Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 10 av 10 produkter

Gasolflaskor och gasolbrännare är praktiska och mångsidiga lösningar för utomhusmatlagning och uppvärmning. Med en gasolflaska och en gasolbrännare kan du enkelt laga mat eller skapa en mysig atmosfär utomhus. Gasolflaskor är fyllda med komprimerad gas som används som bränsle i gasolbrännare. Dessa brännare kan vara perfekta för camping, picknick, grillning och andra utomhusaktiviteter där du behöver en pålitlig och effektiv värmekälla. Oavsett om du vill laga en snabb måltid eller hålla dig varm under svalare kvällar, kan en gasolflaska och gasolbrännare vara ditt praktiska följeslagare utomhus.

Vanliga frågor om Gasolflaska & gasolbrännare

Hur stor gasolflaska får man ha hemma?

Enligt Krisinformation.se gäller följande för förvaring av gasol hemma. Det är av största vikt att du håller dig uppdaterad kring regler vad gäller gasolflaskor och gasolbrännare och även följer eventuella lokala föreskrifter. Du hittar pålitlig information på både Krisinformation.se och Msb.se. Här är de viktigaste punkterna om förvaring av brandfarliga varor i villa, radhus och fritidshus: 1. Du får förvara högst två gasolbehållare, varje mindre än 30 liter, inomhus utan tillstånd från kommunen. 2. Gasolbehållarna bör förvaras i ett väl ventilerat utrymme och bort från brännbart material som tyg, papper och kartonger. 3. Maximal mängd gasol du får ha hemma är 60 liter. Om du behöver mer, krävs tillstånd från kommunen. 4. Brandfarliga vätskor och sprayburkar bör inte förvaras på vinden. Välskötta källare kan användas för förvaring. 5. Förvaring av upp till två gasolbehållare mindre än 30 liter är tillåtet i ett ventilerat förråd med brandklass EI 30 (brandtät och isolerande under 30 minuter). 6. Garage kan användas för förvaring av högst två gasolbehållare mindre än 30 liter var, samt brandfarliga vätskor och sprayburkar, om garaget är ventilerat och brandtekniskt avskilt från bostadsdelen. 7. Om du förvarar brandfarliga varor i garaget måste de vara skyddade mot påkörning.

Hur länge räcker 5 kg gasol?

Det beror på hur du använder gasolen och vilken typ av apparat du använder den i. Generellt sett kan en 5 kg gasoltub räcka från 10 till 30 timmar beroende på faktorer som gasolens tryck, effekten på apparaten och om den används kontinuerligt eller av och till. Det är alltid bäst att kontrollera med tillverkaren av din gasolapparat för att få en mer exakt uppskattning av hur länge din 5 kg gasol kan räcka.

Vilken gasolflaska ska man välja?

Vilken gasolflaska man ska välja beror på användningsområdet och behoven. Det finns vanligtvis två typer av gasolflaskor att välja mellan: standardflaskor och kompositflaskor.

Standardflaskor är tillverkade av stål och är vanligtvis tyngre än kompositflaskor. De är mer hållbara och kan användas i olika temperaturer. Standardflaskor finns i olika storlekar, oftast 5 kg, 11 kg och 33 kg.

Kompositflaskor är tillverkade av en kombination av stål och fiberförstärkt plast. De är lättare än standardflaskor och enklare att hantera. Kompositflaskor finns vanligtvis i storlekar som 5 kg och 10 kg.

När du väljer en gasolflaska bör du tänka på hur mycket gasol du behöver och hur ofta du kommer att använda den. Om du bara använder gasol för enklare ändamål som att grilla kan en mindre flaskstorlek vara tillräcklig. För mer frekvent användning eller om du använder gasol till uppvärmning eller industriella ändamål kan en större flaskstorlek vara mer lämplig.

Kontakta din lokala gasolåterförsäljare för att få mer information och råd om vilken gasolflaska som bäst passar dina behov.