Barmöbler

Barbord & Ståbord

122st produkter
Deals
Sortera på
700073(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Förvaring
Varumärke
Höj och sänkbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Antal stolar
Förlängningsbart
Form
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Ett barbord är en klassisk möbel som passar in i många olika hem men kanske framförallt i det hem som har lite mindre utrymme. Barbordet är mindre än de flesta köksbord och därför kan man få rum med det även i de minsta köket.

Att köpa ett barbord online

Om du vill köpa ett barbord online har du ofta många varianter och modeller att välja mellan. Det ger dig en möjlighet att hitta precis det bord som matchar din inredningsvision, personliga smak och hemmets förutsättningar. Var bara noggrann med att kolla igenom måtten på det barbord som du funderar på att köpa. Dessa kan du hitta i produktbeskrivningen för varje produkt. Jämför sedan dessa mått med de mått på det utrymme där du vill placera bordet. Tänk på att det måste finnas tillräckligt med utrymme för stolar, om du väljer att köpa till det till bordet. De flesta barborden går att använda stående, tack vare den höga höjden. Har du mycket lite plats att avvara i hemmet kan du med fördel välja ett bord som går att fälla ut från väggen när du behöver använda det.

Montering är enkel

Ett barbord kan se ut på många olika sätt och kan exempelvis vara runda, fyrkantiga eller ovala. De flesta barbord är som sagt höga och kallas också för ståbord. De går att använda både stående och sittandes på höga stolar. När du ska köpa barbord eller ståbord kan du med fördel kolla om det finns några snygga barstolar eller barpallar som passar ihop med bordet, vilket det vanligtvis gör. Oavsett om du köper en dyr modell eller ett av våra billiga barbord kan det behöva monteras ihop efter leveransen. Det är för det mesta inte någon avancerad montering som krävs, utan det brukar mest vara att skruva i bordsskivan med bordsbenet och eventuellt möbelfoten. Krävs det extra montering så står det specificerat vid produktbeskrivningen eller i produktbladet och du kommer även att få med utförliga instruktioner när din möbel levereras.

Vanliga frågor om barbord och ståbord

Varför inte bara välja ett litet bord?

Självklart kan man även välja att köpa ett litet bord istället för ett barbord men barbordet kommer med flera fördelar. För det första sparar det som sagt en hel del plats vilket är ovärderligt i mindre hem. För det andra gör höjden så att det visuella utrymmet blir större, eftersom man då kan leka lite med höjdskillnader i inredningen. Många moderna ståbord har dessutom en avskalad och slimmad design som gör att man återigen vinner visuellt utrymme som gör att bostaden ser större ut. Kan man även skjuta in stolarna under bordet när de inte används får man en riktigt utrymmessparande lösning.

Hur bör jag tänka när jag inreder med ett barbord?

Inred med kontext i åtanke. Många väljer att använda sitt barbord och stolar som ett mindre matbord med plats för två eller fyra personer, beroende på vilken storlek det har och ha det kombinerat med barstolar. Det är en vanlig möbel att se i lite mindre boenden som exempelvis studentrum eller studiolägenheter. En del väljer även att sätta barborden i anslutning till köket för att få en extra yta att ställa av saker på. Det finns även många prisvärda barbord som går att fälla ut när man vill använda dem. Denna modell kan vara väldigt praktisk om man snabbt vill ha lite extra bordsyta när man får gäster eller kanske dukar upp en buffé.

Hur sköter jag om det?

Hur du ska sköta om ditt barbord och ståbord för att det ska få en lång livslängd och hålla sig fint länge beror på vilket material det är tillverkat av. Är det tillverkat av trä kan det vara en god idé att använda tallrik- samt glasunderlägg för att skydda mot fläckar som inte går bort. Torka alltid av bordet efter användning för att hålla bordet vid gott skick. Efter en längre tid kan man behöva måla eller lacka om bordet. Ett bord i metall kan ofta användas utan underlägg men låt inte vätska ligga kvar på bordet under längre perioder utan torka av det efter varje användning. Metall kan behöva putsas upp då och då för att behålla glansen.

Är barbord en smart Compact Living lösning?

Det finns riktigt smarta barbord som kombinerar bordsytan med olika förvaringslösningar. Man kan till exempel hitta varianter som har en hylla som går upp mot väggen eller andra varianter där bordsbenen på ena sidan har bytts ut mot en hylla. Detta är en extra smart lösning för dig som har ett litet utrymme som du vill inreda. De flesta hem behöver extra förvaringsutrymmen och kan man då kombinera det med ett praktiskt bord frigör man en hel del plats än om man skulle ha både en matplats och en hylla. Vill du inte använda barbordet som ett matbord kan det ändå komma väl till hands, för det är en skön och praktisk lösning att ha ett extra litet bord där man kan njuta av lördagsdrinken eller ett glas vin tillsammans.