Sovrum

Sängbord & nattduksbord

751st produkter
REA
Sortera på
564984(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Förvaring
Förvaringstyp
Varumärke
Väggmonterad
Höj och sänkbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Antal personer
Förlängningsbart
Form
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

Ett eller två sängbord är ett måste att ha bredvid sängen i sovrummet. Där kan man ställa nattlampan, lägga ifrån sig boken man läser för tillfället, lägga undan sina glasögon och dessutom måste man få plats med mobil eller väckarklocka för att man ska kunna vakna i tid på morgonen.

Sängbord som passar till alla hem

Sängbord kommer i många olika typer av modeller och utföranden. De kan vara tillverkade i trä, metall, glas, sten eller plast. Vilken stil på sängbordet du vill ha bestäms helt av din egen smak. Många väljer att köpa sängbord som passar ihop med sängen när det kommer till färg, form och material. Det ger ett enhetligt och stiligt intryck som är vilsamt för ögat, men självklart kan man även välja en helt annan stil på sängborden om man så önskar. Hur stort sängbordet kan vara beror lite på hur stor golvyta du kan använda och om det blir estetiskt tilltalande med en större eller mindre modell. För att göra sovrummet ergonomiskt är det en bra idé att välja sidobord som är i höjd med sängen, detta så du inte behöver sträcka dig alltför mycket när du vill lägga ner eller plocka upp något.

Att köpa ett perfekt nattduksbord

Fördelen med att köpa nattduksbord online är att det finns så många olika modeller att välja mellan. I lugn och ro kan man sitta hemma och titta igenom sortimentet. För att se om de kommer passa i sovrummet är det bara att se på måtten och jämföra med de mått man har i sovrummet. Klassiska sängbord, eller nattduksbord som de även benämns som, har ofta en låda eller lucka nertill som öppnar upp till ett förvaringsutrymme. Där kan man förvara många saker som man kanske inte vill ha framme, som öronproppar, extra sänglinne eller kanske lite av sina böcker. Många moderna sängbord är mer avskalade i designen och har kanske inte dessa lådor eller luckor. Återigen, vilken variant du väljer beror helt på din egen smak och livsstil. Stilrena sängbord i modern design kan ge ett läckert och exklusivt intryck i sovrummet.

Vanliga frågor om sängbord

Vilket sängbord passar mig?

Som tidigare nämnts kan man välja nästan precis vilken typ av bord som helst och det hela beror på vilket man tycker är snyggt och verkar praktiskt för ens livsstil. Ett tips på sängbord som kan passa dig som behöver lite extra förvaringsutrymme är modellerna som har extra lådor och kanske ett litet hyllplan i nederdelen. Har du trångt hemma och tycker att ett sängbord tar upp för mycket golvyta kan du med fördel välja en modell som monteras upp på väggen. Vilket material fungerar bäst då? Även det beror på din personliga smak, men tänk på att olika material kräver olika skötsel.

Hur vet jag att mitt sängbord kommer passa?

När man köper ett sängbord på nätet kan man ju inte se eller röra vid det och på så sätt göra en visuell uppfattning att det kommer att passa där man vill placera det. Därför är det viktigt att kolla på måtten som står listade vid varje produkt och sedan jämföra dessa mått med det utrymme där man vill placera möbeln. När det kommer till sängbord är det bredden och höjden man måste mäta. Ett tips är att mäta på så sätt att du ser vilken höjd det kommer ha jämfört med sängen, eftersom det blir bäst om sängen och sängbordet är lika höga.

Vilket material är bäst för mig?

Vissa sängbord är tillverkade av glas eller har en glasskiva. Det är ett stilrent material som skapar en känsla av luft i rummet och det är dessutom lätt att sköta om, men det krävs ofta lite mer rengöring än vad andra material gör. Damm samlas exempelvis och blir synligt ganska fort på glas och även fingeravtryck har en tendens att synas ganska mycket. Trämöbler är klassiska och lite mer förlåtande när det kommer till rengöring, men de kan dock behöva oljas in då och då för att behålla färg och kvalitet. Plast är i princip underhållsfritt, men det kan blekna lite i färgen med åren så man kanske behöver hålla det borta från direkt solljus. Även metall kan behöva putsas upp då och då för att behålla kvaliteten.

Hur kan jag sköta om mitt sängbord?

Som tidigare textstycke beskriver måste de olika materialen behandlas på olika sätt. Det enklaste sättet att se till att ditt sängbord håller sig fint länge är att följa skötselanvisningarna för just ditt specifika bord. Många bord är dock behandlade vilket innebär att de inte behöver någon särskild skötsel mer än rengöring. Om du ofta har vattenglas eller kanske en kaffekopp på möbeln kan det dock vara en bra idé att ha någon form av underlägg på plats, speciellt om du har valt en möbel i trä. Se även till att inte ställa alltför tunga saker på sängbordet, som först och främst är konstruerat för att man ska kunna ställa lite lättare saker på det.