Julbelysning

Adventsljusstake

179st produkter
Sortera på
1450740(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Utseende
Dimbar

När de mörka månaderna är här och julen närmar sig blir många ivriga att plocka fram juldekorationer som lyser upp hemmet. Ordet adventsljusstake kan syfta på både adventsljusstake med levande ljus som blockljus eller stearinljus men även elektriska ljusstakar. Här hittar du massor av elljusstakar att pryda dina fönster med. Är du ute efter en traditionell och klassisk adventsljusstake i rött eller vitt, en retro adventsljusstake eller en mer modern adventsljusstake? Hos oss på Furniturebox hittar du flera snygga och billiga adventsljusstakar i olika modeller för att lysa upp vintermörkret med.

Vanliga frågor och svar om adventsljusstake

När sätter man upp adventsljusstakar?

Traditionellt sett sätter man upp sin adventsljusstake runt första advent tillsammans med julstjärnor och annat julpynt i hemmet. Med tanke på hur mörka dagarna är här i Norden tycker vi på Furniturebox dock att det är helt okej att smygstarta och sätta fram adventljusstakar någon vecka innan advent. Adventsljusstakarna brukar sedan få stå framme till Tjugondag Knut innan man tar ner de till nästa jul.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa adventsljusstake?

När du ska välja adventsstake bör du först fundera på var du ska placera den så att du vet hur stort utrymme du har. I ett stort fönster kan du slå till på en stor adventsljusstake medan en liten adventsljusstake blir fint på en mindre fönsterbräda. Tänk på att ge din julljusstake utrymme och luft för att inte se inklämd och malplacerad ut. Du bör också fundera på om du behöver en batteridriven adventsljusstake eller en elljusstake. Om du vill placera din adventsljusstake i en trapp är det en bra idé att satsa på en ljusstake med batteri för att slippa sladden.Tänk även på att olika typer av adventsljusstakar ger olika slags ljussken. Fundera därför på vilken slags julbelysning du är ute efter innan du väljer adventsljusstake med led eller glödlampor.

Vilken adventsljusstake passar bäst in i mitt hem?

Om du vill ha en klassisk adventstake ska du välja en röd eller vit ljusstake med fem eller sju ljus som är formade som en trappa. Nuförtiden finns det dock advents ljus i flera olika designer, former och färger. En adventsljusstake båge i guld eller trä passar in i ett ombonat och varmt hem medan en svart adventsljusstake eller en adventsljusstake i mässing ger ett mer modernt intryck. Du kan också välja en adventsljusstake som är formad som ett luciatåg för ett lekfullt intryck. I slutändan handlar ditt val av adventsljusstake till största del om tycke och smak och vad du föredrar att ha i ditt fönster för den ultimata julkänslan.