Skippa sidhuvud och gå vidare.

Dags att SOMMARFYNDA på årets stora SOMMARREA!

Kategorier

Sovrum

Sängbord & nattduksbord

1006 st produkter
Visar 24 av 1006 produkter
1
...
42

Populära filtreringar

Ett eller två sängbord är ett måste att ha bredvid sängen i sovrummet. Där kan man ställa nattlampan, lägga ifrån sig boken man läser för tillfället, lägga undan sina glasögon och dessutom måste man få plats med mobil eller väckarklocka för att man ska kunna vakna i tid på morgonen.

Sängbord & nattduksbord

 • Vilket sängbord passar mig?

  | Som tidigare nämnts kan man välja nästan precis vilken typ av bord som helst och det hela beror på vilket man tycker är snyggt och verkar praktiskt för ens livsstil. Ett tips på sängbord som kan passa dig som behöver lite extra förvaringsutrymme är modellerna som har extra lådor och kanske ett litet hyllplan i nederdelen. Har du trångt hemma och tycker att ett sängbord tar upp för mycket golvyta kan du med fördel välja en modell som monteras upp på väggen. Vilket material fungerar bäst då? Även det beror på din personliga smak, men tänk på att olika material kräver olika skötsel.
 • Hur vet jag att mitt sängbord kommer passa?

  | När man köper ett sängbord på nätet kan man ju inte se eller röra vid det och på så sätt göra en visuell uppfattning att det kommer att passa där man vill placera det. Därför är det viktigt att kolla på måtten som står listade vid varje produkt och sedan jämföra dessa mått med det utrymme där man vill placera möbeln. När det kommer till sängbord är det bredden och höjden man måste mäta. Ett tips är att mäta på så sätt att du ser vilken höjd det kommer ha jämfört med sängen, eftersom det blir bäst om sängen och sängbordet är lika höga.
 • Vilket material är bäst för mig?

  | Vissa sängbord är tillverkade av glas eller har en glasskiva. Det är ett stilrent material som skapar en känsla av luft i rummet och det är dessutom lätt att sköta om, men det krävs ofta lite mer rengöring än vad andra material gör. Damm samlas exempelvis och blir synligt ganska fort på glas och även fingeravtryck har en tendens att synas ganska mycket. Trämöbler är klassiska och lite mer förlåtande när det kommer till rengöring, men de kan dock behöva oljas in då och då för att behålla färg och kvalitet. Plast är i princip underhållsfritt, men det kan blekna lite i färgen med åren så man kanske behöver hålla det borta från direkt solljus. Även metall kan behöva putsas upp då och då för att behålla kvaliteten.
 • Hur kan jag sköta om mitt sängbord?

  | Som tidigare textstycke beskriver måste de olika materialen behandlas på olika sätt. Det enklaste sättet att se till att ditt sängbord håller sig fint länge är att följa skötselanvisningarna för just ditt specifika bord. Många bord är dock behandlade vilket innebär att de inte behöver någon särskild skötsel mer än rengöring. Om du ofta har vattenglas eller kanske en kaffekopp på möbeln kan det dock vara en bra idé att ha någon form av underlägg på plats, speciellt om du har valt en möbel i trä. Se även till att inte ställa alltför tunga saker på sängbordet, som först och främst är konstruerat för att man ska kunna ställa lite lättare saker på det.