Förvaring

Hyllor

2 984st produkter
Deals
Sortera på
1097357(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Förvaringstyp
Väggmonterad
Förvaring
Höj och sänkbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Förlängningsbart
Form
Med belysning
Placering
Bäddmått
Stil
Typ
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Hyllor har de allra flesta av oss i våra hem, vare sig det rör sig om vägghyllor, inbyggda hyllsystem i exempelvis garderober eller fristående golvhyllor. Det är en praktisk förvaringsmöbel, men kan även fungera som en möbel där du placerar växter eller prydnadssaker.

Att tänka på när du köper hyllor

Det finns ett brett utbud av hyllor online idag, vilket gör att du bör tänka till lite extra vad du är ute efter innan du beställer en ny sådan. Vad ska du främst ha för användning av den? Rör det sig om tunga produkter som ska placeras i den och hur stora är sakerna? Var i hemmet ska den placeras och hur stor bör den då vara för att fylla sin funktion på bästa sätt? Fundera också på om det är en vägghylla eller en golvbaserad hylla du behöver. En vägghylla behöver du montera fast ordentligt i väggen och vissa av dem bör du inte belasta med allt för tunga saker, medan detta inte är ett lika stort problem för hyllor som står fritt på golvet. Även dessa kan ibland fästas i en vägg för extra stabilitet.

Ofta enkelt att installera hyllor själv

Olika hyllor på nätet kräver olika krav på montering och installation. Mindre hyllor och vägghyllor är ofta enkla att sätta ihop och montera upp på väggen själv med hjälp av plugg, skruv och passande verktyg så som borr och/eller skruvmejsel. Andra, större hyllor kan ställa lite högre krav på monteringen, i synnerhet vad gäller plats. De allra flesta kan du dock montera ihop och installera själv, men om du känner dig osäker på hur du ska gå tillväga kan det vara bra att hjälp av någon kunnig i din närhet. När du ska ska köpa hyllor hos oss på Furniturebox är det bra att veta om att de oftast levereras hem till dig omonterade, men med en tillhörande monteringsbeskrivning som du har till din hjälp när du ska installera möbeln.

Hyllor

Hur inreder jag snyggt med hyllor?

Hyllor är inte bara praktiska möbler - de kan ofta även fylla en estetisk och dekorativ funktion i våra hem. Med vägghyllor kan du enkelt bygga på höjden och kanske skapa dig en hel hyllvägg full av prydnader, tavlor och växter? Med en golvhylla som är öppen åt båda håll kan du snyggt och effektivt avgränsa en del av ett rum och skapa en fin plats för såväl växter som färgkoordinerade böcker. På det här sättet kan denna möbel kan vara till för så mycket mer är bara förvaring, den kan hjälpa dig att skapa rätt stämning och atmosfär i ett rum.

Ska jag köpa en golv- eller vägghängd hylla?

Både golv- och vägghyllor har sina respektive fördelar och nackdelar. En vägghylla behöver du göra hål i väggen för att montera upp, som gör att de inte alltid bör belastas med lika tunga saker som en golvhylla klarar av. En fördel med vägghyllan är dock att du enkelt kan bygga på höjden - ända upp till taket om så önskas - med dem. Det sparar plats och kan därför vara bra i mindre utrymmen eller små bostäder. Golvhyllan kräver sällan väggmontering och är därför enkel att flytta runt som du önskar. Dessa kräver dock oftast betydligt mer plats än en vägghylla. Dessa aspekter kan vara bra att fundera på när du gör ditt val av hylla.

Öppen eller stängd hylla?

Många hyllor är av öppen karaktär i stil med klassiska vägg- eller bokhyllor. Det finns dock även stängda skåp och hyllsystem, eller de som kombinerar stängda och öppna hyllplan. En öppen hylla visar upp sakerna som finns där på ett snyggt sätt, men har du barn eller husdjur finns det också en risk att sakerna kan rivas ned från den. Om du ska förvara porslin eller glas av värde i möbeln kan därför luckor eller dörrar på den vara att föredra. Kan du inte bestämma dig för det ena eller andra? Då kan du satsa på en hyllösning som kombinerar stängda och öppna ytor.