Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarshoppen - hitta dina semesterfavoriter!

Kategorier

Kökstextilier

Grytvantar & grytlappar

7 st produkter
Visar 7 av 7 produkter

Grytvantar och grytlappar är oumbärliga i köket när du bakar och lagar mat. Man måste ha dem när man tar ut heta plåtar eller formar ur ugnen. Annars bränner man sig, och även om man är försiktig är det lätt att komma åt en form på diskbänken. Ofta gratinerar och bakar man vid temperaturer över 200 grader. Du bör därför ha laddat upp med många grytvantar och grytlappar i köket, särskilt om ni är flera som hjälps åt med maten och bakningen.

Vanliga frågor och svar

  • Hur ser moderna grytvantar och grytlappar ut?

    Det varierar mycket, beroende på tycke och smak. I de moderna hemmen med nordisk design och färgsättning brukar man ha enfärgade och ganska diskreta grytvantar och grytlappar i textil, kanske med något mönster på. Det finns också folk som föredrar att komplettera dem med traditionella stickade grytlappar, som då mest används som prydnad.
  • Är bomull det bästa materialet för grytvantar och grytlappar?

    Ja, traditionellt används bomullsväv och bomullsgarn mest, eftersom det tål höga temperaturer. En grytlapp i plastmaterial skulle smälta när du tar ut en het plåt, men det finns nya materialblandningar som tål värme bra.
  • Vad ska jag tänka på när jag köper grytvantar och grytlappar?

    Du kan välja grytlapp och grytvante bäst i test, men det allra viktigaste är att de tål värme och isolerar bra så att du inte bränner dig. En grytlapp bör därför vara tillräckligt stor. En grytvante täcker hela handen så med en sådan är man helgarderad, men vanligtvis brukar man tycka att det är smidigt med vanliga grytlappar.