Modern matta

Ryamattor

160st produkter
Deals
Sortera på
2207964(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Tvättbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form
Funktion
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Rya har varit ett vanligt material i många hundra år. Förut användes rya både som sängöverkast och väggbonader, för att så småningom bli mattor på golvet. Ryamattor blev riktigt trendiga redan på 60-talet och har fått ett rejält uppsving idag. Det som är tacksamt med de här mattorna är att de är väldigt sköna och behagliga att gå på, samtidigt som de ger ett mjukt och inbjudande intryck i alla rum man har dem i. Från furniturebox.se kan du smidigt beställa billiga ryamattor online i olika färger och storlekar. Du kan enkelt jämföra produkterna med varandra innan du gör din beställning.

Ryamattan gör stark comeback!

Ryamattans historia börjar i begynnelsens tid, då som fäll eller sängtäcke. I Egypten har man funnit fragment av en ryaväv som daterats till 1 500 f.Kr. I Norden började man i slutet av 1800-talet att använda ryamattor som dekor på vägg, eller värmekälla på golv. Men dess riktiga genombrott kom i mitten av 1900-talet då rya slog igenom som en inredningstrend och prydde var och varannat finrumsgolv. Men så blev de klassade som omoderna, omtalades som dammsamlare, och förpassades till vinden. Men sedan 2000-talet är de tillbaka, och med all rätt! Denna underbara matta ger värme, håller ihop möblerna och ger rummet en ombonad och mysig känsla. En långhårig ryamatta är helt klart ett snyggt tillskott i de flesta hem, i vardagsrum, finrum och sovrum. Att sätta ner fötterna på en mjuk och härlig ryamatta är en nästintill oslagbar känsla!

Vad är karakteristiskt för en ryamatta?

Den härliga ryan kallas ofta för mattan med lugg. En ryamatta har klassiskt sätt lite längre lugg, men hos oss hittar du såväl en ryamatta med lång lugg som en ryamatta med kort lugg. Vanligtvis är ryamattor tillverkade av polypropylen, ett konstmaterial som både är och känns mjukt och skönt mot fötterna. Även om mattan har gott om trådar så är den till stor del helt fri från ludd.

Vad kostar en ryamatta?

Hos oss på Furniturebox kan du köpa billiga ryamattor online. Beroende på storlek, material och märke så varierar priset, men hos oss hittar du ryamattor inom ett ungefärligt prisintervall 250-3 500 kr. Vi erbjuder kvalitativa stora och små ryamattor till lågt pris.

Vad bör jag tänka på när jag väljer ryamatta?

Ett bra tips när du ska välja ryamatta är alltid ha rum och uttänkt placering i åtanke. Det kan underlätta valet av storlek, form, färg och stil. Exempelvis, är ryamattan tänkt att placeras under en matgrupp är det fördelaktigt om den är tillräckligt stor att vara under alla stolar när de dras ut. Mattans storlek och form avgörs till stor del av var den är tänkt att placeras. I mindre rum gör sig kanske en liten rund ryamatta sig allra bäst, medan större rum kan inredas med rektangulär eller avlånga modeller. När det gäller färg är det till stor del upp till tycke och smak. Men givetvis är det bra att ha i åtanke att vit ryamatta är känsliga för smuts och fläckar än mörkare färger och nyanser som svart, blått och grått.

Kan man tvätta ryamatta?

Det syntetsmaterial som används i en ryamatta drar till sig relativt lite smuts och generellt sätt räcker regelbunden dammsugning, piskning och skakning för att hålla den ren och snygg. Men skulle en spillolycka inträffa är det viktigt att komma ihåg att en ryamatta inte tål att maskintvättas. Ta bort fläckar och spill med en gång med hjälp av en fuktig trasa, låt det inte torka in! Vid svårare fläckar kan du använda mildare såpa. Eftersom en ryamatta inte bör vara blött under en längre tid så kan mattan med fördel torkas med en hårtork (utan värme).