Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 24 av 428 produkter
1
...
18

Populära filtreringar

En sänggavel är en liten vägg som placeras vid änden av din säng för att ge ett ombonat och stilfullt uttryck. Det är ett väldigt effektivt och prisvärt sätt att förnya ditt sovrum. Utöver det hjälper du till att skydda din vägg från eventuella skador eller fläckar.

Är en sänggavel något för dig?

 • Vilken funktion fyller en sänggavel?

  | Olika typer av sänggavlar har olika syften. Dessa syften är: dekoration och ett stilmässigt lyft av sovrummet, förvaring samt att göra sängen mer bekväm att sitta i. Många sänggavlar uppfyller två av dessa syften. Genom att veta klart och tydligt vad du vill att din möbel ska åstadkomma blir det mycket enklare att välja rätt modell. Om du hoppas på att kunna sitta bekvämt i din säng och njuta av frukost på helgmornarna vill du ha en stoppad sänggavel, kanske även med tillhörande kudde. Om du främst är ute efter en ny stil, sikta in dig på en möbel som passar din stilvision.
 • Hur monteras en sänggavel?

  | Om du har köpt en sänggavel online är det bra att känna till att det finns tre olika metoder för montering; de kan fästas i själva sängen, fästas i väggen bakom sängen eller så kan de stå direkt på golvet mellan sängen och väggen. En sänggavel som placeras direkt på golvet kräver ingen montering utan ställs bara på plats.Enkelt och smidigt! Detta är en bra metod om du om du vill möblera om ofta. Att montera den i väggen eller i sängen är också enkelt och kan göras av de flesta med enklare verktyg som de flesta har hemma. Det finns såklart fördelar och nackdelar med alla typer av montering, men vi rekommenderar att du gör det som passar dig och ditt hem bäst. Att fästa sin sänggavel i väggen ger ett väldigt stabilt stöd vilket är praktiskt om du tror att du kommer luta dig mot sänggavel. Den här metoden gör dock att det är svårt att möblera om i sovrummet. En sänggavel fäst i sängen passar dig som gillar att möblera om och dig som inte vill ta hål i väggen. Däremot måste du vara mer försiktig om din sänggavel inte står mot en vägg eftersom att överdrivet tryck mot sänggaveln kan skapa en glipa mellan sängen och sänggaveln.
 • Hur väljer jag rätt storlek på en sänggavel?

  | Det allra första du måste tänka på är vilken storlek du ska ha. Sänggavlar kommer i alla möjliga storlekar, både höjdmässigt och breddmässigt. När det gäller bredden är det viktigt att din sänggavel är lika bred som din säng. Detta ger ett enhetligt uttryck. Även en mycket fin sänggavel kan se konstig ut om den inte passar till sängen. Det finns många olika bredder att välja mellan, sänggavel 120 cm, sänggavel 140 cm, sänggavel 160 cm och sänggavel 180 cm är några vanligt förekommande storlekar. När det gäller höjden har du en personlig frihet, här gäller det bara att känna efter vad som passar just dig och ditt sovrum. Om du har ett stort sovrum kan det vara elegant med en hög och stor möbel men i ett mindre utrymme kan detta bli överväldigande.
 • Vilken modell och stil bör jag välja?

  | En sänggavel kan verkligen ändra känslan i ett sovrum. Därför är det viktigt att du får den stil som du vill ha. Innan du gör ditt köp bör du fråga dig själv vilken stil och färg som kommer att komplettera ditt sovrum allra bäst. Om du exempelvis vill ge ditt sovrum en modern känsla passar det bäst med en modern variant, men var inte heller rädd för att leka med kontraster som gammalt/nytt, mörkt/ljust eller stilrent/utsmyckat. Detta är din chans att uttrycka din personlighet när det kommer till inredning. På internet kan du jämföra flera olika modeller i lugn och ro.
 • Vilket material passar mig bäst?

  | Sänggavlar tillverkas i en mängd olika material men generellt kan de delas in i hårda och mjuka sänggavlar. En hård sänggavel är ofta gjord i trä medan en mjuk sänggavel är klädd med tyg och stoppad med ett mjukt material. Vilket material du väljer beror delvis på vilken stil du gillar och delvis på vilka praktiska aspekter du är ute efter. En sänggavel i trä kan i vissa fall ha hyllplan eller lådor för extra förvaring. I andra fall kan det finnas plats på sänggaveln för väckarklocka eller annat. En stoppad variant är väldigt praktiskt om du vill ha något bekvämt att luta dig mot medans du sitter upp i sängen.