Stolar

Sittpuff

297st produkter
Deals
Sortera på
1753896(3).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Förvaring
Höj och sänkbar
Tvättbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form
Funktion
Bäddmått
Stil
Stapelbar
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Avtagbar klädsel
Hopfällbar
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

En sittpuff är både praktisk och bekväm. Oavsett om du snabbt vill ha en extra sittplats eller om du vill kunna lägga upp fötterna och koppla av i soffan efter en lång arbetsdag kommer den bli ett härligt tillskott till ditt hem.

Vilken sittpuff är rätt för dig?

Sittpuffar kommer i alla möjliga storlekar, färger och material. Dessa kan delas in i tre olika grupper av sittpuffar; de med hjul, de med små ben, och de som står direkt på golvet. Man kan även skilja mella hårda och mjuka varianter. Om du är intresserad av att köpa sittpuff i sammet eller någon annan variant är det viktigt att fundera över vad den främst kommer att användas som. De kan vara mycket praktiska möbler och finns bland annat sittpuff med förvaring inbyggt vilket är utmärkt om du inte vill ha saker som ligger framme. Hårda sittpuffar kan även användas som soffbord. En annan sak att tänka på är så klart att din sittpuff ska matcha din inredning och den färgskala som redan finns i ditt rum. Många soffor har sittpuffar i samma serie för dig som vill ha ett enhetligt uttryck.

En sittsäck är flexibel att placera

Sittpuffar är ofta enkla att flytta omkring. Många är lättviktiga och har små handtag i sidorna för att du enkelt ska kunna flytta dem. De modeller som har hjul är också väldigt praktiska om du vill kunna flytta runt din puff för att möblera om eller för att få mera plats då den inte används till exempel. Om du letar efter en sittpuff online och vet att du vill ha din puff på mer eller mindre samma ställe kan det vara passande att välja en modell utan hjul. Det ger en mer stabil och robust känsla. Puffar utan hjul passar extra bra om du vill kunna sitta på dem. Genom att leta efter en sittpuff på nätet kan du snabbt och enkelt jämföra olika modeller utan att behöva lämna ditt hem.

Råd för dig som funderar på en sittpuff

Hur sitter man bekvämt i sin sittpuff?

Om du främst vill använda din sittpuff för att sitta på föredrar många en mjuk variant. De är som en blandning mellan en saccosäck och en pall. Fördelen med den här typen är att de har mycket hög sittkomfort, samtidigt har bekväma sittpuffar ett mer elegant utseende än en saccosäck. Mjuka sittpuffar kan även användas som huvudstöd, detta brukar vara mycket omtyckt av barn och ungdomar under filmkvällar. Självklart kan man även sitta bekvämt på en hårdare puff också, många puffar med hårda sidor har en mjuk dyna för ökad sittkomfort. En någorlunda hård variant är bekvämt om du vill kunna sitta på den och fika samtidigt.

Vem ska sittpuffen användas av?

Sittpuffar ses ofta som en möbel som endast används i vardagsrummet av vuxna men de är mer mångsidiga än så! En del varianter har roliga mönster som djur eller blommor. Dessa kan passa mycket bra i barnrum. En puff som går att öppna erbjuder praktisk, dold förvaring vilket alltid behövs i barnrum. Många barn och ungdomar föredrar dock en mjukare sittsäck där de kan sitta och slappna av eller läsa. Om du vill använda din sittpuff i andra utrymmen än vardagsrummet har den också flera alternativ. En del modeller är speciellt gjorda för att kunna användas utomhus medans andra kan ge en ombonad känsla i ditt sovrum.

Vad har en sittpuff för skötselråd?

Generella skötselråd är svåra att ge eftersom de finns i så många olika material. Det är smart att välja samma material som din soffa (om puffen används i vardagsrummet) eller övriga möbler i rummet. Många sittpuffar är gjorda av läder eller sammetsliknande polyester. Läderpuffar bör rengöras med ett anpassat rengöringsmedel och sedan torkas med en ren, torr trasa. Lädermöbler bör inte heller stå i direkt solljus då de kan blekas. Om de är i äkta sammet eller sammetsimitation så bör de borstas regelbundet för att hållas rena och fria från damm. Ljusa sammetsmöbler kan bli färgade om de kommer i kontakt med exempelvis mörka jeans. Specialanpassade rengöringsmedel kan även användas för möbler i sammet eller sammetsimitation.

Hur förvarar man en sittpuff?

En del föredrar att ha sin sittpuff framme hela tiden, detta är vanligt om puffen används som fotpall. Andra vill hellre kunna ställa undan sin puff och ta fram den endast när den behövs. Det kan vara för att man har ont om utrymme eller för att man helt enkelt föredrar att ha mindre möbler framme. Vad du föredrar kommer att ha betydelse när du väljer vilken möbel som passar bäst för dig och ditt hem. Som vi har nämnt tidigare är en del sittpuffar lättare och andra tyngre. En del puffar går till och med att vika ihop! Med så många varianter är du nästan garanterad att hitta en som passar dig!