Skippa sidhuvud och gå vidare.

Våren närmar sig, spana in det senaste till uteplatsen!

Visar 24 av 201 produkter
1
...
9

Lugnt, harmoniskt och mysigt är ledorden de flesta har i huvudet när det är dags att inreda sovrummet med belysning. Med hjälp av sänglampa bord kan du lätt få till detta. Fördelen med sängbordslampor är att de är enkla att installera och kan ge ditt sovrum både mysig stämningsbelysning och starkare punktbelysning när du vill lägga dig i sängen med en bra bok. På Furniturebox hittar du massor av sänglampor för bord i olika design, material och färg så att du ska kunna hitta det som passar ditt sovrum bäst. Välkommen att utforska vårt sortiment och köp din sänglampa bord till ett bra pris online.

Vanliga frågor och svar om sängbordslampa

  • Vad ska jag tänka på när jag köper sänglampa till sängbord?

    När du ska välja lampa till ditt sängbord bör du först se över övrig belysning i sovrummet. Fundera på vilken slags sovrumsbelysning du vill att din sängbordslampa ska ge. Behöver du få till mysbelysning i rummet eller är du ute efter praktisk belysning. När du köper bordslampa till ditt sängbord kan du också fundera på vilken stil och om du vill ha en stor sänglampa eller en sängbordslampa i liten modell.
  • Vilken stil på sängbordslampa passar mitt sovrum bäst?

    En lampa för ditt nattduksbord behöver inte bara vara praktisk och funktionell, den får gärna vara snygg också. När du ska köpa en bordslampa till ditt sovrum är det bra att utgå från rummets nuvarande inredningsstil om du vill att lamporna ska smälta in med resten av inredningen. Du kan också välja att låta dina sänglampor för bord sticka ut och ta plats. En stående sänglampa i glas eller metall blir ett snyggt komplement till ett modernt sovrum. Om du istället väljer en bordslampa i trä kan du skapa en ombonad och hemtrevlig atmosfär. När du har din sänglampa stående på sängbordet så är den en av de första sakerna du ser när du vaknar på morgonen. Välj därför en modell som just du tycker är riktigt snygg när det är dags att köpa sänglampa på fot.
  • Hur stor ska min sängbordslampa vara?

    En av de vanligaste inredningsmissarna när det kommer till sovrummet är att välja fel storlek på sängbordslampan. Misstaget många gör är att köpa en för liten sänglampa i förhållande till bordet och sängen. En riktlinje som du kan utgå från är att sänglampan inte ska vara större än en tredjedel av sängbordet. När det kommer till höjden på din nattduksbordslampa kan du mäta ditt sängbord och utgå från det. En tumregel som du kan använda dig av är att addera ca 5-7 cm till denna höjd. Detta kommer ge dig bra belysning när du vill läsa innan läggdags.