Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarshoppen - hitta dina semesterfavoriter!

Kategorier

Gardiner & gardinupphängning

Panelgardin

6 st produkter
Visar 6 av 6 produkter

En panelgardin är en smal gardinlängd som sitter fast på en anpassad stång som har krokar. Dessa krokar hänger man sedan på en rund gardinstång och då kan panelgardinen lätt flyttas i sidled. Panelgardiner gardinlängder är släta och har inga rynkor eller rysch. Det behövs inte heller någon gardinkappa över dem, eftersom gardinstången är snygg som den är. Panelgardinen är en ganska ny företeelse som känns ungdomlig och modern.

Vanliga frågor och svar

  • Hur bred är en panelgardin?

    Den är oftast inte mer än knappt en halvmeter bred, så den är relativt smal och har i första hand en prydnadsfunktion. Den är sydd i ett stadigt tyg. Man brukar ha två panelgardiner i ett fönster, en på vardera sidan.
  • Vad är fördelarna med panelgardin i fönstret?

    Den passar bra in i den minimalistiska stilen, där man vill ha en prydnad men inte alltför mycket tyg. Den ger ett visst insynsskydd och kan stänga ute starkt solljus. Den flyttas vid behov lätt efter hur solen rör sig. Den stora gardinstången behöver inte döljas, utan tvärtom har den ofta utbytbara prydnader i sidorna, och det kan vara en rund knopp eller en snirkel.
  • Är en panelgardin lättskött?

    Ja, för den samlar inte damm som gamla tiders gardiner och gardinkappor och är betydligt lättare att tvätta eftersom den är så smal. Den är också mycket lätt att byta ut efter tycke och årstid. Bara kroka av den och häng dit en annan. Har du haft en julgardin eller en påskgardin uppe i några veckor, behöver du i princip bara skaka och vädra den.