Skippa sidhuvud och gå vidare.

Dags att SOMMARFYNDA på årets stora SOMMARREA!

Kategorier

Skorstensfri kamin

Etanolkamin

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

Du bor i ett hus som saknar skorsten, men du vill ändå skapa en mysig miljö med skön värme från en brasa. Ett bra alternativ är att installera en etanolkamin. Då kan du njuta av en bra bok framför kaminen utan att oroa dig för miljön. Din kamin drivs nämligen av bioetanol, som producerats från skogens restprodukter eller annan återvunnen råvara. Du kan placera etanolkaminen på ett golv, men också sätta upp den på en vägg eller hänga den i ett tak.

Vanliga frågor och svar

  • Vilka fördelar har en etanolkamin?

    En vedeldad kamin kan ibland ge lite för hög värme. Om du väljer en etanolkamin får du istället en jämn värme. Med en etanolkamin sprids värmen direkt i rummet och den rogivande lågan syns med en gång kaminen tänds. Bioetanol förbränns utan att avge några obehagliga lukter. Att etanolkaminen utnyttjar förnyelsebara råvaror är självklart en ytterligare fördel för dig som är miljömedveten.
  • Finns vägghängda etanolkaminer?

    En vägghängd etanolkamin tar inte upp stor plats i rummet. Den blir dessutom till ett dekorativt inslag i rummet. En etanolkamin ger vare sig rök eller aska utan bara värme och känsla. Vägghängda etanolkaminer tillverkas i rostfritt stål och är lackerade i svart. De har en front av härdat glas.
  • Bör jag köpa en fristående etanolkamin?

    En fristående etanolkamin kan flyttas. På sommaren vill du kanske placera den på altanen. En etanolkamin har luckor av härdat glas. Luckorna öppnas med ett handtag på kaminens baksida. Om du vill ha en kamin som inte tar upp golvplats, köper du en etanolkamin som hängs i taket.