Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 68 produkter
1
...
3

Dukar och löpare är klassiska bordsprydnader. Smala löpare kan du också ha på fönsterbrädan. Förr i tiden var de oftast handbroderade, men numera är de ofta tryckta och har ett dekorativt mönster. Man kan byta ut dem efter årstid, och exempelvis har de påskmotiv eller julmotiv, men man kan också välja en färg som passar till möbler och mattor.

Vanliga frågor och svar

  • Blir det mer ombonat hemma med dukar och löpare?

    Ja, de bidrar helt klart till en hemtrevlig stämning. Speciellt vid stora högtider eller när du har vänner hemma på fest är det trevligt med dukar och löpare. Det nya sättet att duka, att hänga en löpare tvärs över bordet så att det täcker två sittplatser mitt emot varandra, är mycket festligt och stämningsfullt, och då kan löparen ersätta de vanliga tallriksunderläggen och bordstabletterna.
  • Behöver dukar och löpare tvättas ofta?

    De som man har under tallriken behöver tvättas då och då, men de som ligger i fönstret eller på en byrå behöver oftast bara skakas och vädras. Det är bra att köpa flera uppsättningar löpare så att du lätt kan byta dem på matbordet om någon skulle råka spilla eller om du plötsligt får flera gäster.
  • Brukar dukar och löpare vara mönstrade?

    Modet växlar, så det bästa är att du köper det som du själv tycker om och som passar in i stilen du har i ett rum. Vissa perioder säljs det löpare som är enfärgade och ibland är det mönstrade löpare som säljs mest. Det kan vara blommor och blad eller rent stiliserade mönster i olika färgställningar.