Inredning

Speglar

467st produkter
Deals
Sortera på
1315912(9).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Förvaringstyp
Förvaring
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Motiv
Färg
Materialtyp
Form
Med belysning
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Dimbar
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Speglar passar in i de flesta rum och utöver att reflektera tillbaka vår spegelbild har de även andra positiva egenskaper. En spegel kan nämligen bidra till ökade ljusförhållanden och att rummet där den placeras ut eller hängs upp ser större ut.

Olika typer av speglar

Speglar kan ha många olika format och ofta är det rummet vi vill placera spegeln i som bestämmer vilken typ av spegel vi väljer. Till badrummet är det till exempel många som väljer att köpa speglar som är vägghängda. Det är praktiskt, för just badrummet tenderar att ha lite mindre golvyta tillgänglig och med en vägghängd spegel sparar man en hel del plats. Det finns många olika vägghängda modeller. Man kan exempelvis välja en som bara är en spegelskiva, men behöver man lite extra utrymme kan det vara smart att välja ett spegelskåp. Vill man hellre ha en spegel som är fristående kan man givetvis ha det, oavsett vilket rum man tänker placera den i. En helkroppsspegel är oumbärlig att ha hemma, för utan den kan man inte se hela sin klädsel.

Montera speglar på väggen

En av de stora fördelarna med att handla speglar online är att det finns så många olika varianter att välja mellan, eftersom sortimentet ofta är större än vad det är i en lokal möbelaffär. När du får hem den spegel som du har köpt är det dags att sätta upp den. Har du köpt en vägghängd spegel kan du behöva lite verktyg för att lyckas med monteringen. Du behöver ofta borra hål i väggen och använda både skruv och plugg för att den ska sitta säkert utan att skada väggen. På en gipsvägg är detta ganska enkelt, men ska du borra i våtrumsvägg eller kakel är det enklare att ta hjälp av någon som är kunnig om dessa material. När du köper speglar på nätet och dessa behöver monteras upp på ett särskilt vis följer vanligtvis detaljerade instruktioner med. Du kan även kontakta vår kundtjänst om du har frågor om montering.

Vanliga frågor om speglar

Hur rengör jag min spegel?

Speglar behöver rengöras ganska ofta, eftersom de har en tendens att samla på sig damm och diverse fläckar. Att damma spegeln är enkelt och kan göras med en trasa eller dammvippa, men hur tvättar man speglar? Det lättaste är att ha ett särskilt glasrengöringsmedel som man sprayar på spegeln, sedan torkar man helt enkelt av det i jämna rörelser nedåt med en torr och ren tygtrasa eller hushållspapper. På fläckar kan du gnugga lite med trasan eller pappret. Det går även att använda en lösning med lika delar vinäger och vatten. Detta sprayar du också på och torkar av på samma vis som vid föregående metod.

Hur ser den bästa sminkspegeln ut?

Gillar man att sminka sig är en riktigt bra spegel ett måste. Även rätt belysning är viktigt, eftersom det annars är lätt att göra fel och missa små detaljer. Vilken typ av speglar man gillar när man sminkar sig beror på ens personliga smak. Vissa tycker om att använda förstoringsspeglar för att kunna jobba med mer precision, medan andra inte gillar det alls. Speglar med belysning är dock perfekt för de flesta, eftersom det kombinerar behovet av en bra spegel med perfekt ljus. Många väljer att sätta upp denna spegel som en del av ett sminkbord, det vill säga ett finare skrivbord med stol, spegel och sminkförvaring.

Hur kan jag inreda med speglar?

Med speglar kan man som sagt göra mycket mer än bara sätta upp dem i badrummet och spegla sig i. Dessa smarta möbler har nämligen förmågan att få ett rum att se större ut, samtidigt som ljusinsläppet kan öka om man placerar dem smart. Sätter du upp en spegel i ett rum som är väldigt litet reflekteras rummet tillbaka i spegeln och ser därför rymligare ut. Detta är ett beprövat knep som kan användas i alla typer av rum. I det hem som har snålt med ljus är det perfekt att hänga upp speglar, eftersom det reflekterar ljuset vackert. Vill du göra detta, placera spegeln i närheten av ett fönster, men aldrig i direkt solljus.

Finns det något annat att tänka på?

Det är viktigt att aldrig placera de allra minsta speglarna på ett sätt så de kan reflektera solljus på textilier. Detta kan i värsta fall leda till eldsvådor. Har du många små speglar hemma, se efter hur solstrålarna reflekteras ut i rummet och justera speglarna så koncentrerat solljus inte kan nå några textilier. Man ska till exempel inte ha en spegel i ett fönster just av denna anledning. Har du små barn hemma kan det också vara smart att fundera på ifall din golvspegel kan utgöra någon fara för barnet. Exempelvis ifall den kan tippa över eller knuffas till på ett sådant sätt att den spricker.