Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt på köp över 5000 kr! KOD: DEAL400

Avslutas om:

Visar 24 av 908 produkter
1
...
38

Populära filtreringar

Oavsett om man arbetar hemifrån, behöver en plats för datorn eller om man har barn som behöver en lugnt plats för läxläsning är ett skrivbord en oumbärlig möbel. Vid ett sådant får du en korrekt arbetsställning och kan jobba på ett effektiv sätt.

Köp rätt skrivbord

 • Hur hittar jag ett skrivbord i rätt höjd?

  En ergonomisk sittställning innebär att du kan sitta stadigt med både fötterna i golvet och rak rygg. Om du skriver på ett tangentbord ska armarna vara i en avslappnad ställning. Du ska alltså inte behöva böja dem antingen för mycket uppåt eller nedåt. För att hitta ett skrivbord i en höjd som passar dig läser du helt enkelt höjdangivelserna på hemsidan hos Furniturebox. Kom också ihåg att många bord går att höja och sänka. Ett sådant är ett bra val om ni är flera som kommer att samsas om det. Har du ett gammalt bord som du sitter bekvämt vid kan du också kontrollera hur högt det är och ha detta i åtanke när du köper skrivbord på nätet.
 • Finns det skrivbord för barn?

  Även de små behöver kunna sitta bekvämt och ergonomiskt när det är dags för läxor eller en stund framför datorn, därför finns det så klart praktiska skrivbord för barn. Som bekant växer ju små barn ganska fort, därför är dessa bord ofta utrustade med en funktion som gör att de går att höja och sänka. På så sätt kan samma skrivbord räcka i många år utan att barnet växer ur det. Om barnet gillar att sitta och rita eller skriva kan det också vara bra med en vikbar skiva som går att justera. På så sätt slipper man sitta med böjd rygg, något som annars kan orsaka onödiga muskelspänningar.
 • Vilket skrivbord ska jag välja till hemmakontoret?

  Valet av skrivbord till hemmakontoret är naturligtvis mycket av en smaksak. Det finns dock några viktiga saker du bör tänka på. Om du ofta arbetar vid ditt bord är det viktigt att välja ett i rätt höjd så att du kan sitta ergonomiskt. Du bör också se över vad du har för behov i ditt arbete. Jobbar du mycket framför datorn är ett speciellt dataskrivbord att föredra. Om du behöver hålla reda på mycket papper och dokument kan det vara bra med ett bord med mycket förvaring. På så sätt är allt lättillgängligt vid din arbetsplats. Det finns en mängd bord med både lådor och skåp som sväljer mycket och därför är optimala för detta.
 • Vad gör jag om jag har lite plats?

  Även den trångbodda kan investera i ett riktigt bra skrivbord. Idag finns många bord som tar minimalt med plats men ändå går att ha en ergonomisk arbetsställning vid. Satsa till exempel på en skrivbordshylla. På så sätt sparar du golvutrymme men får extra förvaring på höjden. Det finns också många andra kompakta lösningar som tar minimalt med plats. Ett bord på nätta bockar och med en tunn skiva är till exempel en bra sådan lösning. För att slippa ta upp för mycket yta är det också bra med funktioner som utdragbar hylla för tangentbord. Tänk också på att bordet kan fungera som en smart förvaringsmöbel som sparar plats.