Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 109 produkter
1
...
5

Populära filtreringar

Ett barbord är en klassisk möbel som passar in i många olika hem men kanske framförallt i det hem som har lite mindre utrymme. Barbordet är mindre än de flesta köksbord och därför kan man få rum med det även i de minsta köket.

Att köpa ett barbord online

 • Varför inte bara välja ett litet bord?

  | Självklart kan man även välja att köpa ett litet bord istället för ett barbord men barbordet kommer med flera fördelar. För det första sparar det som sagt en hel del plats vilket är ovärderligt i mindre hem. För det andra gör höjden så att det visuella utrymmet blir större, eftersom man då kan leka lite med höjdskillnader i inredningen. Många moderna ståbord har dessutom en avskalad och slimmad design som gör att man återigen vinner visuellt utrymme som gör att bostaden ser större ut. Kan man även skjuta in stolarna under bordet när de inte används får man en riktigt utrymmessparande lösning.
 • Hur bör jag tänka när jag inreder med ett barbord?

  | Inred med kontext i åtanke. Många väljer att använda sitt barbord och stolar som ett mindre matbord med plats för två eller fyra personer, beroende på vilken storlek det har och ha det kombinerat med barstolar. Det är en vanlig möbel att se i lite mindre boenden som exempelvis studentrum eller studiolägenheter. En del väljer även att sätta barborden i anslutning till köket för att få en extra yta att ställa av saker på. Det finns även många prisvärda barbord som går att fälla ut när man vill använda dem. Denna modell kan vara väldigt praktisk om man snabbt vill ha lite extra bordsyta när man får gäster eller kanske dukar upp en buffé.
 • Hur sköter jag om det?

  | Hur du ska sköta om ditt barbord och ståbord för att det ska få en lång livslängd och hålla sig fint länge beror på vilket material det är tillverkat av. Är det tillverkat av trä kan det vara en god idé att använda tallrik- samt glasunderlägg för att skydda mot fläckar som inte går bort. Torka alltid av bordet efter användning för att hålla bordet vid gott skick. Efter en längre tid kan man behöva måla eller lacka om bordet. Ett bord i metall kan ofta användas utan underlägg men låt inte vätska ligga kvar på bordet under längre perioder utan torka av det efter varje användning. Metall kan behöva putsas upp då och då för att behålla glansen.
 • Är barbord en smart Compact Living lösning?

  | Det finns riktigt smarta barbord som kombinerar bordsytan med olika förvaringslösningar. Man kan till exempel hitta varianter som har en hylla som går upp mot väggen eller andra varianter där bordsbenen på ena sidan har bytts ut mot en hylla. Detta är en extra smart lösning för dig som har ett litet utrymme som du vill inreda. De flesta hem behöver extra förvaringsutrymmen och kan man då kombinera det med ett praktiskt bord frigör man en hel del plats än om man skulle ha både en matplats och en hylla. Vill du inte använda barbordet som ett matbord kan det ändå komma väl till hands, för det är en skön och praktisk lösning att ha ett extra litet bord där man kan njuta av lördagsdrinken eller ett glas vin tillsammans.