Skippa sidhuvud och gå vidare.

Dags att SOMMARFYNDA på årets stora SOMMARREA!

Kategorier

Sänglampa

Vägghängd sänglampa

23 st produkter
Visar 23 av 23 produkter

Har du ett litet sovrum så är sänglampor på väggen ett perfekt alternativ. Med hjälp av en vägghängd sänglampa får du inte bara plats för mer på sängbordet, du får även ett prydligt och städat intryck. På Furniturebox hittar du sänglampor för vägg i flera olika inredningsstilar så att du ska kunna välja en vägg sänglampa utefter din stil och plånbok. Oavsett om du är ute efter vägglampa till barnrummet eller ditt eget sovrum så har vi alternativen för dig. Välkommen att utforska sortimentet och köp dina snygga sänglampor för vägg billigt online redan idag.

Vanliga frågor och svar om sänglampa vägg

  • Vad är bra att fundera på när jag ska köpa vägglampa till mitt sovrum?

    Olika modeller av vägghängda sänglampor ger olika slags belysning och känsla i ditt sovrum. När du ska välja sänglampor för vägg så bör du därför fundera på om de ska vara dekorativa eller om du även behöver funktionell belysning. Är du en person som läser böcker på kvällen eller tidningen på morgonen? Då bör du satsa på praktisk belysning. Detta betyder inte att du behöver välja bort de snygga vägglamporna. Hos oss på Furniturebox hittar du nämligen många sänglampor på väggen som är både funktionella och snygga. Vill du ha det bästa av två världar så väljer du en sänglampa för vägg som är dimbar. På så sätt kan du enkelt styra ljusstyrkan efter behov.
  • Hur högt upp på väggen ska sänglampan placeras?

    Sänglampans vägg placering är viktig för att få till rätt belysning. Med rätt placerad sovrumsbelysning kan du skapa både stämningsljus och praktiskt ljus för de kvällar du vill läsa. Vad gäller sänglampans höjd över sängen finns det vissa riktlinjer som kan vara bra att känna till. En tumregel är att mäta ut ca 20 cm från sängkanten och därefter bör det vara ungefär 60 cm upp till själva sänglampan. Det finns alltid undantag till regler och det viktigaste är att du får till en bra höjd på din sänglampa så att du inte bländas av ljuset. Om du inte har sängbord på båda sidor om sängen kanske du istället vill satsa på en vägglampa i dubbel modell. En dubbel sänglampa kan du montera i mitten av sängen så att ljuset kan vinklas åt varsitt håll. Detta är också ett bra alternativ om du letar efter en sänglampa till hög sänggavel.
  • Vilken färg ska jag välja på min sänglampa för vägg?

    När du ska köpa lampa på vägg till sovrummet är det bra att utgå från rummets befintliga inredningsstil. En vit vägglampa ger ett diskret intryck i ett ljust sovrum medan en svart sänglampa på väggen sticker ut mer. Om du vill få till en lyxig och modern känsla i sovrummet kan du sats på en vägg sänglampa i mässing eller guld. En vägglampa i trä kan istället ge ditt sovrum en ombonad och hemtrevlig känsla. Låt fantasin flöda när du ska köpa sänglampa vägg och var inte rädd för att experimentera med olika färger, former och material för att hitta det som passar ditt sovrum bäst.