Spelrum

Gamingstol

54st produkter
REA
Sortera på
1452524(2).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Höj och sänkbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Funktion
Stil
Typ
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

Spelar du eller någon annan i ditt hushåll mycket TV- eller datorspel är en gamingstol en mycket användbar möbel. I denna typ av stol sitter man ergonomiskt och bekvämt oavsett hur många timmar man spenderar framför ett riktigt spännande spel.

En gamingstol med rätt funktioner

Det finns många olika typer av gamingstolar och en del fungerar lika bra att använda när man spelar som när man jobbar på kontoret. En gamingstol finns även i alla olika prisklasser, så även om du vill spendera lite mindre kan du hitta en som är bekväm och av riktigt god kvalitet. Innan du bestämmer dig för vilken modell du vill ha, fundera lite på vad som är viktiga funktioner för dig. Om du till exempel ofta får ont i ryggen när du sitter ner länge, eller värnar lite extra mycket om din hållning, kan det vara en god idé att köpa gamingstol som har inbyggt ryggstöd. Att köpa en modell med armstöd är ett bra val, eftersom det avlastar arm och armbåge och ser till att du inte felbelastar dem när du spelar.

Sitt ergonomiskt riktigt med en gamingstol

Det är väldigt viktigt att tänka på vilken sittställning man har när man sitter i många timmar, för det går ganska fort att få en dålig hållning om man regelbundet sitter på ett sätt som inte är ergonomiskt riktigt. En prisvärd gamingstol ser till att det är lättare att få rätt sittposition och det kan leda till att man kan koncentrera sig bättre på det man gör, samt att kroppen inte belastas på fel sätt. Om du redan har förslitningsskador på kroppen eller andra skador som kräver extra bra stöd kan du behöva en stol som verkligen är ergonomisk. Du kan se igenom vårt sortiment för att hitta en som passar och även kontakta vår kundtjänst om du vill ha tips på bra gamingstol som passar dig och dina behov perfekt.

Vanliga frågor om gamingstol

Vad är det för skillnad på gamingstol och kontorsstol?

Ibland kan det vara lite oklart varför vissa möbler kallas en sak och snarlika möbler något annat när de i princip ser likadana ut. Den enda skillnaden mellan en kontorsstol och en gamingstol är egentligen att gamingstolen ofta är designad för att se lite tuffare ut. Denna stol har ofta färgglada detaljer och många modeller har en ganska sportig stil. En kontorsstol kan ganska ofta vara konstruerad på ett sätt som gör den lite mer ergonomisk än gamingstolarna, speciellt om man sitter många timmar. Trots det är en riktigt bekväm gamingstol också ett bra val om man tänker på ergonomi.

Måste jag montera ihop stolen?

När du köper en gamingstol på nätet kan du ibland behöva montera ihop stolen efter leveransen. Detta beror på modellen du väljer. Vid varje produktbeskrivning hittar du vanligtvis ett produktdatablad som är nedladdningsbart och där kan du se om din gamingstol behöver monteras ihop samt hur du gör. När din möbel levereras hem till dig medföljer det utförliga instruktioner som är lätta att följa. Vanligtvis behöver du inte några särskilda verktyg för att montera ihop din möbel, men du kan behöva en skruvmejsel. Det är inte heller mycket som brukar behöva monteras, utan det kan exempelvis räcka att skruva ihop stolens ben med sitsen.

Hur sköter jag om min stol?

För att din stol ska hålla sig i gott skick gäller det att du sköter om den på rätt sätt. Råkar du spilla någonting på den är det till exempel viktigt att du torkar av det omedelbart, men se till att du inte använder för mycket vatten utan en lätt fuktad trasa räcker. Detta gäller även när du ska ta bort fläckar. Ibland kan du behöva smörja in rörliga delar med någon olja om de börjar gnissla. Man kan även behöva dra åt skruvar då och då eftersom de kan lossa lite med tiden. Håll gärna stolen borta från direkt solljus så att lädret eller konstlädret inte torkar ut och bleknar.

Finns det några viktiga detaljer att tänka på?

För att en gamingstol ska vara så bekväm som möjligt gäller det att välja en som har precis de detaljer som man behöver. Det är viktigt att stolen går att sänka och höja för att man ska få en arbetsställning som är bekväm. Armstöd är som sagt också viktigt, så man inte överbelastar armar och händer. Att kunna snurra och flytta runt på stolen med hjälp av hjulen som sitter under benen är praktiskt och gör att man inte behöver lyfta den när den ska flyttas. Ett ställbart ryggstöd är också en bra detalj, för då kan man ställa in stolen så den passar en perfekt.