jämna mellanrum så att den får ett jämnt slitage.

Ett stort utbud av designmattor på nätet

På Furniturebox.se hittar du ett stort antal exklusiva ullmattor på nätet till låga priser. Vissa är vävda för hand vilket innebär att varje produkt är unik. Du hittar mattor med både kort och lång lugg. Mattorna är även vävda enligt olika hantverkstraditioner som exempelvis kelimmattor som är vanliga i Centralasien eller röllakan som har sitt ursprung i Europa. Ullmattor har långa anor och är än idag oerhört populära i våra hem.