Skippa sidhuvud och gå vidare.

Summer deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: 300OFF

Avslutas om:

Visar 24 av 282 produkter
1
...
12

Belysning i hemmet är a och o men det är inte bara funktionen som är viktig. Hos oss på Furniturebox hittar du kökslampor och pendellampor som inte bara är funktionella utan snygga också. Vi har lampor i flera olika stilar, färger och former så oavsett om du är ute efter en taklampa kök över ditt matbord eller pendellampa kök över din köksö så hittar du det här. Utforska Furniturebox sortiment och klicka hem snygga kökslampor och pendellampor till bra pris och kvalitet.

Vanliga frågor & svar

 • Hur inreder jag med pendellampa kök?

  Det är inte svårt att inreda hemmet med pendellampor. De gör sig faktiskt snygga i alla rum. Förutom de uppenbara alternativen som att använda en pendel lampa som taklampa i sovrummet eller som hängande kökslampa så kan du även placera ut pendellampor som punktbelysning i hemmet. Varför inte använda pendellampor som sänglampor över nattduksborden eller lysa upp ett hörn i vardagsrummet. Häng flera pendellampor i olika höjd för att skapa en vacker och iögonfallande ljuskonstellation eller låt en ensam pendellampa lysa upp i fönstret. Du kan också använda din hängande lampa som läslampa vid favoritfåtöljen. När du väljer pendel lampa kan du utgå från rummets inredningsstil eller blanda olika stilar. En kökslampa i retro stil blir en häftig kontrast över ett modernt matbord medan en taklampa i trä kan ge ett varmt och gemytligt intryck. Möjligheterna är oändliga och bara fantasin sätter gränser.
 • Vilka lampor ska jag välja i kök och matsal?

  Rätt köksbelysning sätter stilen samtidigt som den är praktisk och funktionell. När du ska köpa taklampa kök är det därför viktigt att tänka på både design och funktion. En kökslampa i taket över köksön får gärna ge riktad punktbelysning när du lagar mat och bakar. Om du har en stor köksö kan du med fördel välja en pendellampa kök med tre lampor eller hänga två små kökslampor i taket för att få mer belysning. När det kommer till taklampa över matplatsen är det en god idé att fundera på hur du använder ditt matbord. Är matsalen endast till för mysiga middagar med familj och vänner eller används matbordet också som skrivbord vid arbete och läxläsning. En kökslampa i industriell stil med synliga glödlampor kan ge ett starkt och riktat ljus medan en pendellampa i glas kan ge en större och mjukare ljusspridning. Fundera på vilken sorts belysning just du och din familj behöver. Du kan också välja hängande taklampor med dimmer över köksbordet för att enkelt kunna justera ljusstyrkan efter behov.
 • Hur högt ska lampan hänga över matbordet?

  När du ska hänga din lampa över ditt matbord är höjd a och o. En riktlinje att gå efter är att kökslampan ska hänga ungefär 60-75 cm över bordet om den är av en större modell. En liten kökslampa kan du hänga ca 55-65 cm över bordet. Det viktigaste är att du kan se personen som sitter mittemot och inte bli bländad. Om du ska hänga mer än en taklampa över köksbordet bör du hänga de med ca 80 cm mellanrum. Eftersom alla pendellampor har olika design och utformning samt ger olika slags belysning är det viktigt att du provar dig fram trots dessa riktlinjerna. Mät ut och testa för att se hur ljuset faller över bordet innan du monterar din kökslampa.
 • Vilken stil ska jag ha på min kökslampa?

  Att välja taklampa över köksbordet är framförallt en fråga om tycke och smak. Du kan följa matsalens befintliga inredningsstil eller välja en annorlunda och vågad kök lampa. En klassisk och tidlös vit eller svart kökslampa tröttnar du inte på i första taget. Om du är modig kan du ta ut svängarna och välja en modern kökslampa som kan få sätta stilen i matsalen. Tänk på att även storleken på taklampan spelar roll. En stor kökslampa blir mittpunkten i köket medan flera små pendellampor kan ge ett mer diskret intryck. Oavsett vilken design på kökslampa som du är på jakt efter hittar du det hos oss på Furniturebox. Vi har hängande takbelysning för både det stora och lilla köket.