Hemmakontor

Skrivbord

882st produkter
REA
Sortera på
2022870(6).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Höj och sänkbar
Förvaring
Förvaringstyp
Varumärke
Väggmonterad
Med hjul
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Antal personer
Förlängningsbart
Form
Funktion
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA
Oavsett om man arbetar hemifrån, behöver en plats för datorn eller om man har barn som behöver en lugnt plats för läxläsning är ett skrivbord en oumbärlig möbel. Vid ett sådant får du en korrekt arbetsställning och kan jobba på ett effektiv sätt.

Köp rätt skrivbord

Det finns idag mängder av skrivbord att välja på, alla med olika design, möjligheter för förvaring och speciella funktioner. Det är därför inte lätt att veta vilket man ska välja när det är dags att köpa skrivbord. Det första du bör tänka på är att se över dina behov. Du ska tänka på saker som hur mycket tid du kommer att tillbringa vid skrivbordet, om du har platsbegränsning, vad det ska användas till och vem som ska använda det. Söker du främst en plats för att förvara din dator på är det smart att köpa ett bord med en utdragbar skiva för tangentbordet då det ger en mycket mer ergonomisk sittställning. Om du arbetar hemifrån kan det vara bra att ha ett bord med extra förvaring så att du får plats med alla viktiga papper och saker du behöver i ditt arbete.

Anpassa ditt skrivbord efter din inredning

En stor fördel med att det finns så många skrivbord att välja bland är att du enkelt kan hitta ett som passar din inredningsstil. Gillar du det skandinaviskt enkla är det fint med ett vitt skrivbord med trärena ben. Vill du ha något mer klassiskt kan ett bord i mörkt trä vara exakt rätt för dig. Till barnrum finns bord i juniorstorlek som gör att även de små kan sitta bekvämt och ergonomiskt. Välj bland många moderna skrivbord och hitta det som är rätt för just dig. Hos Furniturebox köper du enkelt ditt skrivbord online. Att montera ihop möbeln när du får hem den är inte svårt. Om du bara ser till att ha alla verktyg du behöver tillgängliga är det enkelt att följa beskrivningen, sedan står din möbel snart klar där hemma.

Viktiga frågor innan du köper skrivbord

Hur hittar jag ett skrivbord i rätt höjd?

En ergonomisk sittställning innebär att du kan sitta stadigt med både fötterna i golvet och rak rygg. Om du skriver på ett tangentbord ska armarna vara i en avslappnad ställning. Du ska alltså inte behöva böja dem antingen för mycket uppåt eller nedåt. För att hitta ett skrivbord i en höjd som passar dig läser du helt enkelt höjdangivelserna på hemsidan hos Furniturebox. Kom också ihåg att många bord går att höja och sänka. Ett sådant är ett bra val om ni är flera som kommer att samsas om det. Har du ett gammalt bord som du sitter bekvämt vid kan du också kontrollera hur högt det är och ha detta i åtanke när du köper skrivbord på nätet.

Finns det skrivbord för barn?

Även de små behöver kunna sitta bekvämt och ergonomiskt när det är dags för läxor eller en stund framför datorn, därför finns det så klart praktiska skrivbord för barn. Som bekant växer ju små barn ganska fort, därför är dessa bord ofta utrustade med en funktion som gör att de går att höja och sänka. På så sätt kan samma skrivbord räcka i många år utan att barnet växer ur det. Om barnet gillar att sitta och rita eller skriva kan det också vara bra med en vikbar skiva som går att justera. På så sätt slipper man sitta med böjd rygg, något som annars kan orsaka onödiga muskelspänningar.

Vilket skrivbord ska jag välja till hemmakontoret?

Valet av skrivbord till hemmakontoret är naturligtvis mycket av en smaksak. Det finns dock några viktiga saker du bör tänka på. Om du ofta arbetar vid ditt bord är det viktigt att välja ett i rätt höjd så att du kan sitta ergonomiskt. Du bör också se över vad du har för behov i ditt arbete. Jobbar du mycket framför datorn är ett speciellt dataskrivbord att föredra. Om du behöver hålla reda på mycket papper och dokument kan det vara bra med ett bord med mycket förvaring. På så sätt är allt lättillgängligt vid din arbetsplats. Det finns en mängd bord med både lådor och skåp som sväljer mycket och därför är optimala för detta.

Vad gör jag om jag har lite plats?

Även den trångbodda kan investera i ett riktigt bra skrivbord. Idag finns många bord som tar minimalt med plats men ändå går att ha en ergonomisk arbetsställning vid. Satsa till exempel på en skrivbordshylla. På så sätt sparar du golvutrymme men får extra förvaring på höjden. Det finns också många andra kompakta lösningar som tar minimalt med plats. Ett bord på nätta bockar och med en tunn skiva är till exempel en bra sådan lösning. För att slippa ta upp för mycket yta är det också bra med funktioner som utdragbar hylla för tangentbord. Tänk också på att bordet kan fungera som en smart förvaringsmöbel som sparar plats.