Skippa sidhuvud och gå vidare.

Summer deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: 300OFF

Avslutas om:

Visar 24 av 66 produkter
1
...
3

Populära filtreringar

En bordskiva är inte bara en funktionell yta, utan också en viktig designkomponent i ditt hem. Med rätt bordskiva kan du lyfta fram din inredningsstil och skapa en atmosfär som passar dina önskemål. Oavsett om du föredrar en modern och minimalistisk look, en rustik och naturlig känsla eller något däremellan, så spelar valet av bordskiva en avgörande roll. Utforska olika material, färger och texturer för att hitta den perfekta bordskivan som kompletterar och förhöjer din inredning.

Vanliga frågor om Bordsskiva

Vad kan man ha som bordsskiva?

Det finns många olika material som kan användas som bordsskiva. Några vanliga alternativ inkluderar trä, glas, metall, laminat och sten. Vilket material man väljer beror på ens personliga smak, stil och budget. Trä är populärt för sin naturliga skönhet och varma känsla, medan glas ger en modern och elegant touch. Metall kan ge en industriell och robust känsla, medan laminat är ett prisvärt och hållbart alternativ. Sten, som marmor eller granit, ger en lyxig och elegant atmosfär. Det är viktigt att tänka på användningsområdet för bordet och hur det kommer att användas när man väljer material för bordsskivan.

Vilken bordsskiva ska jag köpa?

Vilken bordsskiva du bör köpa beror på dina specifika behov och preferenser. Det finns olika material att välja mellan, såsom trä, laminat, glas och sten. Här är några faktorer att överväga när du väljer bordsskiva:

  • Estetik: Vilken stil och utseende vill du ha i ditt rum? Träskivor ger en varm och naturlig känsla, medan glas och sten ger en mer modern och minimalistisk look.
  • Hållbarhet: Hur tålig behöver bordsskivan vara? Om du förväntar dig att bordet kommer att användas mycket eller utsättas för slitage, kan en stenskiva vara ett bra val då den är mycket hållbar.
  • Underhåll: Vilken typ av underhåll är du redo att ge bordsskivan? Träskivor kan kräva regelbunden oljning eller lackning för att behålla sitt utseende, medan laminatskivor är mer lättskötta och enklare att rengöra.
  • Budget: Vad är din budget för bordsskivan? Priserna varierar beroende på material och kvalitet, så det är viktigt att hitta en skiva som passar din budget.

Vilka material finns det bordsskivor i?

Det finns bordsskivor i en rad olika material, bland de vanligaste är:

  • Trä - exempelvis ek, bok, furu eller ekfanér
  • Glas - vanligtvis härdat glas eller säkerhetsglas
  • Marmor - ett naturmaterial som ger en lyxig känsla
  • Metall - exempelvis rostfritt stål eller aluminium
  • Laminat - ett konstgjort material som är slitstarkt och lätt att underhålla
  • Komposit - en sammansättning av olika material, vanligtvis träfiber och plast

Dessa material har olika egenskaper och utseende, så det beror på personlig smak och behov vilket material som passar bäst för en bordsskiva.