Hemmakontor

Kontorsstolar & Skrivbordsstolar

467st produkter
REA
Sortera på
1874413(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

En väl uppbyggd kontorsstol ger dig en ergonomisk arbetsställning, något som kan bespara dig värk i muskler och leder. Hos Furniturebox hittar du ett brett utbud av stolar i många olika modeller. Oavsett om du spelar mycket dataspel eller tillbringar mycket tid sittande med arbete finns en stol som passar.

Hitta rätt kontorsstol

När du införskaffar en kontorsstol kommer dina muskler och leder att tacka dig, kanske allra mest nacke och axlar som ofta blir felbelastade när vi sitter ned och arbetar. För att stolen ska vara optimal för dig gäller det att du tänker på några saker innan du köper den. Det första du bör göra är att se över dina behov. Vad gör du mest vid skrivbordet? Sitter du länge framför datorn är det bäst med en stol som ger stöd för hela ryggen. För dig som kanske bara kommer att använda stolen ibland kan en modell med ett stöd endast i svanken räcka. Är datorspel din stora passion? Då finns speciella gamingstolar som är utformade för detta och förhöjer spelupplevelsen. Oavsett vilken stol du behöver kan du hitta en billig skrivbordsstol av god kvalitet hos Furniturebox.

Montera och ställa in din kontorsstol

När du har köpt din kontorsstol online hos Furniturebox får du hem den i ett paket med tydliga anvisningar för montering. De flesta stolar kräver bara några få steg för att bli klara och är inte alls svåra att få ihop. När din stol är färdigmonterad gäller det att ställa in den. En lagom höjd har du när du kan sitta bekvämt och avslappnat med båda fötterna stadigt i marken och ryggen rak. Det är även viktigt att tänka på hur du sitter på stolen. Ofta tenderar vi att sitta på kanten på stolen, men man bör placera sig så att ryggen rör vid ryggstödet. Sitter du på kanten böjer du dig ofta framåt och belastar rygg och axlar. Du behöver dock inte köpa skrivbordsstol i olika höjd till alla i familjen eftersom de flesta stolar enkelt går att ställa in med hjälp av en spak på sidan.

Viktiga frågor innan du köper kontorsstol

Vad är en ergonomisk arbetsställning?

Med en bra kontorsstol får du en ergonomisk arbetsställning, något som är viktigt för att spara på främst rygg och axlar. Ergonomiskt sitter du när du kan ha båda fötterna stadigt i golvet och samtidigt sitta på hela sitsen på stolen. Du ska sitta så långt bak att din rygg vidrör stolens ryggstöd. Om du arbetar vid en dator är det också viktigt att tänka på hur du har armarna. Du ska varken behöva vinkla dem för mycket nedåt eller uppåt. De ska istället vila bekvämt och avslappnat mot tangentbordet. En bra skrivbordsstol kan du anpassa i höjd så att du kan uppnå korrekt arbetsställning. En stol behöver dock inte vara dyr för att vara bra. Det går att hitta en prisvärd kontorsstol hos Furniturebox.

Kan jag hitta en skrivbordsstol i rätt stil?

När många tänker på skrivbordsstol tänker de på de äldre modellerna som ofta såg ut att höra hemma på ett tråkigt kontor. Det kan därför vara bra att veta att mycket har hänt med stolarna sen dess. Numer kan du hitta en kontorsstol som smälter perfekt in i din inredning. Varför inte förhöja hemmakontoret med en färgklick i form av en stol i en härlig kulör? Sådana finns det många att välja bland. Gillar du det mer klassiska kan en enkel snygg kontorsstol i vitt vara precis vad du söker. Om du vill kan du lyxa till med en i smidigt läder eller fuskskinn.

Vad är speciellt med en gamingstol?

Om det är din passion att spela datorspel är en riktig gamingstol något du absolut borde satsa på. Dessa stolar är gjorda för långa sessioner framför datorn, något som ofta uppstår när man spelar mycket. För att vara extra bekväma har designen tagit inspiration från stolarna i racingbilar, något som gör dem otroligt sköna och bidrar till det häftiga utseendet. De har en ergonomisk utformning som förhöjer din spelupplevelse väldigt mycket. Det är viktigt att komma ihåg att långa stunder framför datorn sliter på kroppen även om man bara sitter stilla, därför är en korrekt utformad stol ett måste för den som spelar mycket. Glöm inte heller att resa dig upp ibland för att ge kroppen lite rörelse.

När bör jag byta ut min gamla kontorsstol?

Kanske har du redan en trotjänare hemma framför skrivbordet, men hur vet man egentligen när det är dags att byta ut den gamla stolen? För att du ska sitta bekvämt krävs det att stoppningen i stolen är intakt. Stoppningen brukar kunna sjunka ihop och bli knölig efter några år, något som är säkert tecken på att stolen borde bytas ut. Många stolar har även fjädring, men när den börjar knarra och gnissla är det dags att göra en investering i en ny kontorsstol. Du bör också tänka över hur du sitter i din nuvarande stol. Du bör absolut byta ut den om din sittkomfort inte är optimal eftersom en ställning som inte är ergonomisk sliter mycket på kroppen.