Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 11 av 11 produkter

Populära filtreringar

En sänggavel i trä har som främsta funktion att skapa miljö i sovrummet, men också att skydda bakomvarande vägg. Sänggavlar har tidigare oftast varit sirliga men numera finns mer sparsmakade utformningar. Idag kombineras sänggavlar med några praktiska funktioner. En sänggavel kan kompletteras med hyllor, där exempelvis väckarklocka eller klockradio kan placeras. En sänggavel kan också ha ett förvaringsskåp med lucka och handtag. Det finns också sänggavlar som på sina sidor har utdragbara lådor på hjul.

Vanliga frågor och svar

  • Hur tillverkas sänggavlar i trä?

    De flesta sänggavlar är tillverkade med hyllplan av belagd spånplatta eller träfiberplatta som lackerats. Stommen i en sänggavel kan ibland bestå av massivt trä. Ramen i en sänggavel har inte sällan trämönster medan förekommande luckor eller hyllplan är lackerade i brun eller vit färg.
  • Vilka mått har sänggavlar i trä?

    Måtten på sänggavlar är anpassade till de standardmått som finns på marknaden för sängar. Vissa sänggavlar är även bredare för att få plats med praktisk tillbehör som exempelvis två hyllor för förvaring. Vissa sänggavlar är högre än sängen för att du ska kunna luta dig mot den om du sitter upp, men även för att det är dekorativt.
  • Kan jag köpa en sirlig sänggavel i trä?

    Om du vill köpa en riktigt sirlig sänggavel i klassisk och lantlig stil, finns det såklart sådana modeller också. De flesta modeller idag är väldigt enkla till sin design, men det finns något för alla. Skulle modellen inte finnas i den bredd du behöver kan du sätta två likadana sänggavlar bredvid varandra för att nå upp till bredden på din säng.