Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 24 av 359 produkter
1
...
15

Populära filtreringar

En väl uppbyggd kontorsstol ger dig en ergonomisk arbetsställning, något som kan bespara dig värk i muskler och leder. Hos Furniturebox hittar du ett brett utbud av stolar i många olika modeller. Oavsett om du spelar mycket dataspel eller tillbringar mycket tid sittande med arbete finns en stol som passar.

Hitta rätt kontorsstol

 • Vad är en ergonomisk arbetsställning?

  Med en bra kontorsstol får du en ergonomisk arbetsställning, något som är viktigt för att spara på främst rygg och axlar. Ergonomiskt sitter du när du kan ha båda fötterna stadigt i golvet och samtidigt sitta på hela sitsen på stolen. Du ska sitta så långt bak att din rygg vidrör stolens ryggstöd. Om du arbetar vid en dator är det också viktigt att tänka på hur du har armarna. Du ska varken behöva vinkla dem för mycket nedåt eller uppåt. De ska istället vila bekvämt och avslappnat mot tangentbordet. En bra skrivbordsstol kan du anpassa i höjd så att du kan uppnå korrekt arbetsställning. En stol behöver dock inte vara dyr för att vara bra. Det går att hitta en prisvärd kontorsstol hos Furniturebox.
 • Kan jag hitta en skrivbordsstol i rätt stil?

  När många tänker på skrivbordsstol tänker de på de äldre modellerna som ofta såg ut att höra hemma på ett tråkigt kontor. Det kan därför vara bra att veta att mycket har hänt med stolarna sen dess. Numer kan du hitta en kontorsstol som smälter perfekt in i din inredning. Varför inte förhöja hemmakontoret med en färgklick i form av en stol i en härlig kulör? Sådana finns det många att välja bland. Gillar du det mer klassiska kan en enkel snygg kontorsstol i vitt vara precis vad du söker. Om du vill kan du lyxa till med en i smidigt läder eller fuskskinn.
 • Vad är speciellt med en gamingstol?

  Om det är din passion att spela datorspel är en riktig gamingstol något du absolut borde satsa på. Dessa stolar är gjorda för långa sessioner framför datorn, något som ofta uppstår när man spelar mycket. För att vara extra bekväma har designen tagit inspiration från stolarna i racingbilar, något som gör dem otroligt sköna och bidrar till det häftiga utseendet. De har en ergonomisk utformning som förhöjer din spelupplevelse väldigt mycket. Det är viktigt att komma ihåg att långa stunder framför datorn sliter på kroppen även om man bara sitter stilla, därför är en korrekt utformad stol ett måste för den som spelar mycket. Glöm inte heller att resa dig upp ibland för att ge kroppen lite rörelse.
 • När bör jag byta ut min gamla kontorsstol?

  Kanske har du redan en trotjänare hemma framför skrivbordet, men hur vet man egentligen när det är dags att byta ut den gamla stolen? För att du ska sitta bekvämt krävs det att stoppningen i stolen är intakt. Stoppningen brukar kunna sjunka ihop och bli knölig efter några år, något som är säkert tecken på att stolen borde bytas ut. Många stolar har även fjädring, men när den börjar knarra och gnissla är det dags att göra en investering i en ny kontorsstol. Du bör också tänka över hur du sitter i din nuvarande stol. Du bör absolut byta ut den om din sittkomfort inte är optimal eftersom en ställning som inte är ergonomisk sliter mycket på kroppen.