Över 400 000 nöjda kunder
Snabba leveranser
Öppet köp 365 dagar
Shoppa nu & betala om 3 månader

Mattor

 Visa 3158 st Mattor på kampanj - Upp till 50%

Våra bästa deals

Sortera på
10000+ Produkter
Shoppa Stilen | #Furniturebox
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Antal stolar
Form
Funktion
Typ
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Våra bästa deals
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar
Våra bästa deals

Mattor av olika former, färger och material har förekommit i de flesta kulturer eftersom de har praktiska funktioner och helt enkelt är vackra. Inte minst här i Norden där golven kan bli kalla under vinterhalvåret är mattorna en viktig del av inredningen i de flesta hem.

Inred med mattor

Hur placerar man mattor?

Att köpa mattor på nätet är mycket enkelt, men att placera dem perfekt kan vara lite svårare. Det gäller att se helheten. Mattorna bör placeras så att de harmonierar med fönster, dörrarnas placering i rummet och givetvis möbleringen. Proffsinredare ser ofta till att ge fina mattor en plats där de inte konkurrerar med annat om blickfånget. Men det beror givetvis mycket på vad för typ av matta det rör sig om. Det är egentligen bara när det gäller heltäckningsmattor som man behöver tänka på själva installationen. När man vet var man vill ha sin matta är det enkelt att placera den. Tänk bara på att benen på tunga möbler kan skapa avtryck på mattan som inte går att få bort. Moderna mattor har i regel låg vikt och är smidiga att flytta och sköta.

Vad bör man fråga sig innan man köper mattor?

Olika mattor för olika rum

Mattor kan ha helt olika funktioner. Vi har delat in våra artiklar under tydliga rubriker för att du enkelt ska kunna hitta den typ av matta som du behöver. är gjorda av material som inte tar skada av fukt och vattendroppar. En hallmatta ska tåla riktigt tuffa tag. Även våra barnmattor är extra tåliga och lättskötta. En matta som är avsedd för att beträdas ofta är givetvis gjord i starkt material som klarar detta, år efter år. Du kan räkna med att hitta funktionella och vackra mattor, oavsett vad det är du behöver. Matcha din matta med resten av inredningen i rummet.

Vilken typ av matta passar hos dig?

Såväl våra enkla mattor som de mer exklusiva mattor du hittar i vårt sortiment är prisvärda i relation till hur mycket du betalar. Naturmaterial kan bli vackrare med åren. En matta i moderna syntetmaterial kan istället ha den fördelen att de är väldigt lättskötta. Vill du att din nya matta ska ha en stark och modern färg för att få till en snabb förändring i ett rum? Eller vill du ha en klassisk modell i ett utförande som aldrig kommer att gå ur tiden? Våra fina Patchwork modeller är unika och består av delar från gamla textilier. Oavsett vad du är ute efter för känsla hittar du vad du söker i vårt generösa sortiment.

Hur sköter man sin matta?

Det är svårt att generalisera kring skötsel av mattor. Hur man bäst tar hand om dem beror helt enkelt på vilket material de är gjorda i och hur man vill att de ska se ut. i syntetmaterial är tacksammare att rengöra än en matta i äkta ull. Ull är dock naturligt smutsavvisande så det finns för och nackdelar med båda varianterna. Mattor samlar ibland på sig en hel del damm eftersom det binds i fibrerna. Därför bör man skaka, piska eller dammsuga sina mattor med jämna mellanrum. Vissa vill ha ett slitet och patinerat utseende och det finns många mattyper som passar för det. Om du har en värdefull matta som behöver en ordentlig rengöring kan det vara bra att låta ett proffs ta hand om saken.

Mattor skapar hemtrevnad

Är man uppvuxen i ett hem med mattor på golvet kan ett rum lätt ge ett "naket" intryck utan dem. Kala golv kan se lite tråkiga och sterila ut. Med gummerade flyttar man fokus från golvet till mattan och går helt utan halkrisk eftersom undersidan gör så att de ligger säkert på underlaget. En matta ger dig en fin möjlighet att plocka upp färger i rummets övriga inredning men du kan givetvis lika gärna göra tvärt om och börja med en riktigt fin skön matta. Sedan anpassar du möbler och annat utifrån den. En matta är ofta lika synlig i ett rum som en stor soffa.

 

Hos Furniturebox har vi ett stort sortiment av mattor. Du hittar en mängd olika mattor i olika prisklasser. Letar du efter våra bästa kampanjerbjudanden? Går till vår Rea på mattor här.

Registrera dig för nyhetsbrev
Unika rabattkoder
Senaste trenderna
Inspirerande reportage
Vänligen fyll i e-postadress
Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha furniturebox nyhetsbrev och godkänner att furniturebox behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt furniturebox integritetspolicy.

Genom att fortsätta använda websidan utan att ändra browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.
När websidan med tjänster används behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.