Sovrum

Dagbädd

125st produkter
Deals
Sortera på
1247988(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Tvättbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Antal personer
Funktion
Bäddmått
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Avtagbar klädsel
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

En dagbädd är en praktisk möbel som passar i många olika rum och har många olika användningsområden. Man kan exempelvis använda dagbädden som en soffa och en extrasäng. Många modeller har även förvaringsutrymmen inkorporerade i designen och just extra förvaring är något som nästan alla hem behöver.

En praktisk dagbädd

Det är vanligast att en dagbädd har samma mått som en enkelsäng och därför kan man använda den som en extrasäng när det kommer gäster. Många som bor lite mindre väljer att använda dagbädden som en soffa under dagtid och en säng under natten. Detta är väldigt smart eftersom det sparar väldigt mycket plats och golvyta. Om du vill köpa en dagbädd online för detta ändamål, tänk på att det kan vara en bra idé att köpa en modell med förvaringsutrymme i nedre delen. Vissa dagbäddar har en låda som man kan dra ut och där man bland annat kan förvara sängkläder, täcken och kuddar eller vad man än vill stoppa undan men lätt kunna komma åt vid behov. Andra dagbäddar har en extra säng under den vanliga sängen som man kan dra ut när man behöver den.

Att montera ihop en dagbädd

Att köpa en dagbädd på nätet är smart eftersom man ofta har ett större sortiment att välja ifrån jämfört med sortimentet i en lokal möbelbutik. Innan du väljer att köpa dagbädd online, se till att kolla på måtten som står listade vid varje produktbeskrivning här på sidan. Jämför det med måtten vid det utrymme där du vill placera sängen. Kom ihåg att du även måste ha plats för att dra ut lådor eller extrasängen om modellen som du vill köpa har detta. Vissa dagbäddar måste monteras ihop efter leveransen och om detta är fallet medföljer detaljerade instruktioner som är lätta att följa. Det behövs vanligtvis inte några särskilda verktyg för att montera ihop möbeln, men vanliga verktyg som hammare och skruvmejsel kan bli nödvändigt att använda. Om så är fallet står detta specificerat vid produkten.

Vanliga frågor om dagbädd

Ingår det en madrass?

När du köper en dagbädd online hos oss ingår det vanligtvis inte madrass, utan det köper du helt enkelt till. Det står beskrivet vid produkten om du måste köpa till en madrass eller inte. Eftersom du själv väljer vilken madrass du vill ha har du möjligheten att skapa en riktigt bekväm dagbädd som uppfyller dina krav på komfort. Vissa föredrar nämligen en hård och fast madrass, medan andra bara kan sova om madrassen är riktigt mjuk. Många väljer att köpa till en skummadrass, men du kan givetvis köpa vilken typ av madrass du än önskar. Eftersom dagbäddar vanligtvis har samma mått som enkelsängar finns det många madrasser att välja mellan.

Varför inte bara en vanlig säng?

Det som är praktiskt med en dagbädd är att själva bädden ligger i en träram. Tack vare det kan man stötta upp kuddar längs med långsidan och genom det skapa en soffa som snabbt förvandlas till en säng vid behov. Den fungerar alltså som en bäddsoffa, men många väljer att köpa en prisvärd dagbädd istället för att de föredrar designen samt förvaringsmöjligheterna. Dagbädden har nämligen, som tidigare nämnt, ofta praktiska förvaringsutrymmen som man kan använda till precis vad man önskar. Till skillnad mot en vanlig säng är alltså dagbädden tre möbler i ett: en säng, en soffa och en förvaringsmöbel.

Hur sköter jag om min möbel?

Det är materialet som dagbädden är tillverkad i och hur ytan har behandlats som påverkar hur du ska sköta om din dagbädd. Har du till exempel köpt en dagbädd som är tillverkad av målat trä är det inte särskilt mycket du behöver göra förutom regelbunden rengöring med en fuktad trasa. Efter några år eller vid behov kan du behöva måla om sängen. Samma skötsel gäller för dagbäddar som är tillverkade av lackat trä, men då lackar du givetvis sängen vid behov. är möbeln tillverkad av metall behövs ingen särskild skötsel, men då och då kan man behöva putsa upp metallen för att få bort fläckar. Att sätta på möbeltassar är alltid rekommenderat, speciellt om ni har trägolv hemma.

Finns det några inredningstips?

Det finns många sätt som du kan inreda hemma genom att låta din nya dagbädd stå i centrum. Det går till exempel att skapa ett spännande blickfång genom att placera ut många, fina prydnadskuddar i bädden. Eftersom kuddar går att få i många fina former med massvis olika färger och mönster kan man skapa ett riktigt effektfullt stilleben. Lägg även ut lite fina filtar för att skapa en varm känsla. Lite fina LED-ljusslingor kan även placeras ut över träramen för att skapa ett stämningsfullt sken. Ett annat inredningstips är att placera en sänghimmel ovanför dagbädden för att skapa en romantisk och vacker atmosfär.