Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 37 produkter
12

Populära filtreringar

Med en gardinkappa i fönstret känns rummet genast mycket mer ombonat och hemtrevligt. Gardinkappor ger en fin inramning till fönstret och gör även så att det ser mindre kalt ut, samtidigt som den öppna, luftiga känslan finns kvar. En stor fördel med gardinkappor är att de dessutom är väldigt lätta att både sätta upp och ta ner när det är dags att tvätta dem.

Vanliga frågor och svar

  • Vilken upphängning har gardinkappor?

    Till gardinkappor används vanligtvis öljetter eller kanaler som du trär gardinstången genom. Beroende på hur den är sydd kan gardinkappan ha olika mängd tyg ovanför gardinstången. Du kan antingen dra ihop tyget så att gardinkappan rynkar sig, eller dra ut gardinkappan så mycket som möjligt längs med gardinstången så att den hänger lite rakare, om du föredrar det. Gardinkappor med öljetter brukar oftast ge fina, tydliga vågor.
  • Vilket slags tyg görs gardinkappor i?

    Populära material som används vid tillverkning av gardinkappor är bomull och polyester. Ofta görs gardinkappor helt och hållet i ett och samma material, medan andra sorters gardinkappor är tillverkade i en kombination av flera olika material. Det finns bland annat gardinkappor med tryckta mönster i olika stilar och färger, samt gardinkappor som är utsmyckade med spetsdetaljer och broderier.
  • Vilken storlek har gardinkappor?

    Vanliga storlekar på gardinkappor är 45x250 cm, 50x250 cm, 55x250 cm samt 60x250 cm. Om du vill få fönstret att upplevas som lite större, kan du hänga gardinkappan en bit ovanför fönstret. Du kan antingen hänga upp en enskild gardinkappa i fönstret eller kombinera med en lite längre gardinkappa bakom.