Skippa sidhuvud och gå vidare.

Våren närmar sig, spana in det senaste till uteplatsen!

Visar 24 av 79 produkter
1
...
4

Populära filtreringar

När de mörka månaderna är här och julen närmar sig blir många ivriga att plocka fram juldekorationer som lyser upp hemmet. Ordet adventsljusstake kan syfta på både adventsljusstake med levande ljus som blockljus eller stearinljus men även elektriska ljusstakar. Här hittar du massor av elljusstakar att pryda dina fönster med. Är du ute efter en traditionell och klassisk adventsljusstake i rött eller vitt, en retro adventsljusstake eller en mer modern adventsljusstake? Hos oss på Furniturebox hittar du flera snygga och billiga adventsljusstakar i olika modeller för att lysa upp vintermörkret med.

Vanliga frågor och svar

  • När sätter man upp adventsljusstakar?

    Traditionellt sett sätter man upp sin adventsljusstake runt första advent tillsammans med julstjärnor och annat julpynt i hemmet. Med tanke på hur mörka dagarna är här i Norden tycker vi på Furniturebox dock att det är helt okej att smygstarta och sätta fram adventljusstakar någon vecka innan advent. Adventsljusstakarna brukar sedan få stå framme till Tjugondag Knut innan man tar ner de till nästa jul.
  • Vad ska jag tänka på när jag ska köpa adventsljusstake?

    När du ska välja adventsstake bör du först fundera på var du ska placera den så att du vet hur stort utrymme du har. I ett stort fönster kan du slå till på en stor elljusstake medan en liten julljusstake blir fin på en mindre fönsterbräda. Tänk på att ge din julljusstake utrymme och luft för att inte se inklämd och malplacerad ut. Du bör också fundera på om du behöver en batteridriven julljusstake eller en elljusstake. Om du vill placera din adventsljusstake i en trapp är det en bra idé att satsa på en julljusstake med batteri för att slippa sladden. Tänk även på att olika typer av adventsljusstakar ger olika slags ljussken. Fundera därför på vilken slags julbelysning du är ute efter innan du väljer adventsljusstake med led eller glödlampor.
  • Vilken adventsljusstake passar bäst in i mitt hem?

    Om du vill ha en klassisk adventsstake ska du välja en röd eller vit ljusstake med fem eller sju ljus som är formade som en trappa. Nuförtiden finns det dock elljusstakar i flera olika designer, former och färger. En adventsljusstake båge i guld eller trä passar in i ett ombonat och varmt hem medan en svart adventsljusstake eller en adventsljusstake i mässing ger ett mer modernt intryck. Du kan också välja en elljusstake som är utformad som ett luciatåg för ett lekfullt intryck. I slutändan handlar ditt val av adventsljusstake till största del om tycke och smak och vad du föredrar att ha i ditt fönster för den ultimata julkänslan.