Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 11 av 11 produkter

En stol blir oftast mycket bekvämare att sitta på med en sittdyna i botten. Det finns sittkuddar och stolsdynor som passar till allt från köksstolar, barnstolar och solstolar. Förutom att göra stolen mer bekväm är sittkuddar och stolsdynor även en viktig del av inredningen. En färgglad sittkudde på en vanlig köksstol kan göra stor skillnad och ge rummet nytt liv.

Vanliga frågor och svar

  • Vilken sittkudde & stolsdyna ska jag välja?

    Vilken sittkudde eller stolsdyna du ska välja beror på dina behov och vilken slags stol du har. Sittkuddar och stolsdynor finns i flera olika varianter som är anpassade efter olika sorters stolar. Till en köksstol kan en vanlig fyrkantig sittdyna passa bra och till pinnstolar utan armstöd är det även praktiskt med sittdynor med snören som kan knytas fast. Vikbara stolsdynor med både rygg och underdel passar exempelvis utmärkt till trädgårdsstolar. För de allra minsta finns det flera alternativ på sittdynor till barnstolar i olika färger och former.
  • Vilka storlekar finns det på sittdynor?

    En populär storlek på fyrkantiga sittkuddar är 40x40 samt 35x35 centimeter. Runda stolsdynor har oftast en diameter på runt 30 centimeter. Vikbara stolsdynor till olika sorters trädgårdsmöbler och fåtöljer varierar en del i höjd, och kan ha en längd som vanligtvis ligger mellan 90 och 115 centimeter.
  • Vilket material görs sittdynor i?

    Vanliga material som används vid tillverkningen av sittkuddar och stolsdynor är bomull och polyester. Vissa sittdynor tillverkas i en blandning av olika material, medan andra är tillverkade i ett enda material. Andra vanliga material till sittkuddar och stolsdynor är mikrofiber, akryl och konstläder.