Sängkläder

Örngott

56st produkter
Deals
Sortera på
652af4c5a2a6379fccba16dbc470bc1714b3ec99.jpg
Populära sökningar
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Precis som underlakan och påslakan är örngottet till för att skydda dina övriga sängkläder. När vi sover gnuggar vi både hår och hud mot underlaget, så ett örngott får utstå både mycket slitage och smuts. Se gärna till att ha många örngott att byta med, så att du alltid vilar ansiktet mot en fräsch yta när du sover. Det ger både bättre nattsömn och skonar din hy och ditt hår.

Vanliga frågor och svar

Vilket material ska jag välja på mitt örngott?

Vanligast är bomull i både lakan och örngott. Eftersom bomull är ett naturmaterial andas det och är skönt att sova på. Dessutom går det att tvätta ett bomullsörngott i både 60 och 90 grader, vilket kan vara bra om dina örngott blir hårt smutsade.

Vilken storlek på örngott ska jag välja?

Oftast står det på kuddens etikett vilken storlek den har. Annars kan du mäta med ett måttband för att ta reda på hur stort örngott du ska välja. Det finns örngott i många olika former och storlekar. Det är viktigt att örngottet inte är för litet, för då blir din kudde lätt knölig och för hård.

Ingår det alltid ett örngott i ett påslakanset?

I alla påslakanset ingår det minst ett örngott. I vissa fall kan det ingå två örngott, om det är ett dubbelpåslakan till exempel. Örngottet i setet matchar påslakanet, så att de känns som en helhet. Det kan vara en god idé att köpa till flera örngott som matchar dina påslakanset, eller som är udda, så att du kan byta örngott ofta.